به گزارش پارس به نقل از تسنیم، « جلیل سعیدلو» در مورد اقدام داروخانه ها مبنی بر اخذ هزینه ای بیشتر از قیمت درج شده بر روی جعبه دارو از مردم گفت: سیستم قیمت گذاری بر روی جعبه های دارو در هیچ کجای دنیا اعمال نمی شود و هیچ داروی خارجی را پیدا نمی کنید که بر روی آن قیمتی زده شده باشد.

 

وی تصریح کرد: از زمانی که یک میلیون پاکت یا جعبه دارو سفارش داده و چاپ می شود تا موقعی که این پاکت ها مورد استفاده قرار می گیرد قیمت دارو دوبار تغییر می کند اما چاپ جعبه همان چاپ قدیم است. وی با اشاره به اینکه در حال حاضر مشکل تفاوت قیمت درج شده روی جعبه دارو با قیمت واقعی و مشکلات حاصل از آن در همه داروخانه ها وجود دارد، افزود: مشتری قیمت بر روی جعبه دارو را واقعی می داند درحالی که اینطور نیست و وقتی که قیمت واقعی دارو به او گفته می شود دچار ابهام و سوء برداشت می شود که داروخانه با او گران حساب کرده است.

 

سعیدلو ادامه داد: درصورتی که این چنین نیست و اگر بخواهند می توانند با مراجعه به سایت وزارت بهداشت قیمت تک تک دارو ها را به طور دقیق ببینند و یا اینکه از همان داروخانه های اطراف قیمت این دارو را بپرسند البته اگر برایشان مقدور باشد. سعیدلو افزود: ملاک قانونی قیمت دارو فقط سایت های وزارت بهداشت و بیمه سلامت وتامین اجتماعی است که داروخانه براساس آن ها و فاکتورهای خرید عمل می کنند.

 

وی با اشاره به راه حل منطقی که انجمن داروسازان برای حل مشکل پیشنهاد داده است، افزود: پیشنهاد شده است اجبار و الزام درج قیمت بر روی جعبه دارو تا زمانی که شرایط تورمی وجود داشته باشد برداشته شود و به مردم اطلاع رسانی شود که برای دانستن قیمت دارو به سایت وزارت بهداشت و بیمه ها مراجعه کنند.

 

رئیس انجمن داروسازان تهران ادامه داد: درصورت اجرایی شدن این پیشنهاد این سوء تعبیر ها دیگرصورت نمی گیرد زیرا روزانه در هر داروخانه مشاجراتی لفظی بین داروخانه ها و مراجعه کنندگان پیش می آید و هرچه هم توضیح داده می شود مردم قانع نمی شوند زیرا می گویند قیمت دارو بر روی جعبه آن چاپ شده است.

وی تصریح کرد: واقعیت قضیه این است که همکاران ما برای آن دارو فاکتور دارند و پیش از قیمت درج شده آن را خریداری کرده اند. سعیدلو با اشاره به اینکه پیشنهاد انجمن داروسازان به سازمان غذا و دارو داده شده است، افزود: البته الزامی وجود دارد که باید بیرون از سازمان غذا و دارو تصمیم گیری شود اما حتی قیمت گذاری دارو صرفا در اختیار وزارت بهداشت نیست.

سعیدلو با تأکید براینکه داروخانه ها تنها جایی است که قیمت مصوب دارد، افزود: شما اگر به آذربایجان غربی، زاهدان، مشهد و… مراجعه کنید قیمت دارو را همه جا یکسان می بینید. رئیس انجمن داروسازان تهران تاکیدکرد: اساسا داروخانه ها قادر به گران فروشی نیستند چرا که نظارت های شدیدی روی قیمت دارو اعمال می شود.

 

وی همچنین به اخذ تعرفه حق فنی از مشتری اشاره کرد و افزود: ۱۵ درصدی هم به عنوان حق فنی به قیمت دارو اضافه می شود حتی اگر قیمت دارو با قیمت درج شده بر روی جعبه آن یکی باشد اما اختلاف ۱۵ درصدی مربوط به تعرفه است. سعیدلو افزود: این ۱۵ درصد تا سقف ۶۵۰ تومان به قیمت دارو اضافه می شود که این به قیمت دارو بستگی دارد.