آزادراه چابهار-سرخس درکنار خط آهن احداث شد
خیرالله خادمی گفت: یکی از آنها کریدور شرق - غرب به موازات سواحل خلیجفارس و دریای عمان در جنوب کشور و دیگری کریدور زاگرس حد فاصل بندر امام خمینی (ره) تا مرز بازرگان است.
به نقل از وزارت راه و شهرسازی، خیرالله خادمی با اشاره به تصویب دو کریدور از ۱۰ کریدور پیشنهاد شده به دولت گفت: یکی از آنها کریدور شرق - غرب به موازات سواحل خلیجفارس و دریای عمان در جنوب کشور و دیگری کریدور زاگرس حد فاصل بندر امام خمینی (ره) تا مرز بازرگان است.
وی با بیان اینکه در کریدور شرقی-غربی شماره ۱ به غیر از ۶۵ کیلومتر واقع در استان هرمزگان، الباقی به مناقصه رفته یا در دست احداث است و ۶۵ کیلومتر مذکور نیز در دست مناقصه قرار دارد، افزود: کارکرد این کریدور، توزیع بارهای ترانزیتی از مرز کنارک و پسکرانهها تا بندر گوادر پاکستان است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به پیگیریهای انجام شده در قبال کریدور شماره ۴ حدفاصل بندر چابهار تا مرز سرخس، ادامه داد: با توجه به تأکید دولت بر توسعه بندر چابهار و پیرامون آن طی دو سال اخیر، وزیر راه و شهرسازی علاوه بر حوزه بنادر و راهآهن در بخش جادهای نیز به جد پیگیر است و مکاتباتی با سازمان برنامه و بودجه بهمنظور اعلام آمادگی برای توسعه و تکمیل محورهای منتهی به بندر چابهار صورت پذیرفته است.
وی یادآور شد: وزیر راه و شهرسازی در ماه جاری نامهای به سازمان برنامهوبودجه ارسال و با توجه به رویکرد و افق ترسیم شده برای بندر چابهار بهعنوان تنها بندر اقیانوسی کشور، برای راههای منتهی به چابهار از کریدورهای شرق-غرب و شمال-جنوب به با هدف اتصال به مرزهای شمالی درخواست اعتبار و نگاه ویژه داشت.
خادمی توسعه زیرساختهای جادهای با توجه به سرمایهگذاریهای خارجی در بندر چابهار را مهم دانست و اظهار داشت: تصور میشود در سال آینده شاهد توسعه راههای منتهی به بندر چابهار خواهیم بود.
نیاز به اعتبار ۴۵۰۰ میلیارد تومانی برای تکمیل کمربندیهای بزرگراه ساحلی خزر
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل در ادامه به پروژههای بزرگراهی شمال کشور اشاره کرد و گفت: محور بزرگراهی ساحلی دریای خزر تکمیل شده است و هماکنون عملیات احداث کمربندیهای شهرها در دست اجرا قرار دارد که برای تکمیل پروژههای آن ۴۵۰۰ میلیارد تومان نیاز است.
وی تصریح کرد: مساله اصلی شرکت ساخت و توسعه در شمال کشور تملک اراضی با توجه به قیمت بالای زمین است و اگر اعتبارات بهموقع تخصیص یابد، شاهد تکمیل بهموقع کمربندیها خواهیم بود.
خادمی با اشاره به طرح تعریض محورهای شریانی، به دوبانده و چهارخطه محور فیروزکوه بیان داشت: سال گذشته تمامی بخشهای برونشهری این محور حدفاصل تهران تا قائمشهر بهطور کامل چهارخطه شد و با توجه به اینکه بخشیهایی از محور فیروزکوه از داخل شهرها عبور میکند، تمرکز شرکت هم اکنون در بخش برونشهری، منظر آرایی و ارتقاء ایمنی است.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه خاطرنشان کرد: طبق طراحی و برنامهریزی صورت گرفته بهزودی عملیات اجرایی ساخت یک دستگاه پل در شهر پل سفید آغاز و حد اکثر تا دو سال آینده آماده بهرهبرداری میشود.
بزرگراههای قابل ارتقا به آزادراه
خادمی به برنامه شرکت برای ارتقای بزرگراهها به آزادراهها اظهار داشت: تعدادی از بزرگراههای کشور که قابلیت ارتقا به آزادراه را داشتهاند، شناسایی و به معاونت ساخت و توسعه آزادراهها معرفی شدهاند.
وی افزود: بیشتر محورهای بزرگراهی کشور در زمره پروژههای قابل ارتقاء قرار میگیرند و از جمله این بزرگراهها میتوان به قطعات مختلف در محور تهران-بندرعباس، کمربندی اراک و محور بیستون-کرمانشاه-حمیل اشاره کرد؛ البته نظر سرمایهگذار برای اجرای این قبیل پروژهها تعیینکننده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی تأکید کرد: این پروژهها در سه بخش در حال پیگیری هستند که دسته اول شامل آنهایی که قرارداد آنها منعقدشده؛ دسته دوم محورهای در دست مذاکره با سرمایهگذار و دسته سوم پروژههای در دست بررسی میشوند.
خادمی با بیان اینکه شرکت ساخت و توسعه برای انجام تکالیف خود در بخش توسعه بزرگراهها به بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد خاطرنشان کرد: علیرغم محدودیت اعتبارات شرکت، تقریباً تمام کمربندیها در دولت یازدهم و دوازدهم به سر انجام رسیده یا در دست اقدام است، همچنین کنارگذرهای بلاتکلیف نیز تعیین تکلیف و تصمیمات لازم برای آنها اتخاذ شد.
انتهای پیام/
ارسال نظر