سیدحمید کلانتری، معاون امور تعاون وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی در همایش توسعه تعاونی‌های اعتبار، فرصت‌ها و چالش‌ها با اشاره به سرمایه‌های خرد کارآمد افزود: زمانی که سرمایه های خرد کنار هم باشد بهره‌وری بالایی بروز می کند.

 وی با اشاره به صحبت های مشاور اقتصادی رئیس جمهور مبنی بر اینکه تهدید جدی نقدینگی و بیکاری در راه است گفت: نقدینگی می تواند زاینده تورم باشد. یکی از محورهایی اصلی که نرخ رشد در آن منفی بوده سرمایه است.

 کلانتری از درخواست مجوز تأسیس بانک تعاونی قرض‌الحسنه به بانک مرکزی خبر داد و گفت: رئیس کل بانک مرکزی نیز اظهار آمادگی کرده تا این بانک تأسیس شود. 97 هزار واحد تعاونی موجود می‌توانند سهامدار آن باشند. البته بانک توسعه تعاون 70 درصد تسهیلات خود را دراختیار تعاونی‌ها قرار می‌دهد، اما یک بانک دولتی است و قرار بود، سرمایه اولیه به 2 هزار میلیارد تومان افزایش یابد که اکنون 550 میلیارد تومان است.

 معاون امور تعاون گفت: در حال حاضر تعاونی‌های اعتبار گروه شغلی طبق ضوابط بانک مرکزی عمل می‌کند و 85 درصد تسهیلات این تعاونی‌ها قرض‌الحسنه بوده و در عین حال، سرعت عمل بالایی برای پرداخت تسهیلات دارند، زیرا بر مبنای شناخت، این کار صورت می‌گیرد.

 وی در بیان مشکلات نظام بانکی گفت: کندی عملیات خدمت رسانی به جامعه یکی از مشکلات نظام بانکی است.یکی از کارکردهای تعاونی‌های اعتبار سرعت عمل در این زمینه است. سهم تعاونی‌ها از این بازار باید به 15 درصد می‌رسید، در حال حاضر هیچ اتفاقی نیفتاده، بلکه این روند معکوس نیز شد. وقتی تعاونی‌ها تخلف کرده و از محدوده فعالیت تجاوز کردند و همچنین نظارت بخش تعاون و بانک مرکزی ضعیف بود، به جای برخورد با متخلف، راهکار حذف و ادغام تعاونی‌ها مطرح شد.

معاون امور تعاون با بیان اینکه  90 تعاونی اعتبار ادغام و منحل شدند افزود: بخشی از سهام بانک شهر، بانک ایران زمین و مؤسسه عسگریه مربوط به تعاونی‌ها است. سهم تعاونی‌‌ها در بازار پولی و مالی 2تا3 درصد است. متأسفانه صورت مسئله پاک شد، بنابراین اولین درخواست و ادغام و توسعه تعاونی‌های اعتبار گروه‌های شغلی خواهد بود.