رئیس شورای شهر تهران:
سند عدالت در شهر باید اجرایی شود
رئیس شورای شهر تهران گفت: سندی که درباره عدالت در شهر داشتیم باید اجرایی شود همچنین عدالت در توزیع خدمات و کاربریها و فراهم کردن دسترسیها برای گروههای اجتماعی مختلف نیز از موارد دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش پارس به نقل از تسنیم، در یازدهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران گزارش برنامه راهبردی شهرداری ارائه شد و اعضای شورا نقطه نظرهای خود را پیرامون این گزارش بیان کردند.
عسگری آزاد رئیس مرکز مطالعه و برنامه ریزی شهرداری تهران در جریان ارائه گزارش برنامه راهبردی شهرداری به فرایند تبیین برنامه راهبردی اشاره کرد و گفت: گام نخست در این زمینه تعیین اقدامات اساسی، گام دوم تدوین راهبردهای تحقق اهداف، گام سوم تدوین اهداف بلندمدت و گام آخر تعیین چشم انداز بر شناخت و تحلیل وضع موجود است.
وی با بیان اینکه اهداف کیفی را باید براساس زمان مشخص کنیم، گفت: در این راستا مهم ترین کار تدوین اهداف کیفی میان مدت و بعد از آن تبیین سیاست های برآورد منابع، تدوین اهداف کمی و تعیین طرح ها و پروژه ها است.
وی تصریح کرد: محوریت و رویکرد اصلی برنامه توسعه اجتماعی است؛ توسعه اجتماعی به مثابه یک کل یکپارچه، توسعه مدیریتی، اقتصادی، فرهنگی و زیست محیطی را در بر می گیرد.
احمد مسجدجامعی رئیس شورای اسلامی شهر تهران در پایان این گزارش و اظهارات محمدباقر قالیباف شهردار تهران با بیان اینکه شاخص های برنامه را باید کمی کنیم، گفت: به عنوان مثال باید بدانیم مترو چه وضعیتی دارد و باید در این حوزه به چه نقطه ای برسیم یا اینکه میزان فروش تراکم چقدر است و چطور می توان آن را کاهش داد.
وی با اشاره به اینکه باید از اسناد بالادستی مصوبات شورای شهر هم دیده شود، اظهار داشت: به عنوان مثال سندی که درباره عدالت در شهر داشتیم باید اجرایی شود همچنین عدالت در توزیع خدمات و کاربری ها و فراهم کردن دسترسی ها برای گروه های اجتماعی مختلف نیز از موارد دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه سندی برای هماهنگی شورا و شهرداری در قالب لایحه جامع مدیریت شهری باید تدوین شود، اظهار داشت: درباره مشارکت در شهر نیز سندی داشته ایم که بهترین جلوه آن شورایاری ها بودند بنابراین می توان تجربه شورایاری ها را قاعده مند کرد و در این دوره از این ظرفیت استفاده بهتر و بیشتری کرد.
رحمت الله حافظی عضو کمیسیون سلامت و خدمات شهری شورای شهر تهران نیز در پایان گزارش ارائه شده از سوی شهرداری گفت: در این گزارش در کل ۶ جمله درباره سلامت ذکر شد و در واقع می توان گفت این موضوع مغفول مانده که فکر می کنم بهتر است درباره این مباحث باید یک بازنگری انجام شود.
وی افزود: سند راهبردی ارائه خدمات یکپارچه سلامت با همکاری وزارت بهداشت باید تدوین شود.
علیرضا دبیر عضو کمیسیون برنامه و بودجه خواستار تطبیق برنامه ۵ساله شهرداری با برنامه پنجم توسعه شد و گفت: همیشه حدوداً دوسال بعد از اجرای برنامه پنجم توسعه برنامه ۵ ساله شهرداری ارائه می شود که فکر می کنم بهتر است این دو برنامه از نظر زمانی با یکدیگر منطبق باشند.
وی با بیان اینکه باید از فناوری اطلاعات در برنامه هایمان استفاده کنیم گفت: بهتر است یک آسیب شناسی از برنامه پنج ساله اول شهرداری انجام دهیم چرا که برنامه در حال عملیاتی شدن است و باید تیپ بودجه بندی نیز تغییر کند.
مجتبی شاکری عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران نیز با بیان اینکه در برنامه راهبردی شهرداری باید سهم شهرتهران از سهم پایتخت جدا شود گفت: دولت باید سهم پایتخت را بپردازد.
وی خواستار گزارش نقدمحور از عملکرد شورای شهر دوره سوم شد و گفت: بنده تا به حال ندیده ام چنین گزارشی در خصوص عملکرد شورای شهر ارائه شود.
اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: باید بین برنامه پنج سال اول و دوم شهرداری پیوندی برقرار باشد زیرا در حال حاضر بین این دو برنامه گسست وجود دارد.
وی افزود: تداخل بین اهداف و راهبردها نیز زیاد است و باید آنها را از هم تفکیک کرد همچنین شاخص های اندازه گیری را هم ارائه داد.
اسماعیل دوستی عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران نیز اظهار داشت: الگوی برنامه شهرداری با الگوی دولت متفاوت است و جنس کار آنها با یکدیگر فرق می کند؛ دولت درآمدهای پایدار و محکمی دارد در حالی که وضعیت شهرداری اینگونه نیست.
وی افزود: تهران روزانه ۲ میلیون جمعیت شناور دارد که دولت باید هزینه هایی که براین اساس به تهران تحمیل می شود را جوابگو باشد.
محسن سرخو عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران اظهار داشت: اهداف وبرنامه های عملیاتی باید از سوی شهرداری ارائه شود تا بدانیم بین مصادیق آنچه در برنامه های راهبردی ذکر می شود چه تفاوت هایی وجود دارد. اصلاح ساختار شهرداری نیز بحث مثبتی است اما باید بدانیم بر چه سمت و سویی خواهد رفت.
ارسال نظر