معاون امور هنری وزارت ارشاد مطرح کرد
کمبود بودجه فرهنگی کشور
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در بخشهایی مانند صنعت و کشاورزی از رشد قابل توجهی برخوردار بودهایم، گفت: در حوزه فرهنگ نه تنها رشدی به لحاظ بودجهای نداشتهایم، بلکه فقیرتر نیز شدهایم.
به گزارش پارس به نقل از فارس، علی مرادخانی شامگاه جمعه در جمع نمایندگان رسانه های گروهی و در حاشیه جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان با یادآوری نامگذاری کردستان به نام استانی فرهنگی گفت: هنر نیز یکی از مصادیق بارز این فرهنگ است.
وی برگزاری هشت دوره تئاتر خیابانی و استمرار آن را نشان دهنده اهمیت این جشنواره دانست و افزود: باید شرایطی فراهم شود تا دبیرخانه جشنواره از فردای روز اختتامیه برای ادامه این مسیر فعال باشد.
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر اینکه فعالیت تئاتر در تمام ایام سال موجب رونق و شکوفایی آن خواهد شد، گفت: خوشبختانه مریوان از بلوغ فرهنگی مناسبی برخوردار است.
مرادخانی شرط لازم برای بین المللی ماندن جشنواره را پیگیری جدی تر فعالیت تئاتر خیابانی عنوان کرد و گفت: تعریف مقوله های جدید برای شرایط متفاوت از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی در پاسخ به سؤالی در خصوص واگذاری امورات جشنواره به دبیرخانه مستقر در استان کردستان، با استقبال از این موضوع گفت: در سیاست های معاونت هنری وزارت ارشاد انجام فعالیت ها به استان واگذار شده و مرکز هنرهای نمایشی تنها سیاست گذار و ناظر است.
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به شرایط موجود و تغییر دولت گفت: با این وجود کار زیاد و مناسبی انجام شد تا جشنواره به تعویق نیفتد.
دبیرخانه جشنواره باید در مجموعه مریوان فعال باشد
مرادخانی با تأکید بر اینکه دبیرخانه جشنواره باید در مجموعه شهرستان مریوان فعال باشد یکی از مشکلات را کم بودن زمان عنوان کرد و افزود: با استقرار دبیرخانه در شهر محل برگزاری جشنواره هم به وضعیت بودجه رسیدگی و هم تعداد و نحوه کشورهای دعوت شده را ساماندهی می کنند.
وی با بیان اینکه تئاتر خیابانی مخاطب عام را مدنظر دارد و مخاطب خاص را نشانه گذاری نمی کند، گفت: با برنامه ریزی های انجام شده امیدواریم در سال آینده جشنواره به لحاظ کیفی از شکل متفاوتی برخوردار باشد.
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از احتمال اختصاص مکان هایی به منظور اجرای نمایش ها به صورتی که گستردگی بیشتری در شهر داشته باشند، خبر داد و گفت: در این صورت مردم به شکل بهتری می توانند از این جشنواره استفاده کنند.
مرادخانی تصریح کرد: اگر در برگزاری و ادامه راه جشنواره درست عمل کنیم، مریوان به عنوان شهری که اتفاقات مهم فرهنگی در آن روی می دهد، معرفی خواهد شد.
وی در پاسخ به سؤال دیگری در خصوص برنامه های وزارت برای احیای جشنواره های استانی اظهار کرد: این موضوع از چند زاویه قابل بررسی است و به عنوان مثال نباید انتظار داشت بودجه از شکل کنونی خود یکباره با افزایشی چند برابری روبرو شود.
در بخش بودجه فرهنگی فقیرتر شده ایم
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نبود شرایط توسعه متوازن در کشور اظهار کرد: در بخش هایی مانند صنعت و کشاورزی از رشد قابل توجهی برخوردار بودیم، اما در حوزه فرهنگ نه تنها رشدی به لحاظ بودجه ای نداشته ایم، بلکه فقیرتر نیز شده ایم.
مرادخانی با بیان اینکه تئاتر برای ارتقای فرهنگی و هنری مردم جایگاه ویژه ای دارد، گفت: لازم است فرهنگ از اهمیت بسزایی برای استانداران برخوردار باشد و این یکی از مزیت های مهم برای انتخاب استانداران خواهد بود.
وی با بیان اینکه مجموعه ای از افکار یک مقوله را به درستی رشد خواهد داد، اظهار کرد: چندان نباید متکی به بودجه های دولتی باشیم و مجموعه مدیران در سطح استان ها تلاش کنند.
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توجه به موضوع اقتصاد هنر و دعوت مردم به مشارکت را خواستار شد و گفت: یکی از مشکلات تئاتر نداشتن سالن است.
مرادخانی افزود: باید مشارکت مردم را در این زمینه به کار گرفت و اقدام به ایجاد و ساخت سالن های تئاتر کوچک کرد.
وی اظهار کرد: دولت در نظر دارد هر برنامه ای که موجب ارتقای فرهنگ اجتماعی می شود را مورد حمایت قرار دهد تا فعالیت های هنری گسترش یابد.
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه برخی کمبودها در جشنواره امسال ناشی از درگیر شدن کشور با موضوع مهم انتخابات بود، ابراز اطمینان کرد این وضعیت در سال آینده اینگونه نخواهد بود.
مرادخانی در پایان با اشاره به اینکه در سال آینده باید روی مناسبات علمی بیشتر کار شود، خواستار اتخاذ تدابیر لازم به منظور رشد و بالندگی هنر تئاتر از سوی تمامی مسئولان شد.
ارسال نظر