نقدی بر شعارزدگی دولت در مساله اشتغال و تولید
عزمی که تدبیر و امیدیها در اقتصاد مقاومتی ندارند
با وجود اینکه امسال از سوی رهبر انقلاب به نام شعار حمایت از کالای داخلی نامگذاری شده است اما به نظر میرسد دولت تدبیر و امید بیشتر به جای آن که عزمی برای تحقق این مساله به خرج دهد همچون چندسال گذشته این مساله را به بازی و شعار میگذراند.
گروه تحلیلی خبری "پارس"_ متین مصفا: با وجود اینکه امسال از سوی رهبر انقلاب به نام شعار حمایت از کالای داخلی نامگذاری شده است اما به نظر میرسد دولت بیشتر به جای آن که عزمی برای تحقق این مساله به خرج دهد همچون چندسال گذشته این مساله را به بازی گرفته و عملا به بهانهای از زیر بار آن در میرود.
اسفندماه سال 95 بود که رهبر انقلاب در دیداری با نمایندگان خبرگان از عدم بهبود وضعیت معیشتی مردم انتقاد کرد و گفتند «اگر همه کارهای ضروری در موضوع اقتصاد مقاومتی انجام شده بود، امروز تفاوت محسوسی را در اوضاع اقتصادی کشور و زندگی مردم شاهد بودیم.»
ایشان همچنین فرمودند: «شکایات مردم و دیدگاههای صاحبنظران بهدست ما میرسد و باید در مسائلی نظیر تولید، اشتغال، از بین بردن رکود به معنای واقعی کلمه، قاچاق و واردات و صادرات بهگونهای عمل کرد که مردم تأثیر آن را در زندگی خود، کاملاً احساس کنند اما اکنون، اینگونه نیست».
انتقادات رهبر انقلاب به دولت در زمینه عدم اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی در حالی مطرح شد که شش ماه پس از آن جهانگیری در اولین جلسه جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی در دولت دوازدهم اعلام کرد اختیارات ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی کافی نیست و نبود اراده قوی در برخی دستگاه های اجرایی و محدودیت های مالی و مدیریتی از جمله عواملی است که مانع اجرای برنامه های ستاد شده است.
اذعان ناکارآمدی دولت به اجرایی کردن این مساله در حالی صورت گرفته است که از طرفی دولتیها بر شعار اجرای اقتصاد مقاومتی تاکید دارند و از سویی ناتوانی آنان در تحقق این امر کشور را با مشکلات پیچیدهای روبرو کرده است.
یک دهه از زنجیره نامگذاریهای اقتصادی در کشور میگذرد و اهتمامی از سوی مسئولان برای تحقق اقتصاد مقاومتی نیست، مسالهای که در ابتدای امر شاید همچون وعدههای محقق نشده و همیشگی دولتها اطلاق شود اما داستان بغرنجتر از این حرفهاست و دولت علیرغم شعارهای پرطمطراق خود نه تنها کاری برای تحقق این امر انجام نمیدهد بلکه در صورت وجود و عزم اراده نیز برای رسیدن به این هدف توان اجرایی آن را دارا نیست.
اذعان ناکارآمدی دولت به اجرایی کردن این مساله در حالی صورت گرفته است که از طرفی دولتیها بر شعار اجرای اقتصاد مقاومتی تاکید دارند و از سویی ناتوانی آنان در تحقق این امر کشور را با مشکلات پیچیدهای روبرو کرده است
اگرچه حسن روحانی در خردادماه 92 پس از روی کار آمدن خود وعدههای اقتصادی بسیاری را به مردم داد اما در عمل شاهد بودیم نه تنها آن را انکار کرد بلکه مدعی شد که تنها اعلام کرده است که از گزارشهای اقتصادی خود به مردم گزارش ارائه میدهد، مسالهای که آن هم انجام نشد و روحانی بی آن که کاری برای اشتغال جوانان انجام دهد تنها با دل بستن به برجام آینده کشور را با وضعیت سخت و دشواری روبرو کرده است.
در پایان باید گفت روحانی و دولت تدبیر و امید در سال جاری نیز نه تنها برنامهای برای تحقق شعار سال ندارند بلکه اگر دستوری نیز مانند سالهای گذشته صادر شود در حالت ابلاغیه باقی خواهد ماند و بیشتر به شعار نزدیک خواهد بود تا اینکه اقدام عملی برای تحقق نامگذاری اقتصادی سال باشد.
تدبیر و امیدی ها در سال جاری در حالی ممنوعیت خریداری کالای خارجی مشابه تولید ایرانی را تصویب کردهاند که واقعیت این است سنگانداز اصلی در زیر پای تولیدکنندگان ایرانی دولت است که اگر دستش برسد نه تنها کالاهای خارجی بلکه کود انسانی را نیز همچون گذشته از خارج وارد میکند, مساله ای که هم اکنون زندگی تولیدکنندگان را فلج کرده است.
ارسال نظر