ذبیح الله حسن زاده متخصص ارتوپد، جراحی زانو، فلوشیپ آرتروپلاستی و متخصص ارتوپدی درباره ارتباط کمردرد با عفونت کلیه ها گفت: عفونت به هر نحوی می تواند ستون فقرات ناحیه کمری را دچار اختلال کند.

او افزود: عفونت تب مالت یا بیماری سل از طریق شیر های پاستوریزه نشده، دام محلی و شیر های نجوشیده مانند ماست یا کشت محلی بروز پیدا می کند.

این متخصص ارتوپد با اشاره به بیماری TB یا بیماری سل اظهار کرد: این دو بیماری به صورت مشخص می تواند از ریه افرادی که ضعف ایمنی دارند یا سالمندانی که سرفه می کنند باعث عفونت ستون فقرات و کمر درد در افراد شود که با علائمی مانند: تب، تعریق شبانه، ضعف سیستم ایمنی و لاغری همراه است.

حسن زاده ادامه داد: عفونت های ناحیه شکم مانند: عفونت های مجاری، ادراری و کلیوی به صورت غیر مستقیم باعث درد کمر یا عفونت های زنانه در ناحیه لگن خواهند شد که حتما باید ارزیابی شوند.

این متخصص ارتوپدی تصریح کرد: عفونت های اطراف ناحیه لگن یا دستگاه گوارش باعث درد ناحیه ستون فقرات خواهد شد؛ بنابراین یا عفونت ناشی از خود ستون فقرات و دیسک مانند تب مالت و بیماری سل است که مهره ها را درگیر خواهد کرد و به صورت بسیار پیچیده مهره ها را درگیر می کند.

حسن زاده ادامه داد: عفونت دستگاه هایی که اطراف ستون فقرات و کمری مانند ناحیه لگن زنان یا بیماری های عفونی همین بخش که دکتر زنان نظر داده و متخصصان کلیوی مجاری و ادرار تشخیص می دهند باز هم عفونت باعث درد می شود، ولی نمایی از کمر درد را تقلید می کند.

این متخصص ارتوپد افزود: بنابراین بررسی عفونت های میکروبی یا ویروسی در ناحیه کمر می تواند عفونت و درد ها را انتشار دهد که در این صورت آزمایش خون از نظر بررسی وجود عفونت ها اهمیت دارد و گرفتن شرح حال از بیمار به عنوان تب یا تعریق می تواند جزو علل باشد که سوزش ادرار یا عفونت های ادراری و ترشحات ادراری هم می تواند نشان دهد که فرد به این بیماری مبتلاست.

حسن زاده تصریح کرد: پزشک در معاینه و گرفتن شرح حال از بیمار می تواند گزارش های درست را دریافت کند. برای این مشکل بررسی و ارزیابی تاریخچه بیماری و جواب سوالاتی که پزشک معالج می پرسد اهمیت زیادی خواهد داشت.