پايگاه خبري تحليلي «پارس»- وزیر نیرو گفت: در حال حاضر در حدود 50 نقطه خلیج‌فارس و دریای عمان دستگاه‌های آب‌شیرین‌کن فعال است که آب را به دست مردم می ‌رسانند.

حمید چیت چیان وزیر نیرو در گفتگو با پايگاه خبري تحليلي «پارس» اظهار داشت: شیرین‌سازی آب دریای خزر و خلیج‌فارس برای رفع بخشی از نیاز آبی کشور امکان‌پذیر است و اصلا جزیی از سیاست‌های وزارت نیرو است.

وی افزود: حمایت‌های ویژه‌ ای هم برای بخش خصوصی در نظر گرفته شده که در صورت تمایل به سرمایه‌گذاری در طرح شیرین سازی آب خلیج فارس، دریای مازندران و دریای عمان به آنان ارایه می‌شود.

چیت چیان اضافه کرد: در نظر داریم به‌ زودی برنامه‌ ریزی برای شیرین‌سازی آب در سواحل دریای خزر داشته باشیم.

وزیر نیرو با اشاره به طرحهای مهم دهگانه وزارت نیرو گفت: سعی کنیم در آینده نزدیک با استفاده از نیروگاه‌هایی که در کنار دریای عمان و خلیج‌فارس موجود است یا احداث خواهد شد از بازیافت حرارت این نیروگاه‌ها برای شیرین‌کردن آب دریا استفاده کنیم و مجموعا بتوانیم برای آب شرب و نیز صنایعی که در کنار دریای عمان و خلیج‌فارس فعالیت می‌کنند یک‌میلیارد مترمکعب آب را شیرین کنیم یا کسانی که فعالیت‌هایی از قبیل کشت گلخانه‌ای که راندمان بسیار بالای آبیاری دارد؛ دارند، بتوانند به سهولت این فعالیت اقتصادی را در کنار خلیج‌فارس و دریای عمان توسعه دهند.

وی در مورد هزینه پروژه شیرین سازی آب گفت: بررشی های ما نشان می دهد شیرین‌سازی آب دریا با استفاده از روشی که به «O&R»، معروف است حدود  60 سنت یورو برای هر متر مکعب هزینه دارد.

وزیر نیرو در مورد انتقال آبی که از شرین سازی خلیج فارس و دریای عمان به دست می آید گفت: این آب قرار است علاوه بر استان‌های ساحلی، به استان‌هایی چون یزد، کرمان، فارس و سایر استان‌های متقاضی منتقل شود.

چیت چیان درخصوص زمان بندی این طرح گفت: فکر می‌کنم حدود سه‌ سالی طول بکشد تا این کار به اجرای کامل برسد و بتوانیم بخش خصوصی را در این بخش فعال کنیم. البته در حال حاضر آب ‌شیرین ‌کن‌ هایی فعال هستند. بنابراین در حال حاضر این فعالیت به طور جدی در حال اجراست و ما هم قطعا این سیاست را به طور جدی دنبال خواهیم کرد.