به گزارش پارس نیوز، 

با بررسی فهرست هشتگ های ترند شده، می توان به وضوح مشاهده کرد که موضوعات متفاوت جهانی با توییت های میلیونی در تاریخ مورد اشاره در گزارش این رسانه ها، ترند جهانی شدند و خبری از هشتگ مورد بحث نیست.
اما دو هشتگ '#متین_برو' و '#قتل_صنعت_همدان' که مورد ادعای این رسانه ها بود و به صورت مستقیم رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان را هدف قرار می دهد، کمتر از 350 بار در روز یاد شده، توییت شدند و کسانی که اندک اطلاعاتی با نحوه عملکرد این شبکه اجتماعی داشته باشند، می دانند که با این تعداد توییت، هیچ هشتگی حتی خیال ترند شدن نیز نمی تواند بکند.
بررسی های خبرنگار ایرنا مشخص می کند که تنها چندین نفر در رابطه با این موضوع، مطالبی تکراری، کلی و به دور از واقعیت توییت کرده و عده ای نیز با باز نشر این مطالب به دنبال ایجاد حاشیه بوده اند.
برای درک بهتر بی اساس بودن ادعای این رسانه، می توان در گام نخست برخی مولفه های شناخته شده ای که شبکه اجتماعی توییتر بر اساس آن یک هشتگ را ترند می کند را بررسی کرد؛ هرچند به درستی الگوریتم های ترند شدن برای جلوگیری از سوء استفاده های احتمالی از این شبکه، هنوز ناشناخته باقی مانده است.
کارشناسان این حوزه معتقدند موضوعاتی که در زمینه ای مشترک (با هشتگ مشترک) بیشترین مشارکت کننده را در یک بازه زمانی کوتاه داشته باشند، در ستون کنار پروفایل توییتر به عنوان ترند نمایش داده می شود.
نکته مهم در این ترند شدن، نحوه محاسبه ترند در سطح جهانی و منطقه ای است و باید توجه داشت زمانی که فردی ادعای 'ترند' شدن را به کار می برند به معنی تردند جهانی است و از طرف دیگر به دلیل تحریم بودن ایران در شبکه اجتماعی توییتر، امکان بررسی هشتگ های فارسی در جغرافیای خاص ایران نیز وجود ندارد و نمی توان حتی ادعا کرد که هشتگ یاد شده که در همدان به راه افتاده است، در سطح ملی ترند شده باشد.
یادآوری این نکته نیز قابل توجه است که ترندها یکی از پرکاربردترین ابزارهای توییتر به خصوص در زمینه اطلاع رسانی یا خبررسانی از طریق این شبکه اجتماعی به حساب می آید و اغلب ترندهای مهم و روز، سرتیتر خبرهای جهانی بوده و در جستجوهای گوگل به طور اختصاصی نمایش داده می شوند.
اما موضوع قابل تامل دیگر در طرح ادعای بی اساس ترند شدن هشتگ کم اقبال انتقادی علیه رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان این است که بر اساس نظر برخی کارشناسان این حوزه، هشتگ هایی که با حروف لاتین نوشته شده باشند شانس بیشتری برای ترند شدن دارند و از همین رو کاربران ایرانی نیز برای دیده شدن دیدگاه های خود در سطح جهانی، در کنار هشتگ های فارسی، از هشتگ های انگلیسی استفاده می کنند که نمونه بارز آن استفاده از هشتگ های لاتین در حمایت از نام خلیج فارس ( PersianGulf# ) است.
در ادعای بی اساسی که این رسانه با آب و تاب فراوان در وصف رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان منتشر و عده ای نیز خواسته یا ناخواسته در این دام افتاده و مطالب یاد شده را بازنشر کرده اند، به تعطیلی برخی از واحدهای صنعتی همدان اشاره شده است که بررسی ها نشان می دهد این تعطیلی ها مربوط به سالها و حتی دوره های مدیریتی گذشته بوده و روال کاری رسانه یاد شده وارونه جلوه دادن برخی حقیقت ها و خدمات حوزه کاری این مدیر دولتی با اهداف خاص است.
از سوی دیگر در خبر هدفدار این رسانه، در زمینه وضعیت بیکاری در همدان نیز ادعاهای قابل تاملی منتشر شده که طبق اعلام مرکز آمار ایران، همدان با نرخ بیکاری 8.2 درصد، جزء سه استانی است که کمترین نرخ بی کاری را دارد؛ آماری که نه تنها مسئولان استانی در تهیه و انتشار آن دخل و تصرفی ندارند بلکه داوطلبانه خواستار رصد و راستی آزمایی آن توسط نمایندگان مجلس، رسانه ها و ... شده اند.
حال با این تفاسیر باید پرسید که آیا بررسی های لازم از سوی این رسانه برای انعکاس چنین ادعایی صوت گرفته است؟ یا خود این رسانه و رسانه های دنباله رو در دام کس یا کسانی افتاده اند که اهداف خاصی را دنبال می کنند و منافعشان در حذف رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان از جایگاهش است.
فعالان حوزه اطلاع رسانی به درستی می دانند که انتشار این ادعای کذب از طرف رسانه ای اگر با آگاهی صورت گرفته باشد، نشان از جهت گیری شخصی، گروهی، سیاسی و حتی منافع اقتصادی آن رسانه در حذف مدیریت ارشد سازمان یاد شده دارد.
این در حالی است که اگر ناخواسته این ادعای بی اساس منتشر شده باشد، باید رسانه های یاد شده علاوه بر تلاش برای جبران خسارت های ناشی از انتشار این ادعا، هوشیار باشند که بار دیگر در این ورطه گرفتار نشوند؛ چراکه هستند افراد سودجویی که با حاشیه سازی برای برخی مدیران، به دنبال دست یافتن به منافع شخصی و گروهی خود هستند.
بی تردید در شرایط حساس کنونی کشور که رهبر معظم انقلاب و سران سه قوه بر همدلی، اتحاد و هم افزایی نیروها تاکید دارند، رسالت رسانه ها برای شناسایی اخبار درست از اخبار جعلی و بی اساس، بیش از پیش می شود و باید هوشیار بود که در این برهه برای تامین منافع حزبی و اقتصادی یک گروه، حقایق را وارونه جلوه نداد.
9904/2090