به گزارش پارس به نقل  پایگاه اطلاع رسانی منطقه ویژه پارس سیدجاوید روئیایی با اشاره به این که پالایشگاه‌های متداول کشور که در آنها از نفت خام استفاده می‌شود، حدود 20 درصد سوددهی دارند، اظهار داشت: سوددهی پالایشگاههای کوچک با خوراک میعانات گازی در کشور بالای 45 درصد است که دوره بازگشت سرمایه کمتر از 2.5 سال است.
وی با بیان این که بخش خصوصی سرمایه گذار ساخت پالایشگاههای کوچک است، تصریح کرد: سرمایه گذاری مورد نیاز پالایشگاههای کوچک با ظرفیت پایین، حدود 2 میلیون دلار تا پنج میلیون دلار و در واحدهای با ظرفیت بالاتر، بر اساس الگوی پالایشگاهی و واحدهای ارتقا حدود 25 میلیون دلار تا 100 میلیون دلار است.
روئیایی با اشاره به این که پالایشگاههای سیراف، پالایشگاههای میعانات گازی با ظرفیت 60 هزار بشکه ای هستند که جزو پالایشگاه‌های کوچک نیستند، اظهار کرد: الگوی پالایشگاهی آنها مشابه پالایشگاههای متداول، تصفیه هیدروژنی را پس از برج تقطیر انجام می دهند و اگر بخواهیم گازوئیل آنها نیز در حد استاندارد یورو باشد حداقل به دو یا سه واحد تصفیه هیدروژنی نیاز دارند و پیچیدگی‌های پالایشگاههای معمول را دارد.
در طرح پالایشگاههای کوچک پژوهشگاه صنعت نفت، ابتدا گوگردزدایی یا تصفیه خوراک انجام می‌شود و سپس تقطیر، به همین سبب ضمن جلوگیری از خوردگی، با کاهش هزینه‌ها ارزش افزوده آن بیشتر می‌شود.
پالایشگاه‌های متداول، الگوی پیچیده ای دارند و هزینه سرمایه گذاری در ساخت پالایشگاه بسیار بالاست که به طور معمول در توان بخش خصوصی نیست؛ همچنین امکان تخصیص خوراک نفت خام نیز وابسته به سیاست‌های دولت است.
پژوهشگاه صنعت نفت به عنوان بازوی علمی پژوهشی، طراحی و مهندسی ساخت پالایشگاه‌های کوچک با هدف تولید محصولات مفید و با کیفیت وارد این عرصه شده است.