پايگاه خبري تحليلي «پارس»- مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب گفت: تاکنون آنچه را که ما ثبت کرده‌ایم 103 هزار حلقه چاه عمیق غیر مجاز در کشور وجود دارد

محمد حاج رسولی‌ها مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران و مشاور وزیر نیرو در گفتگو با پايگاه خبري تحليلي «پارس» اظهار داشت: علاوه بر آمار ثبت شده مطابق آخرین آمار حدود 200 هزار چاه غیر مجاز عمیق و سطحی نیز که بخشی به عنوان مصارف غیر شرب و مراکز تفریحی و... شناسایی شده که برای جلوگیری از این اضافه برداشت تمهیدات متعددی را در بخش آب کشور اندیشیده‌ایم و بزرگترین اقدامی که قرار است در این بخش اعمال شود این است که ما به این چاه‌ها تسهیلات و خدمات ندهیم و با افزایش مراقبت و ارائه ندادن خدمات از این برداشت‌ها جلوگیری کنیم.

وي در مورد برخي اظهار نظرها مبني برتخريب سدها جهت رفع كم آبي گفت: تاکنون برنامه‌ای برای تخریب سد نداشته‌ایم و فکر نمی‌کنم چنین اقدامی صورت گیرد.

مشاور وزیر نیرو افزود: حدود 40 سد کشور با پیشرفت کمتر از 30 درصد را از برنامه‌های سازه‌ای خود خارج کرده‌ایم و تمام منابع مالی و مدیریتی خود را بر 80 سد در دست اجرای موجود در کشور که دارای اولویت و پیشرفت بالاهستند متمرکز ساخته‌ایم و تا چند سال آینده طرح جدید سد‌سازی برای کشور نخواهیم داشت مگر در شرایط خاص.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران در مورد تعداد دشت‌های ممنوعه در کشور شناسایی نيز گفت: از مجموعه 609 محدوده مطالعاتی موجود در کشور حدود 290 محدوده مطالعاتی منطقه ممنوعه شناسایی شده‌اند.

حاج رسولی‌ها افزود: دلیل ممنوعه بودن این دشت‌ها افت منابع آب زیرزمینی آن‌ها از نیم متر تا 2 متر و حتی بالای دو متر است. به طوری که در حدود 5 الی 6 محدوده شاهد کاهش بیش از 2 متر سطح آب‌های زیر زمینی هستیم.

مشاور وزیر نیرو اضافه كرد: همان‌طور که ارتفاع این کاهش متفاوت است حجم آن نیز در دشت‌های ممنوعه از 2 تا 9 میلیارد متر مکعب در سال متفاوت است اما به طور میانگین در 15سال اخیر حجم مخزن آب‌های زیر زمینی دشت‌های کشور هر ساله حدود 5 میلیارد متر مکعب کاهش داشته است.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران درخصوص علت اصلی این کاهش گفت: مطابق بررسی‌های صورت گرفته بخش بزرگی از این کاهش منابع آب‌های زیر زمینی ناشی از برداشت‌های بی‌رویه و حفر چاه‌های غیر مجاز است.

حاج رسولی‌ها افزود: پیش‌بینی ما بر اساس این اطلاعات این است که سالانه حدود 4 میلیارد متر مکعب اضافه برداشت این چاه‌ها موجب کاهش حجم مخازن زیر زمینی شده است و این رقم در مقایسه با کل کاهش منابع زیر زمینی یعنی 5میلیارد متر مکعب کاهش در سال به وضوح سهم این بخش را نشان می‌دهد.