به گزارش پارس، بعد از ظهر پنجشنبه هفته گذشته دفتر رضا نوروززاده رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع یا همان ایدرو میزبان یک جلسه اضطراری بود. موضوع جلسه در خصوص یکی از دو غول بزرگ خودروسازی کشور یعنی سایپا بود و آقای معاون وزیر سراسیمه اعضای هیات مدیره گروه خودروسازی سایپا را به دفترش دعوت کرده بود تا یکی از بازمانده های دولت قبل را از کار برکنار کند.
 
در نهایت جلسه با حضور چهار تن از اعضا آغاز شد و بالاخره تکلیف مدیریت این غول بزرگ خودروسازی که این روزها به هیچ وجه حال و روز خوشی هم ندارد، مشخص شد. سعید مدنی آخرین بازمانده از مدیران صنعتی دولت احمدی نژاد با امضای چهار تن از اعضای هیات مدیره سایپا، دفتر مدیرعاملی این گروه خودروسازی در جاده مخصوص را ترک کرد، تا مهدی جمالی رفیق گرمابه و گلستان آقای معاون وزیر، سکان این غول بزرگ خودروسازی را به دست بگیرد.
 
این در حالی بود که تنها یک ماه به برگزاری مجمع گروه خودروسازی سایپا در تیرماه باقی مانده بود و هیات مدیره جدید این گروه خودروسازی که سه ماه پیش به سایپا آمده بودند رای به بقای مدنی در سمت خود داده بودند.
 
سایپا در دوران مدنی
 
مسئولان سایپا و وزارت صنعت در این ۲۲ ماه همواره جا به جایی در راس مدیریت این گروه خودروسازی را تکذیب می کردند، ولی بررسی ها نشان می دهد که طیف های صنعتی دولت یازدهم از همان مرداد ماه ۹۲ که اختیار صنعت کشور را دست گرفتند راضی به ماندن مدنی در سمت خود نبودند، ولی روی گزینه نهایی هم اتفاق نظر نداشتند. عده ای روی جمشید ایمانی قائم مقام سابق سایپا پافشاری می کردند و گروهی دیگر هم خواستار حضور حمید حیدری مدیرعامل شرکت مهندسین مشاور خودرو ایران که از دوستان نزدیک نعمت زاده هم هست، اتفاق نظر داشتند.معصوم نجفیان، داماد ارسلان فتحی پور رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس هم که از مدیرعاملی شرکت دخانیات کنار رفته بود، از گزینه های مدیرعاملی سایپا بود که البته تلاش های وی و دوستان او برای کسب مدیریت سایپا ناکام ماند.
 
سعید مدنی که دوم شهریور ماه سال ۹۱ در آخرین سال فعالیت دولت قبل مدیرعامل سایپا شده بود، در این حدود سه، چهار سال فعالیت روزگار خوبی را برای سایپا رقم نزد و دولتمردان یازدهم هم حمایت چندانی از وی نمی کردند به شکلی که اعتصاب های دومینویی کارگران از ماه ها قبل در بخش های مختلف گروه خودروسازی سایپا جریان داشت و البته همواره تکذیب می شد.
 
اوج هنر مدنی در سایپا زیان انباشته ۸هزار و ۹۲۷میلیارد و ۹۲۶میلیون ریالی ۹ ماهه پایانی سال گذشته بود که منجر به عقب افتادگی جدی این گروه خودروسازی از برنامه هایش و پیشی گرفتن رقیب دیرینه اش ایران خودرو از آن ها در بازار کشور شد.
 
کیفیت خودروهای سایپا هم براساس اعلام شورای رقابت چندان مساعد نیست به شکلی که رضا شیوا رئیس شورا چند هفته قبل اعلام کرد که سایپا به دلیل افت کیفیت برخی از خودروهایش مانند پراید جریمه خواهد شد.
 
 مهدی جمالی کیست؟
 
در این شرایط اسف بار مهدی جمالی در حالی سکان مدیریت سایپا را به دست خواهد گرفت که چندان مرد نام آشنایی برای فعالان عرصه خودرو نیست. جمالی دکترای مدیریت اقتصاد دارد، کار حرفه ای خود را از معاونت طرح و برنامه سازمان اتکا از سال های ابتدایی دهه ۸۰ آغاز کرد. وی بعد از چند سال حضور در اتکا به سازمان بازنشستگی کل کشور رفت تا چند سال هم به عنوان مدیر کل افتصادی این سازمان به فعالیت خود ادامه دهد.
 
آشنایی وی با رضا نوروززاده رئیس فعلی سازمان ایدرو موجب شد تا وی به شرکت های پشتیبان سرمایه گذاری بانک صنعت و معدن نقل مکان کند و تا به امروز در این شرکت های سرمایه گذاری فعالیت کند.
 
شرکت سرمایه گذاری آتیه دماوند، شرکت سرمایه گذاری صنایع شیمیایی و شرکت لیزینگ صنعت و معدن از جمله شرکت هایی است نوروززاده و جمالی در کنار دیگر سابقه حضور در آن را دارند.
 
در سابقه وی مشاور مدیرعامل منطقه آزاد چابهار، مدیرعاملی شرکت سرمایه گذاری ایران خودرو و عضویت در هیات مدیره شرکت تهیه و توزیع لوازم و قطعات یدک ایران خودرو هم دیده می شود.
 
بهمن ماه سال ۹۲ هم در حالی که چند ماه از فعالیت اعضای جدید هیات مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی می گذشت جمالی به حکم مجمع این سازمان برای مدت دو سال یه هیات مدیره این سازمان پیوست تا یکی از تغییرات زودهنگام در دولت یازدهم را به وجود بیاورد.گفته می شود وی علاوه بر رفاقت با نوروززاده، آشنایی نزدیکی هم با سید ابریشمی معاون وزیر صنعت و مدیرعامل سازمان شهرک های صنعتی دارد و بنا به پیشنهاد وی به این سازمان آمده است.
 
جمالی در حالی صبح امروز در سازمان ایدور رسما معارفه شده و سکان مدیریت سایپا را به دست می گیرد که قرار است به عنوان نماینده هیات مدیره در این گروه خودروسازی فعالیت کند.
پیش از وی مدنی در دولت یازدهم در حالی مدیرعامل سایپا بود که به عنوان نماینده هیات مدیره به شمار نمی رفت و از طرف شرکت سرمایه گذاری کارکنان سایپا در این گروه خودروسازی فعالیت می کرد که همین مسئله بدجوری پشت مدنی را برای مدیریت در سایپا خالی می کرد. قرار است تکلیف ادامه همکاری مدنی با سایپا در مجمع ماه آینده این گروه خودروسازی روشن شود.
 
باید دید رابطه خوب مهدی جمالی با عناصر تاثیر گذار وزارت صنعت، معدن و تجارت مانند نوروززاده و سید ابریشمی به سود سایپا تمام خواهد شد و آیا وی که سابقه چندان پر و پیمانی هم در سایپا ندارد مشکلات دوران مدنی را پشت سر می گذارد یا خیر؟