جزئیات جدید از راهاندازی بورس مسکن
عضو شورای عالی بورس با اعلام جزئیات از نحوه راهاندازی بورس مسکن، گفت: در فاز اول این طرح، املاک نهادهای بزرگ و در فازهای بعدی معاملات انبوه سازان و بنگاههای املاک را دربر می گیرد.
به گزارش پارس،محمد رضا پورابراهیمی در گفتگو با مهر از آماده سازی مقدمات اجرایی شدن بورس مسکن توسط بورس کالا خبرداد و گفت: اجرایی شدن برنامه بورس مسکن نیازی به تصویب در شورای عالی بورس ندارد و ماموریت آن به بورس کالای ایران محول شده است که در دو بخش اجرایی خواهد شد.
عضو شورای عالی بورس با اشاره به فراهم شدن مقدمات اجرای بورس مسکن در کشور، اظهارداشت: آئین نامه ها، نرم افزارها و سخت افزارهای این بورس کامل شده است و بورس کالا آمادگی دارد که با دریافت تقاضای معاملات املاک و مستغلات از سوی نهادها و دستگاهها در فاز اول اجرای این طرح را کلید بزند.
وی ادامه داد: با ارائه اطلاعات از سوی متقاضیان، املاک و مستغلات آنها در بورس مسکن مورد معامله قرار می گیرد. فاز اول قرار نیست که تمام بخش مسکن کشور را شامل شود و شامل املاک و مستغلات بنگاه های بزرگ اقتصادی، شهرداری ها، بانکها، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام، مجموعه نهادها و سازمانهایی که جایگاه ویژه در املاک و مستغلات دارند، شرکتهای وابسته به تامین اجتماعی و غیره را در بر می گیرد و از طریق انتشار آگهی اطلاع رسانی پیش از معاملات انجام میشود.
این مقام بورسی اعلام کرد: در حال حاضر بورس کالا آمادگی معاملات املاک و مستغلات را به صورت کامل دارد و ظرفیتها را فراهم کرده و بسترها آماده است.
پورابراهیمی با اعلام اینکه اطلاعات این نهادها و سازمانها در تابلوی بورس مسکن اعلام خواهد شد، تصریح کرد: در فاز دوم اطلاعات معاملات انبوه سازان در کلان شهرها و کسانی که علاقهمند به وارد کردن اطلاعات خود در این بورس به منظور شفاف سازی هستند، در بر می گیرد.
وی افزود: در مراحل بعدی اطلاعات معاملات بنگاههای املاک میتواند وارد بورس مسکن شود و آنها به صورت کارگزار بورس نسبت به انجام عملیات معاملات اقدام کنند.
عضو شورای عالی بورس، راه اندازی بورس مسکن را باعث شفافیت معاملات، مشخص شدن قیمت، از بین بردن قیمتهای کاذب، کاهش بورس بازی، تامین مالی بخش مسکن، جمع کردن نقدینگی، کاهش ریسک خریداران و تعریف تعهدات و رفع مشکلات مردم در پیش فروش و خرید مسکن و غیره اعلام کرد و افزود: در برخی موارد مشاهده میشود که یک ملک به ۱۰ نفر فروخته شده است و این باعث مشکلات قضایی و غیره میشود که با انجام معاملات مسکن در بورس مسکن این مسائل حل خواهد شد.
وی از وجود تقاضاهایی برای معاملات و برگزاری جلساتی با برخی دستگاهها و نهادهای متقاضی خبرداد و تصریح کرد: شهرداریها و اتحادیه املاک میتواند نقش مهمی در اجرایی شدن بورس مسکن ایفا کند و متولی انجام این طرح باشند.
ارسال نظر