یک منبع آگاه با اشاره به علت تاخیر در ارسال گاز ایران به عراق با وجود وعده قبلی مسئولان صنعت نفت مبنی بر روشن شدن مشعل صادرات گاز در نفت‌شهر گفت: در حال حاضر در سمت ایران همه چیز برای صادرات گاز ایران مهیا است و براساس گفته‌های مسئولان ارشد اجرایی نظام باید مشعل نفت‌شهر در روزهای ابتدایی سال جاری روشن می‌شد.

این مقام مسئول در صنعت نفت با اشاره به اینکه عدم آمادگی عراقی ها منجر به تعویق این مراسم شد،تصریح کرد: هر وقت عراقی ها آمادگی رسمی خود را به منظور واردات گاز از ایران اعلام کردند ما می توانیم گاز را به عراق صادر کنیم.

وی اظهار داشت: با توجه به برنامه ریزی صورت گرفته و اعلام قبلی از طرف عراقی‌ها عملا کار صادرات گاز به عراق باید در اردیبهشت ماه صورت پذیرد مگر آنکه زمان جدیدی از سوی عراقی ها به ما اعلام شود.

به گزارش فارس پیش از این مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به آماده بودن ایران برای صادرات گاز به عراق اعلام کرده بود ایران برای صادرات گاز به عراق دو قرارداد دارد که یکی قرارداد صادرات گاز به بصره و دیگری صادرات گاز به بغداد است و قرارداد صادرات به بغداد برای استفاده در نیروگاه‌های «المنصوره» و «بغداد» خواهد بود.

معاون وزیر نفت ادامه می دهد: هم اکنون گاز ایران به منطقه نفت‌شهر رسیده و به زودی مشعل گاز در منطقه نفت‌شهر روشن خواهد شد که نشان دهنده آماده بودن ایران برای صادرات گاز به بغداد است.

عراقی با اشاه به حجم صادرات گاز ایران به بغداد می گوید: براساس تفاهم نامه ای که امضا کردیم قرار است در 9 ماه اول روزانه 7 میلیون متر مکعب گاز به عراق بدهیم که به مرور زمان و طی تقریبا 2 سال بعد به روزانه 25 میلیون متر مکعب می رسد.

وی تصریح می کند: قرارداد صادرات گاز ایران به عراق 6 ساله است که با اجرایی شدن صادرات گاز به بصره باید گفت عراق بزرگترین مشتری گاز ایران می شود.

این گزارش اضافه می کند همچنین امان‌ الله زارع در تعطیلات نوروزی اظهار کرده بود: احداث پروژه خط لوله انتقال گاز ایران از پارس جنوبی به بغداد جهت تأمین سوخت نیروگاه‌های برق این شهر به پایان رسیده است و در ایام نوروز با حضور رئیس جمهور افتتاح خواهد شد.

وی خاطر نشان می کند: این خط لوله از چهارمله به نفت‌شهر احداث شده است، طول خط لوله 98 کیلومتر، با قطر 48 اینچ و فشار 1050، PSI است که به خط لوله ششم سراسری کشور متصل خواهد شد.

زارع ادامه می دهد:‌ خط لوله شامل یک ایستگاه لانچر (تقویت فشار)، یک ایستگاه رسیور(دریافت کننده)، 3 شیر بین‌راهی و یک ایستگاه اندازه‌گیری (میترینگ) است.

به گفته مدیرعامل گروه تخصصی نیروگستر، ارزش پروژه 70 میلیون یورو ارزی و 160 میلیارد تومان ریالی است، کارفرمای پروژه شرکت توسعه مهندسی گاز و پیمانکار قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء است.

وی با تاکید براینکه این پروژه به صورت ‌EPC بوده و توسط گروه تخصصی نیروگستر طراحی شده است تصریح می کند: اجرای پروژه خط لوله انتقال گاز چهارمله به نفت‌شهر اول مهرماه سال 91 آغاز شد و هم اکنون آماده بهره‌برداری است. عراقی‌ها امیدوار هستند با بهره‌برداری این خط لوله مشکل تأمین برق شهر بغداد در تابستان برطرف شود.