چه کسانی زیتون خام وارد میکنند؟
تولید زیتون در برخی استانها ۴۰ درصد و در برخی دیگر ۶۰ درصد کاهش یافته است.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- این روزها برخی وارداتکنندگان، دست به واردات زیتون خام زدند و این موضوع با توجه به قرنطینه ضعیف در وزارت جهادکشاورزی و موسسههای وابسته احتمال ورود آلودگی جدیدی را تشدید کرده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «پارس»، این روزها خبر از واردات زیتون خام به رغم واردات روغن زیتون، تولیدکنندگان زیتون کشور را نگرانتر از گذشته کرده است؛ چون خبر از آلودگی دیگری به غیر از مگس زیتون به گوش میرسد. البته تاکنون مقامات وزارت جهادکشاورزی این موضوع را تایید نکردهاند.
اما یحیی توکلی، تولیدکننده فرآورده زیتون به اقتصاد گفت: این روزها وارداتکنندگان روغن زیتون، دست به واردات زیتون خام زدند و این امر باتوجه به قرنطینه ضعیف در وزارت جهادکشاورزی و موسسههای وابسته احتمال ورود آلودگی جدیدی را تشدید کرده است.
سالهای پیش نیز واردات بیقید و بند زیتون منجر به ورود مگس زیتون به کشور شد. آلودگی که از نگاه برخی هنوز وجود دارد؛ البته تابستان سال جاری به لطفا گرمای بیش از حد، میزان آلودگی کاهش یافت ولی کماکان باغهای زیتون کشور از سوی مگس زیتون تهدید میشوند. البته مقامات شورای ملی زیتون، دولتیها را در این شرایط مقصر میدانند.
اما از سوی دیگر به گفته برخی فعالان این صنعت، این شورا خود گام موثری برای بهبود شرایط تولیدکنندگان برنداشته است. از نگاه این فعالان اقتصادی، سالهاست این شورا فعال است اما به جز انتقاد از عملکرد دولتیها کار خاصی نکرده است.
توکلی هم در این مورد عنوان کرد: شورا کاری به کار تولیدکنندگان ندارد؛ این شورا مجوز واردات دارد و زیتون خام از سوریه وارد میکند. البته شورای ملی زیتون این موضوع را رد میکند. اما جای سوال است که چه گروهی زیتون خام وارد میکنند؟ چرا کسی مانع آن نمیشود؟ موضوعی که کسی حاضر به پاسخ دادن به آن نیست؟
اما نباید فراموش کرد حتی اگر شورا در این موضوع دست نداشته باشد ضعف عملکرد آن را نمیتوان نادیده گرفت. اخیرا احمد بلندنظر، رئیس شورای ملی زیتون در گفتوگو با مهر موضوع پایین بودن عملکرد در واحد سطح باغهای زیتون را برای چندمین بار مطرح کرده اما تاکنون در راستای حل این معضل گامی برداشته نشده است. وی از دولت و مجلس میخواهد که فکری اساسی برای افزایش سطح بیاندیشند که البته مجلس و دولت موظف به تصویب و اجرای سیاستهای کلان صحیح در مورد تولید زیتون هستند اما آیا وظیفه شورا فقط بیان مشکلات بدون ارائه راه حل منطقی و درست و سکوت در مقابل واردات است؟
کاهش تولید زیتون
امسال سال «ناآور» زیتون است، به همین دلیل در سال جاری تولید زیتون در برخی استانها ۴۰ درصد و در برخی دیگر ۶۰ درصد کاهش یافته است، این خبر را بلندنظر داده است.
او گفته است: طبق آمار ارایه شده توسط وزارت جهاد کشاورزی در سال پیش از ۱۰۰ هزار هکتار سطح زیر کشت موجود ۱۰۰ هزار تن میوه زیتون برداشت شده است. اما امسال نزدیک به ۷۰ هزار تن میوه زیتون تولید شد که بیش از ۵۰ هزار تن از این میزان تولید به کنسرو تبدیل شده و حداکثر ۲۰ هزار تن آن برای روغنکشی مورد استفاده قرار میگیرد.
ارسال نظر