رئیس هیئت مدیره اپراتور شبکه علمی کشور مطرح کرد
فیلترشکنها تهدیدی جدی برای خانوادههای ایرانی
رئیس هیئت مدیره اپراتور شبکه علمی کشور با تاکید بر اینکه نیازمند تفکر جدید برای استفاده از فضای دیجیتال هستیم، گفت: آموزش به کاربران و خانواده ها یک تکلیف است.
سادینا آبایی رئیس هیئت مدیره اپراتور شبکه علمی کشور در سمینار آموزشی با محوریت توانمندی زنان از طریق فناوری اطلاعات و خانواده و فضای مجازی که با حمایت مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و پیگیری مشاور بانوان و خانواده وزارت ارتباطات در کرج برگزار شده بود، با اشاره به اهمیت دنیای دیجیتال در خانوادهها گفت: پیش از این از واژه فضای مجازی استفاده می شد اما اکنون دیگر فضای مجازی معنای درستی نیست چرا که همه امور مربوط به آن حقیقت دارد و دیگر ترجمه مجازی بودن جایگاه پیشین خود را از دست داده است. بنابراین به نظر می رسد فضای دیجیتالی مفهوم درست تری است.
وی با اشاره به لزوم وجود قانون و تفکر جدید برای فضای دیجیتال اظهار کرد: اگر میگویم قرار است اتوماسیون اداری برای سازمان های اداری فراهم شود به این معنی نیست که تفکر قبلی باقی بماند چرا که در این صورت معضلات هم باقی میماند. تصور من این است که تفکر نظام راجع به فضای دیجیتالی یک دنیای بزرگ و بی در و پیکری است که باید برای آن چارچوب های مناسب تهیه شود اما ما به عنوان شهروند بر اساس حقوق شهروندی خود باید برای فضای دیجیتال چارچوب ایجاد کنیم.
مشاور معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بر استفاده درست از فضای دیجیتالی در کشور تاکید کرد و افزود: در بیشتر خانوادههای ما، افراد تحصیل کرده و کاربران موبایل وجود دارد که در تمام دنیا به دنبال بهره برداری از این فضا حتی در روستا هستند در حالی که متاسفانه ما مجبوریم در شرایطی بمانیم که نمیدانیم باید چه کنیم چراکه در تصمیم گیری نقشی نداریم.
آبایی با بیان این که گاهی از اصطلاحات غربی به بدترین و بی ربط ترین شکل ممکن در کشور استفاده میشود، افزود: اینترنت داخلی و اینترنت ملی از همین اصطلاحاتی است که گاهی از سوی برخی از بزرگواران عنوان می شود که مبنایی، کلامی نادرست است و در این خصوص نیاز جامعه اطلاعات درست و آموزش است.
وی ادامه داد: ما می بینیم که متاسفانه مدیران در سطوح بالا کشور از برنامه آنتن زنده تلویزیون استفاده می کنند تا بررسی کنند که آیا فلان پیام رسان فضای مجازی خوب است یا بد اما برای کارآفرینان چنین وقتی اختصاص داده نمیشود پیام رسان بخش کوچکی از فضای دیجیتال است اما امروز مشاهده میکنیم به دلیل نبود اموزش درست، کشور را به چالش کشیده است.
این فعال بخش خصوصی با تاکید بر این که آموزش به کاربران و خانواده ها یک تکلیف است، تشریح کرد: من به عنوان مادر حق دارم که از اپراتورهای ارائه دهنده خدمات اینترنتی بخواهم که آموزش لازم را ارائه دهند اما چون ما همه مسائل را به صورت امنیتی و دستوری میبینیم؛ مردم دچار چالش میشوند. من به عنوان شهروند حق دارم انتخاب کنم که در چه پیام رسانی فعالیت می کنم و این انتخاب نافی اعتقاد من به نظام و دین نیست.
آبایی در ادامه افزود: ما باید از نماینده وزیر ارتباطات بخواهیم که به ما آموزش دهند و افرادی که ارائه دهنده خدمات هستند موظف به خدمات آموزشی هم باشند چون من به عنوان یک مادر باید بدانم که فرزندانم در چه فضایی هستند و چگونه میتوانم به فعالیت فرزندانم نظارت داشته باشم. همانگونه که حتی در سیستم عامل های ساده هم آموزشهایی به والدین میدهند که چگونه به صورت نامحسوس فرزندان خود را کنترل کنند.هیچ پدر و مادری نمی خواهد فرزندش در معرض محتوایی نامناسب سن خود باشند اما این وی پی ان هایی که به خانه ها راه یافتهاند این محدودیتها را از بین میبرد و یک خیانت به خانواده هاست.
وی وجود و نفوذ وی پی ان ها را تهدید دانست و افزود: اکنون ما مجبوریم بگوییم وی پی ان تهدید است اما چرا طوری رفتار نکردیم که اصلا نیاز به وی پی ان نباشد ما امکان بستن سایت های را که به هر دلیلی نمی خواهیم و خلاف موازین نظام است را داریم و بسته ایم اما وقتی وی پی ان را در اختیار قرار می دهیم به معنی این است که همه بخش ها باز است.
این کار آفرین در ادامه تصریح کرد: گاهی میبینم که مطرح می شود آقای جهرمی وزیرقطع ارتباطات است اما از آنجا که من شخصا ایشان را میشناسم که موافق کسب و کارهای اینترنتی است و اینترنت پر سرعت و پهنای باند مورد نیاز و تمام مسیرها را برای رونق آن فراهم میکند. باید تاکید کنم که ایشان مسئول این اقدامات نیست و درواقع تصمیم گیر فیلتر پیام رسان نیست بلکه کسانی چنین تصمیمی گرفتند نخست خود آنها باید برای استفاده از این فضا آموزش ببیند .
عضو اتاق بازرگانی ادامه داد: ما باید به جوانها کمک کنیم تا بتوانند از این فضا به درستی استفاده کنند؛ در آمریکا هم رویدادهایی وجود دارد که بحث اصلی آن استفاده از اینترنت سالم است یعنی دغدغه هایی را که ما امنیتی مطرح میکنیم آنها در فضای عمومی و دانشگاهی طرح و برای آن راه حل ارائه می کنند. به طور کلی باید سواد را بالا ببریم تا خودمان را به سمتی پیش ببریم تا این فضا و التهاب خارج شده و فضای مناسب را ایجاد کنیم.
رادفر، مشاور وزیر فناوری اطلاعات و ارتباطات در امور زنان نیز در این نشست با اشاره به اینکه سمینارهای آموزشی در راستای استفاده از فضای مجازی در مراکز استانها برگزار شده است، گفت: سال گذشته در مراکز همه استانها این کارگاه های آموزشی کم و بیش برگزار شده است اما در روستاها و شهرهای کم برخوردار احساس نیاز بیشتری می شود.
وی ادامه داد: کار خانگی زنان و کار در خانه آنان علی رغم اهمیت مورد توجه قرار نمیگیرد و حتی در تولید ناخالص ملی به حساب نمیآید در حالی که این موضوع امر مهمی است و باید به آن توجه شود.
مشاور وزیر فناوری اطلاعات و ارتباطات در امور زنان در رابطه با فیلترینگ پیام رسان تلگرام اظهار کرد: موضع دولت و وزارتخانه مشخص است و همانطور که وزیر فناوری اطلاعات و ارتباطات گفته است ما مجری قانون هستیم و نمی توانیم از قانون تخطی کنیم. قانون هم برای اعمال فیلترینگ نهادهای را تعیین کرده است از جمله کمیته تعیین مصادیق مجرمانه؛ اما تلگرام با حکم قضایی فیلتر شده است در هر صورت چرخه ای برای هر تکنولوژی اعمال می شود به طور مثال یک زمان ویدئو موضوعی بود که بر سر آن بحث میشد اما اکنون رها شده است پیام رسان ها و فضای مجازی هم چنین روندی را خواهند گذراند.
وی در پایان گفت : ما منکر احتمال آسیب از سوی فضای مجازی نیستیم اما برای کاهش این آسیب ها باید همزمان با وارد شدن فن آوری، آموزشهایی ارائه شود. ما همیشه هشدار میدهیم که باید مراقب فضای مجازی باشید اما نمیگوییم برای مراقبت باید چه ملاحظاتی رعایت شود.
ارسال نظر