وام 200 میلیونی مسکن به گرانی یک شبه مسکن نمیانجامد
عضو کمیسیون عمران مجلس، گفت: مشکل اصلی در مسیر تامین مسکن اقشار ضعیف جامعه و خانه اولیها کمبود درآمد آنها به نسبت بازپرداختهای سنگین تسهیلات است.
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از خانه ملت، سیدحسین افضلی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به برخی زمزمهها مبنی بر افزایش رقم تسهیلات مسکن، گفت: سقف وام مسکن یکی از پارامترهای موثر در ایجاد رونق و در عین حال تاثیرگذار در رشد قیمت است.
نماینده مردم اقلید در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه بیش از اهمیت سقف وام مسکن میزان توانایی افراد در بازپرداخت این نوع تسهیلات مهم است، افزود: اکنون مشکل اصلی در مسیر تامین مسکن اقشار ضعیف جامعه و خانه اولی ها کمبود درآمد آن ها به نسبت بازپرداخت های سنگین تسهیلات است.
رشد رقم تسهیلات مسکن باید توام با افزایش زمان بازپرداخت اقساط وام باشد
وی با تاکید بر اینکه افزایش رقم تسهیلات مسکن باید توام با افزایش زمان بازپرداخت اقساط وام باشد، تصریح کرد: تعیین میزان اقساط ماهانه افراد به نسبت توان مالی آن ها بهترین اقدام در مسیر خانه دار کردن مردم است.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه در حال حاضر قیمت مسکن درگیر مسائل مختلفی شده است، افزود: هر چند ارایه تسهیلات تاثیر در نرخ مسکن دارد، اما وام 200 میلیون تومانی ایجاد تحول قیمتی در بازار مانند سال های قبل نبوده و یک شبه قیمت ها تغییر نخواهد کرد.
وی با تاکید بر اینکه اجاره به شرط تملیک شیوه مناسبی برای خانه دار کردن افراد است، گفت: با طولانی شدن زمان بازپرداخت وام مسکن و معادل سازی آن با درآمد افراد عملا فرد با شیوه اجاره به شرط تملیک در پروسه طولانی صاحب خانه میشود.
مسکن، پیچیدگیهای مختلفی پیدا کرده است
این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه اکنون مسئله مسکن پیچیدگی های مختلفی پیدا کرده و بدون حمایت و برنامه جدی دولت تحولی در آن رخ نخواهد داد، افزود: اکنون منابع صندوق توسعه ملی و استفاده از سود آن در راستای ارایه تسهیلات مسکن پیش بینی شده که در صورت تحقق می تواند منشا اثر باشد هر چند که کفایت نمی کند.
افضلی ادامه داد: توجه به بافت های فرسوده به صورت جدی و ارایه یک سری امتیازهای ویژه و چشمگیر برای حضور بخش خصوصی در این بافت ها می تواند به تحولی در بازار مسکن منجر شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر رقمی در حدود 25 الی 30 درصد تهران را بافت فرسوده تشکیل داده است، افزود: این رقم خیلی زیاد بوده و مشکلات عدیده ای را در کلانشهرهای دیگر هم با همین میزان ایجاد کرده است.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با تاکید بر اینکه بافت های فرسوده علاوه بر مشکل معماری و سازه ای با معضل شهرسازی هم مواجه هستند، تصریح کرد: نوسازی این واحدها از طریق مالکان به صورت مستقیم ممکن نیست و باید با برنامه مدون توسط مشاوران اهل نوسازی آغاز شود.
نوسازی بافتهای فرسوده نیازمند تامین هزینه اولیه و منابع مالی است
وی با بیان اینکه برای نوسازی بافت های فرسوده باید به دنبال تامین هزینه اولیه و منابع مالی باشیم، گفت: سود سپرده گذاری منابع صندوق توسعه ملی و همچنین سرمایه سرمایه گذاران از جمله فاینانس می تواند تحولی در این حوزه ایجاد کند.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی اقتصادی کشور توجه به مسکن می تواند تحول زا باشد، افزود: مجموعه وزارت راه و شهرداری باید به نوسازی بافت فرسوده به عنوان مسئله حیاتی و روز جامعه نگاه کرده تا بتوانند بهبود شرایط را رقم بزنند.
ارسال نظر