پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه گفت: ایران و روسیه دوباره در لیست تحریم‌های آمریکا قرار گرفته‌اند، اما به نظر می‌رسد این تحریم‌ها هم سست‌شدنی است.

قدیر قیافه نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «پارس» اظهار داشت: آمریکا از ابتدای انقلاب اسلامی با ایران دشمنی داشت و این موضوع باعث شد از همان سال 57 تاکنون تحریم‌هایی را به عناوین مختلف علیه ایران اعمال کند. 

وی افزود: مقام معظم رهبری بارها روی این موضوع تاکید داشتند و اعلام کردند اعتماد به این کشور اصلا امکان‌پذیر نیست.

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه با تاکید بر اینکه آمریکایی‌ها بعد از برجام به دنبال نقض آن بودند گفت: آمریکایی‌ها از ابتدا این توافق را قبول نداشتند از این رو با روی کار آمدن ترامپ هدف خود را با رویه‌ای جدید پیگیری کردند تا تحریم‌های جدیدی علیه ایران در نظر بگیرند. 

قدیر قیافه افزود: به عقیده آمریکایی‌ها این نقض برجام نیست، اما همان طور که مقام معظم رهبری فرموده‌اند نقض صریح برجام صورت گرفته است. صحبت‌های دکتر ظریف وزیر امور خارجه نیز حاکی از نقض صریح برجام است.

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه در پاسخ به اینکه تحریم‌های جدید چه تاثیری در اقتصاد کشور خواهد داشت گفت: با اجرای تحریم‌های جدید به بن بست نخواهیم رسید کما این‌که در گذشته نیز تحریم‌های سخت‌تر و مستقیم‌تر از این تحریم را بر ما اعمال کردند اما بدنه اقتصادی کشور مقاوم‌تر شده است.

قدیر قیافه افزود: ایران برای کم اثر کردن تحریم‌های جدید باید روابط اقتصادی خود با کشورهایی مانند روسیه، کره جنوبی، چین و کشورهای اروپایی را گسترش دهد. 

وی اضافه کرد: پیمان‌های پولی دوجانبه و چندجانبه بین ایران و روسیه می‌تواند مکمل وضعیت اقتصادی باشد، اما اجرایی شدن آن سازوکار خودش را می‌طلبد و باید شرایطی فراهم شود که پول هر دو کشور بدون ترس از افت ارزش آن قابل مبادله باشد. 

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه خاطرنشان ساخت: به نظر می‌رسد ایجاد یک صندوق سرمایه‌گذاری و ضمانت مشترک که تغییرات نرخ ارز در آنجا پوشش داده شود، بتواند به تحقق پیمان پولی دوجانبه کمک کند. 

قدیر قیافه افزود: از آنجا که ایران و روسیه دارای بالاترین ذخایر گاز جهان بوده و بخش بزرگی از ذخایر نفت و گاز جهان را در اختیار دارند، همگرایی و همکاری دو کشور کمک بسیار بزرگی برای جاری بودن جریان مبادله انرژی در جهان را به دنبال داشته و ساختار تحریم‌ها را سست می‌کند. 

وی اضافه کرد: برای عبور و مقتدرانه از شرایط تحمیلی پیش رو، نیازمند این هستیم که داخل کشور به ثبات و اجرای قوانین پایبندی بیش از پیش و در جهت بهبود محیط کسب و کار تلاش مضاعف به خرج داده و به سمت مردمی کردن اقتصاد برویم. اگر خصوصی سازی به معنای واقعی اجرا می‌شد و بخش عمده اقتصاد در اختیار مردم بود، اکنون این فشارها به حداقل می‌رسید. برای پیشرفت‌های اقتصادی باید اصل 44 قانون اساسی را به طور کامل اجرا کنیم.

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه یادآور شد: عکس‌العملی که خانم مرکل صدر اعظم آلمان و رئیس دولت اتریش به تحریم‌های اخیر آمریکا در مورد روسیه نشان دادند، ساختار تحریم‌ها را دچار ضعف می‌کند و به نظر می‌رسد ادامه این روند منجر به شکست این طرح در مورد ایران و روسیه شود.

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه با اشاره به تحریم ها علیه نهادهای انقلابی در کشورمان گفت: با توجه به این که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سال‌های پس از جنگ با تشکیل قرارگاه خاتم‌الانبیا و شرکت‌های متعدد دیگری در جهت بازسازی و توسعه اقتصادی کشور در بخش‌های مختلف حضور قوی و تأثیرگذاری داشته، تحریم‌های جدید آمریکا می‌تواند تبعات متفاوتی برای سپاه داشته باشد که یقینا با درایت و اقتدار موجود در بدنه کشور از این گذرگاه نیز عبور خواهیم کرد.

قدیر قیافه افزود: حافظه تاریخی ایران اسلامی فشارهای چهار دهه اخیر را فراموش نخواهد کرد و تجربه این سال‌ها به دنیا اثبات کرده ایران و ایرانی نه‌تنها در شرایط سخت تسلیم زیاده خواهی‌های کدخدایان بی‌خدا نخواهد شد، بلکه به پشتوانه مدد خداوندی و هشیاری و اتحاد مردم ایران مانند گذشته که در عرصه‌های فناوری اطلاعات، فناوری زیستی، موشکی، هوا فضا و نفت و گاز و پتروشیمی جهانیان را بهت زده کرده، به مسیر تعالی و توسعه پایدار و همه‌جانبه کشور ادامه خواهد داد.