سهم ناچیز کشاورزان از اقتصاد انگور آذربایجانغربی
باغداران انگور در آذربایجانغربی با اینکه محصولی در تراز جهانی و قابلارائه در بازارهای روسیه و اروپا تولید میکنند اما در قیاس با واسطهها سهم اندکی در اقتصاد این محصول دارند.
از ارومیه ، هرسال مقدار زیادی انگور باکیفیت بالا در آذربایجان غربی از طریق صادرات یا ارسال به استانهای دیگر در قالب تازه خوری فروخته میشود و در این میان درحالیکه کشاورزان تلاش زیادی برای کشت و آبیاری و سمپاشی انگورها میکنند اما در مقابل این زحمتها پول چندانی دریافت نکرده و مثل همیشه سود اصلی را واسطهها میبرند.
امسال قیمت انواع کود، سم، جعبه و غیره افزایشیافته و طبیعتاً این افزایش قیمت باید در تعیین نرخ تضمینی انگور نیز لحاظ شود تا به نفع کشاورزان نیز باشد اما متاسفانه برخی بیتدبیریها در نرخگذاری آن کشاورزان آذربایجان غربی را دچار دردسر کرده است.
و علاوه بر ان امسال بیش از گذشته انگور آذربایجان غربی دچار سرمازدگی شده بهطوریکه برخی از انگورها در همان ابتدای جوانهزنی دچار سرمازدگی شدند و بخش قابل توجهی از محصولات باغات این منطقه نیز آسیب دیدند و این سبب میشود که میزان برداشت انگور از باغات انگور استان کاهش یابد.
خشکسالی یکی از دلایل کاهش انگور
علاوه بر سرمازدگی خشکسالی نیز تأثیر زیادی در میزان محصول انگور آذربایجان غربی گذاشته و سبب خسارات زیادی شده است که دراینباره مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان غربی میگوید: امسال سرمازدگی سبب خسارت دیدن محصولات باغی استان شده و خسارات ناشی از خشکسالی یک هزار و 4040 میلیون ریال است و خسارات ناشی از سرمازدگی و یخبندان نیز 71 هزار و 520 ریال است.
تاثیر طوفان در کاهش میزان انگور آذربایجان غربی
امسال چند بار با طوفانهای شدیدی در آذربایجان غربی روبهرو شدیم که تأثیر عمدهای در کاهش و آسیبرسانی به باغات انگور داشت.
مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان غربی درباره این باره گفت: علاوه بر خسارتهایی که از خشکسالی، سیل، تگرگ، سرمازدگی و یخبندان به وجود آمده باد و طوفان نیز یکی دلایلی خسارت به محصولات کشاورزی است بطوری که امسال 139 هزار و 409 میلیون ریال خسارت به بخش کشاورزی وارد کرده است.
جبران خسارات باغداران از صندوق بیمه محصولات کشاورزی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز با اشاره به این که امسال سرمازدگی بیشترین خسارات را به باغات انگور وارد کرده است میگوید: امسال سال خوبی برای کشاورزان استان نبود و در سرمازدگی که در استان اتفاق افتاد و دمای هوا تا 2 درجه زیر صفر کاهش یافت انگور بیشترین آسیب را دیده است.
اسماعیل کریم زاده بیان کرد: محصول درختان انگور بسیاری از کشاورزان به سبب سرما از بین رفته است درحالیکه این محصول به نسبت سایر محصولات رتبه نخست اقتصاد کشاورزان منطقه را به خود اختصاص میدهد.
وی افزود: کشاورزانی که در زمان مناسب باغات خود را بیمه کردند از محل صندوق بیمه کشاورزی خسارت واردشده به باغات خود را دریافت خواهند کرد.
صادرات انگور به کشورهای همجوار
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی میگوید: با بیان اینکه سطح باغات انگور استان آذربایجان غربی 20 هزار و 100 هکتار است پیشبینی میشود امسال 112 هزار تن انگور در استان تولید شود و در این میان انگور تولیدی به کشورهای عربی و روسیه صادر نیز میشود و ارزش ریالی آن حدود 30 میلیارد ریال است.
در میان انگورهای آذربایجان غربی انگور سیاه سردشت نیز به تازگی صاحب جایگاه شده و توجه دولت به آن بیشتر شده است.
فرماندار سردشت درباره بسترهای صادرات انگور سیاه از مرز کیله این شهرستان میگوید: بستر صادرات انگور سیاه از مرز کیله سردشت بدون هرگونه عوارضی در کشور انجامشده ولی عوارضی برای هر کیلو محصول بالغبر 3 هزار تومان دریافت خواهد شد و میتوان این محصول را در شمال عراق حداقل به 23 هزار تومان به فروش رساند.
گزارش از آیناز سلطان پرست
ارسال نظر