دکتر سلیمانی مدیر دارایی و ثروت در ایران
چند ماه پیش در نمایشگاه بورس، بانک و بیمه با غرفهای مواجه شدیم که تازه کار بود و یکی از بیشترین بازدیدها را داشت. غرفهای که با شعار "ما در کنار شما هستیم تا بهترین تصمیمهای مالی را بگیرید" تزئین شده بود و همه افراد لباسهای یکدست پوشیده بودند. جلوی غرفه پر بود از بازدید کنندگانی که برای درخواست مشاوره مدیریت دارایی و ثروت صف کشیده بودند.
برای اولین بار من و گروه خبرنگاریمان با خدمات مدیریت دارایی و ثروت آشنا شدیم. قبلتر زمانی که در اروپا زندگی میکردم این نام را شنیده بودم و کم و بیش میدانستم که این فرآیند در جهان به چه صورت انجام میشود، اما از زمانی که در ایران مشغول به کار بودم یا این نام را نمیشنیدم یا شرکتهایی که مدعی بودند، معمولاً خدمات مدیریت دارایی و ثروت را به شکل مرسوم در جهان ارائه نمیدادند. معمولاً شرکتهای سرمایهگذاری در ایران بر اساس آنچه که خودشان ارائه میدادند، مدیریت ثروت را محدود میکردند و نهایتاً مشاورانی بودند که پیشنهادهای مالی به افراد میدادند.
یکی از ویژگیهای آزاردهندهای که داشتند، این بود که خودشان سررشتهای در زمینه بیزینسهای مالی نداشتند و سعی داشتند بدون سررشته به افراد آموزش دهند و معمولاً این روشها نتیجه های درستی به دنبال ندارند. با همین ذهنیت وارد غرفه شلوغ MHS شدم و قصد داشتم با دکتر سلیمانی ملاقاتی داشته باشم. شلوغی آن روز غرفه اجازه ملاقات را به من نداد. کارت MHS و کاتالوگ ها را سرسری نگاه انداختم و در نهایت در کشوی میزم در انتشارات انداختم.
چند ماه بعد دوباره وسط گشت و گذار هایم در اینستاگرام چشمم به مدیریت دارایی و ثروت و ویدیویی از دکتر سلیمانی افتاد. نگاهی به پیج MHS و آدرس سایتشان انداختم. جالب شده بود. از خدماتی حرف میزدند که در سطح دنیا ارائه میشد. شمارهام را در سایت گذاشتم تا با من تماس بگیرند و درباره خدماتشان بیشتر بشنوم. جالب بود. اکثر آدمها فکر میکنند که مدیریت دارایی و مدیریت ثروت برای افراد ثروتمند و درجه یک دنیاست. MHS این خدمات را برای افراد با داراییهای مختلف به شکلهای گوناگونی ارائه میداد. دکتر سلیمانی را بیشتر شناختم. یک شخصیت دانشگاهی و در عین حال، علاوه بر اعتبارهای علمی، صاحب استارتاپهای مختلفی که در زمینه هوش مصنوعی در دنیا حرفی برای گفتن داشتند و قابل رقابت با پروژههای سطح یک دنیا بودند و در حال مذاکره برای فروش یکی از همین پروژهها به سوئیس بودند.
بدون اینکه خودم را به عنوان یک خبرنگار معرفی کنم، سری به دفترشان زدم. تستهای جالبی از من گرفتند و راهکارهای مالی برای رشد دارایی به من معرفی کردند. همیشه دغدغه درآمد داشتم و سعی میکردند راهکارهایی برای افزایش درآمد و کمک کردن در زمینه سرمایهگذاری به من بدهند. دو سه ماهی منتظر ماندم تا با خود دکتر سلیمانی دیداری داشته باشم و با هم در این زمینه صحبت کنیم. دغدغه داشتن مدیریت دارایی و ثروت و داشتن یک مشاور که راههای خوب مالی را به افراد متناسب با کسب و کار خودشان پیشنهاد بدهند، این روزها بیشتر از گذشته مهم است. این روزها گران شدن دلار و تورم فرصت داشتن یک زندگی عادی را از آدمها گرفته و خط فقر حدوداً ۵۰ میلیون تومان است و اکثر آدمها در زیر خط فقر زندگی میکنند. این مصاحبه رسالتی بود برای بهتر کردن وضع کسب و کارها و معرفی خدماتی که میتواند زندگی مردم را بهبود ببخشد.
دکتر سلیمانی کیست؟
دکتر محمد حسین سلیمانی خالق شرکت بینالمللی MHS و چند استارتاپ ایرانی و خارجی هستند. ایشان دارای مدرک CFA level 3 آمریکا هستند و فوق دکترای آیندهپژوهی و دکترای مدیریت کسب و کار دارند. کار در بازارهای مالی را از سنین نوجوانی با ترید کردن آغاز کردند و بعد از دیدن فضای اسفبار بازار ترید مخالف سرسخت ترید کردن شدند. در تمام روزهایی که افراد مختلف و مشاوران سعی داشتند تا بازار بورس ایران را یک بازار امن نشان دهند، دکتر سلیمانی هرگز هیچگونه سیگنالی ندادند و سعی کردند مردم را به سمتی که پربازدهتر است هدایت کنند.در تمام این سالها شرکت MHS با حمایت دکتر محمد حسین سلیمانی ثابت کرد که قرار نیست یکی دو روز مهمان باشد و بعد از عرصه خداحافظی کند.
همانطور که گفتم MHS تنها شرکت خدمات مدیریت دارایی و ثروت در ایران است که این خدمات را در قالب وسیعی در ایران و خاورمیانه ارائه می دهد. خدمات مهم شرکت MHS مدیریت دارایی و ثروت به تمام افرادی است که قصد دارند زندگی مالیشان را تغییر دهند. هر ساله افراد بسیاری که درآمدهای مناسبی ندارند و یا چالشهایی در زمینه کسب و کار خود برای رشد مالی بیشتر دارند و یا به فکر رشد سرمایهها و داراییهایشان هستند به MHS میآیند و تحت نظارت دکتر سلیمانی این خدمات را دریافت میکنند.
دکتر سلیمانی اخیراً در یکی از پروژههایشان در حال ساخت ربات هوشمندی هستند که همانند یک مشاور مالی عمل میکند. بسیاری از پروژههای ایشان بر مبنای بلاکچین هستند و خدماتی را بر این مبنا به افراد و سازمانها ارائه میدهند. اما خالی از لطف نیست که با خدمات مدیریت دارایی و ثروت از زبان خود ایشان آشنا شویم.
مصاحبه با دکتر سلیمانی
آیا خدمات مدیریت دارایی و ثروت فقط به افراد ثروتمند ارائه میشود؟
خدمات مدیریت دارایی و ثروت این روزها به شکلهای مختلفی در MHS ارائه میشود. ما در MHS بعد از ساعتها مکالمه با افراد مختلف متوجه شدیم که افراد بر اساس میزان دارایی و نیازهایی که دارند به ۴ دسته تقسیم میشوند.
دسته اول افرادی هستند که هنوز درگیر درآمد روزانهشان هستند و در بسیاری از اوقات شغل و سرمایه لازم را ندارند و نیازمند راههایی برای بهبود این سطح هستند و در قبیله سرگشتگان مالی قرار میگیرند.
دسته دوم افرادی هستند که حقوق بسیار اندکی دارند و همچنان درگیر چالشهای سرمایهگذاری هستند.
دسته سوم افرادی هستند که سطح مالی خوبی دارند و در حقیقت کارمندان درجه یک با حقوق بالا هستند اما راههای ثروتمند شدن و محقق کردن رویاهای مالی و کسب و کارشان را نمیدانند.
در نهایت، دسته چهارم ثروتمندانی هستند که نیازمند مشارکت و مدیریت ثروت هستند تا رشد داراییهایشان پایدار بماند. مدیران ثروت در MHS راههای سرمایهگذاری و رشد درآمد را برای شما پیدا میکنند و در هر قبیلهای که هستید سطح مالی شما را ارتقا میدهند.
خدمات MHS در خارج از کشور
دکتر سلیمانی درباره انجام این خدمات در دبی و کشورهای اروپایی مانند فنلاند برای ما توضیح دادند. با تمام سختیهایی که کار کردن در وطن برای ایشان دارد، هنوز در ایران با نام شرکت دانش بنیان MHS خدماتی را برای مردم ایران میسازند که تنها شرکت های بزرگ آمریکایی مثل بلک راک و ونگارد آن ها را ارائه می دهند. مردم در ایران می توانند همانند شهروندان درجه یک دنیا این خدمات را دریافت کنند.
کار کردن در ایران از صفر
دکتر سلیمانی از جمله افراد بزرگی هستند که کار کردن را از سنین کم و از صفر شروع کرده اند. یکی از دغدغه هایی که ایشان در کتاب بینگو هم به آن اشاره کردند همین نکته است که شرکت ها پر هستند از افرادی که به دنبال متخصصین می گردند و جامعه پر است از آدمهای بیکاری که به دنبال یافتن شغل هستند. یکی از دردهای بزرگ جامعه ما به نقل از ایشان نبودن نیروی متخصص برای کار است. جوان های ما دغدغه تخصص ندارند. توصیه مهمی که همیشه خودشان در زندگی انجام داده اند تخصص گرایی است.
"من سالها بدون پول و یا با پول های کم در شرکت های بزرگ کار می کردم."
دکتر سلیمانی خالق کتاب بینگو و کشف ثروت هستند. بینگو آخرین نوشته ایشان درباره سبک زندگیست تا همه بتوانند در رفاه بیشتری باشند.ما هم درباره این کتاب پرسیدیم.
چرا بینگو نوشته شد؟
کتاب بینگو یک رسالت شخصی بود برای من. دردی که سالها در تمام جلسات مشاوره از آدمها می گرفتم. دردهایی که از فرهنگ های غلطی می آمد که می شد همه آنها را رفع کرد. هیچ کس برای تخصص تلاش نمی کرد. هیچ کس نمی دانست چطور باید پس انداز کند. این ها فرهنگ هایی بود که مردم را به فقر می رساند. در عین حال بسیار ساده بودند. بینگو برای همه این ادمها نوشته شد.
شما با خواندن کتاب بینگو در عین سادگی با ذهنیت ها و نگرش های ساده اما موفق دکتر سلیمانی اشنا می شوید. مسیری که این مرد به سادگی پیمود تا به موفقیت برسد. حتی در بزرگترین مسیرهایی که پیموده اند نگاه ساده و اجرایی داشتند و همه این کسب و کارها ماحصل این نگرش ایشان است.
چطور در ایران بر روی فناوری هایی بر پایه بلاکچین میشود کار کرد؟
پروژه های زیادی با ادعای هوش مصنوعی یا بلاکچین مطرح میشوند، اما سوال مهم این است که این پروژه ها چه قدر میتوانند در فضای بین المللی رقابت کنند. بسیاری از پروژه های ایرانی کپی کارهای بین المللی هستند که بد هم نیست، اما قطعا نمیتوانند در کشورهای دیگر با آن ها رقابت کرد. اینکه شما یک پروژه رو بر بستر بلاکچین داشته باشید کار خیلی سختی نیست، اما یک پروژه در استانداردهای بین المللی داشته باشید و بتوانید در فضای بین المللی بدرخشید، این دقیقا نکته ای هست که کشور ما در آن ضعف دارد.
اینطور که متوجه شدم و درباره تان خواندم، شما در زمینه هوش مصنوعی سرمایه گذاری هم خیلی فعال و پویا هستید. راجع به آینده ثروت و ثروتسازی با هوش مصنوعی برایمان توضیح دهیم؟
جهان در حال تغییره، به سرعت! معنای خیلی چیزها از بین رفته اما ما هنوز باور نکردیم، تحصیلات آکادمیک، مدرک گرایی و خیلی از این موارد با ظهور مدل های زبانی بزرگ ( LLM) تقریبا نابود شدند.
من این روند رو وضوح دارم میبینم و سعی کردیم با بهترین های ایران در آن ورود کنیم. الان بیش از 70% فرآیند تحقیقاتی و سرمایه گذاری و مدیریت ثروت در شرکت ما توسط هوش مصنوعی انجام میشود و داریم سعی میکنیم ابزارهایی که در داخل شرکت توسعه دادیم را به در کشورهای دیگر به صورت محصولی برای End User به بازار ارائه دهیم. من فکر میکنم با پیشرفت هوش مصنوعی، پارادایم سرمایه گذاری و ثروتسازی هم تغییر میکنه، آدم های درجه یک باقی میمونن و هوش مصنوعی جایگزین درجه دوها میشه!
در پایان صحبت هایمان با دکتر محمد حسین سلیمانی و زمانی که شرکت را ترک کردم، به این نتیجه رسیدم که هنوز کسانی هستند که در این مرز و بوم با تخصص مالی خودشان زندگی بهتری را برای همه افراد رقم میزنند. قبلاً از بسیاری از طرفداران ایشان شنیده بودم که او را "وارن بافت آسیا" میخواندند. وارن بافت بودن را وامدار کمریسک بودن در سرمایهگذاریها بودند و اینکه همیشه هوای مشتریها را داشتند و هرگز به افراد اجازه نمیدادند تا ریسکهای بالایی را در سرمایهگذاریها متحمل شوند. اما به نظر من ایشان از وارن بافت هم چند قدمی جلوتر بودند. جرات ساخت پروژههایی که در ایران تعریف درستی ندارند و ایجاد زیرساخت و تربیت افراد برای این پروژهها در ایران، مسیری است که حتی شاید اگر وارن بافت هم در ایران بود، آن را نمیپیمود. این سرزمین هنوز هم پر از مردان شجاعی است که آینده آن را رقم میزنند.
ارسال نظر