به گزارش پارس، حسین کمالیان، سفیر ایران در تایلند روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا، تصریح کرد مقامات تایلندی در دیدارهای مختلف برای سفر این هیات ابراز تمایل کرده اند، اما تاکنون زمان، ترکیب هیات، محور مذاکرات و طرف های مذاکره مشخص نشده اند.

 

وی گفت که تایلند پس از توافق جامع هسته ای ایران و گروه 1+5 و در آستانه لغو تحریم های ناعادلانه اعمال شده علیه ایران تمایل خود را برای توسعه مناسبات اقتصادی و سرمایه گذاری با کشورمان اعلام کرده است.

'چوتیما بونیاپرافاسارا' دبیر کل دائم وزارت بازرگانی تایلند نیز اخیرا پیش بینی کرد پس از توافق هسته ای و لغو تحریم های ناعادلانه علیه ایران همکاری های اقتصادی بانکوک – تهران ارتقا یافته و میزان صادرات این کشور به ایران 'به عنوان یکی از واردکنندگان سنتی محصولات تایلند' افزایش یابد.

وی گفته بود: با توجه به سیاست اقتصاد باز ایران، این کشور می تواند کالاهای بیشتری از تایلند وارد کند.

به نوشته بانکوک پست، 'چاتچای ساریکولیا' وزیر تجارت تایلند نیز روز گذشته مدعی شد ایران علاقه مند به خرید برنج از تایلند است. رویتر نیز مدعی شد سفر هیات تایلندی تا پایان ماه جاری انجام می شود.

اما سفیر ایران در تایلند به ایرنا، گفت که زمان، محور و موضوعات سفر هیات تایلندی تاکنون مشخص نشده و تنها مقامات این کشور در دیدارها برای این سفر ابراز تمایل کرده اند.

'رامسی چیکهام' سفیر تایلند در ایران نیز اخیرا اعلام کرد هیات تجاری تایلند ابتدای سال آینده میلادی رایزنی های اقتصادی را با بازرگانان ایرانی آغاز می کند.

ایران در حال حاضر یازدهمین طرف تجاری تایلند در خاورمیانه است.ارزش تجارت دو کشور سال گذشته میلادی به 357 میلیون دلار رسید و مقامات این کشور تمایل دارند بار دیگر مبادلات خود را در دوران پساتحریم با ایران افزایش دهند.

ارزش تجارت دو کشور در پنج ماهه سال جاری نیز حدود 140 میلیون دلار بود.

وزارت بازرگانی تایلند برای توسعه همکاری و افزایش صادرات و واردات قرار است سال آینده میلادی برنامه ای را تحت عنوان 'هفته تایلند' در ایران برگزار کند.

آغاز روابط ایران و تایلند به اواخر سده 16 و مقارن حکمرانی سلسله صفویه در ایران و سلسله سیام در تایلند بر می گردد و نخستین روابط دو کشور با تبادلات تجاری بازرگانان ایرانی در خلال سفر به چین شکل گرفت.