میزان بدهی بانکی دولت اعلام شد
وزیر امور اقتصادی و دارایی در اتاق بازرگانی گفت: دولت قبل با چاپ اسکناس بودجه مسکن مهر را تأمین میکرد و ۶۲ شرکت بزرگ با سهام عدالت از فعالیت بازماندند.
به گزارش پارس به نقل از فارس، روز دوشنبه ۲۸ اردیبهشت طبقه دهم اتاق بازرگانی ایران میزبان فعالان اقتصادی کشور از جمله طیبنیا وزیر اقتصاد، رؤسای اتاقهای اصناف، تعاون و بازرگانی، نمایندگان مجلس، نهاوندیان رئیس دفتر رئیس جمهور و سایر فعالان بود.
در این همایش بنا است تا راهکارهای عملی و اجرایی برای مقرراتزدایی از بروکراسی پیچیده اداری، وضعیت نظام بانکی کشور، مشکلات تعرفهای، حقوق مالکیت فکری ارائه شود.
در خلال این برنامه وزیر اقتصاد برای نخستینبار حرفهایی زد که شاید در دو سال اخیر دولتمردان پاسخی به آن نداده بودند. یکی مسکن مهر بود که بارها خبرنگاران از دولتمردان پرسیده بودند که چرا مانند دولت قبل این طرح پیش نمیرود و دیگری سهام عدالت بود.
علی طیبنیا گفت: در روزهای اولی که دولت را در دست گرفتیم برای پرداخت حقوق دولت با مشکل مواجه بودیم و همین امروز هم با توجه به اینکه سال گذشته افزایش قیمت انرژی را داشتیم مجموع منابع ما ۳۳ هزار میلیارد تومان بوده در حالی که ۴۲ هزار میلیارد تومان پرداخت نقدی داشتهایم.
وزیر اقتصاد مسکن مهر را یکی از گرفتاریهای در دست دولت عنوان کرد و افزود: معادل تمام طول تاریخ ایران تا به امروز فقط به خاطر مسکن مهر پول چاپ شده و به بازار وارد شده است و اگر ما هم میخواستیم مسکن مهر را ادامه دهیم باید این روند را ادامه میدادیم که امکانپذیر نبود و همین میشد که شاهد بودید و ما میراثدار چنین وضعیتی بودیم.
طیبنیا همچنین در مورد توزیع سهام عدالت گفت: ۶۲ شرکت بزرگ را که از بزرگترین شرکتهای کشور بودند، در قالب سهام عدالت واگذار کردیم که نه آن ۴۲ میلیون نفر سهامدار قدرت مالکیت آن را داشتند و نه خود این شرکتها.
وی همچنین در مورد نظام بانکی کشور گفت: در سالهای بعد از انقلاب اسلامی افزایش سرمایه نداشتهایم، در حالی که باید ۲۰ هزار میلیارد تومان پول تازه وارد بانکها میکردیم.
طیبنیا گفت: در عین حال دولت ۹۰ هزار میلیارد تومان به نظام بانکی بدهکار است و گفته میشود که بانکها سال گذشته ۳۴۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات دادهاند که ۶۰ تا ۷۰ درصد آن استمهال است به ما میگویند بروید وصول کنید عمدتاً بدهکاران ما فعالان اقتصادی هستند که اگر برخورد کنیم، میگویند دولت بنگاهها را دچار مشکل میکند.
وی تصریح کرد: منابع نظام بانکی که سه قفله است پس چگونه میتوان تسهیلات جدید داد، از طرف دیگر با یک سری مؤسسات مالی غیر مجاز مواجهایم که بدون کوچکترین مجوزی شروع به فعالیت کردهاند.
به گفته وزیر اقتصاد و دارایی اکنون مؤسسهای بدون مجوز ایجاد شده که ۳ هزار میلیارد تومان سپرده دارد و برای چه بانک مرکزی و دولت باید پاسخگوی بدهی او باشد.
وزیر اقتصاد همچنین در پاسخ به سؤال فارس مبنی بر اینکه بالاخره حذف یارانه دهکهای پردرآمد جامعه به کجا رسید، گفت: شناسایی افرادی که باید از دریافت یارانه حذف شوند، برعهده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گذاشته شده و جزئیات را از آنها بپرسید.
وی همچنین در مورد سقوط اخیر بازار بورس گفت: این وضعیت به دلیل رفتارهای هیجانی افراد حقیقی است که در بازار بورس فعالیت میکنند و برخی افراد با انتشار برخی از اخبار تصمیمات عجولانهای میگیرند که توصیه میکنیم برای حضور در بازار سرمایه برمبنای اطلاعات و مشورت با افراد متخصص تصمیمگیری کنند.
وزیر اقتصاد ادامه داد: وضعیت بازار سرمایه مثبت است و با روال روبهرشدی مواجه خواهیم بود، چرا که دولت بنا دارد از بازار سرمایه حمایت کند چرا که عمدتاً منابع مالی لازم برای فعالیتهای تولیدی و بنگاههای بزرگ اقتصادی از بازار سرمایه تأمین شود.
طیبنیا همچنین از ایجاد برخی اصلاحات در آینده نزدیک در بازار سرمایه خبر داد و گفت: همانطور که در روزهای آغازین کار با مشکلات زیادی مواجه بودیم و به مرور برطرف شد این مسائل نیز با تدبیر دولت به مرور برطرف خواهد شد.
ارسال نظر