راهحل آموزش و پرورش برای کمبود کتب درسی
این روزها ایام توزیع کتب درسی دانشآموزان است امامشکلاتی همچون کمبود کتب درسی در برخی مناطق و فروش اجباری لوزام التحریر منجربه نارضایتی برخی خانوادهها شده است همچنین در رابطه با مفید بودن لوحهای فشرده برخی از دروس تردیدهایی مطرح است
به گزارش پارس به نقل از تسنیم، توزیع کتب درسی دانش آموزان مقطع سوم راهنمایی و متوسطه از روز ۱۶ شهریور توسط ۵۴۰۰ کتاب فروشی در سراسر کشور در حال توزیع است همچنین دانش آموزان مقطع ابتدایی، پیش دانشگاهی و رشته های فنی و حرفه ای و کار و دانش نیز در روز اول مهر از طریق مدارس کتاب های خود را دریافت می کنند.
قیمت کتاب های درسی همان قیمت پشت جلد است که در اختیار واحدهای آموزشی و کتاب فروشی ها قرار گرفته و کتاب فروشی ها موظف هستند قیمت کتاب های درسی را در معرض دید قرار دهند و فروختن لوازم التحریر همراه کتاب درسی ممنوع است.
همزمان با ایام توزیع کتب درسی، خانواده ها با مشکلاتی مواجه شده اند از جمله کمبود کتاب های درسی یا
فروش اجبار لوازم التحریر
** مشکل نخست؛ کمبود کتاب درسی در برخی مناطق
در حالیکه کتاب های درسی برای توزیع از طریق کتاب فروشی ها به استانهای سراسر کشور ارسال شده است اما دانش آموزان در برخی از استان های کشور هنگام مراجعه به کتاب فروشی ها با معضلی به نام تمام شدن کتاب های درسی مواجه می شوند. مسئولان وزارت آموزش و پرورش نیز برای مواجه نشدن با معضل کمبود کتاب های درسی در برخی از استان ها راه حلی را در پیش گرفته اند و از خانواده ها درخواست دارند تا در این زمینه با آنها همکاری لازم را داشته باشند.
** درخواست آموزش و پرورش از خانواده ها برای حل مشکل کمبود کتاب های درسی
سید احمد حسینی مدیرکل نظارت بر نشر و توزیع مواد آموزشی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه کتاب های درسی دانش آموزان از ۱۰ شهریور در اختیار واحدهای آموزشی ذیربط قرار گرفته است، گفت: براساس آمار ارائه شده از سوی مرکز آمار و فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت آموزش و پرورش کتاب های درسی را تولید و در اختیار استان ها قرار داده ایم.
** کتاب های درسی را از محل زندگیتان تهیه کنید
وی درخصوص کمبود کتاب های درسی در برخی از استان های کشور گفت: از خانواده ها درخواست می کنم تا کتاب های درسی را از منطقه محل سکونتشان تهیه کنند چرا که وزارت آموزش و پرورش براساس آمار ارائه شده از سوی مرکز آمار وزارتخانه تعداد دانش آموزان هر منطقه و دوره تحصیلی آنها را در اختیار ما قرار داده است و ما براین اساس کتاب ها را توزیع کرده ایم بنابراین اگر خانواده ها کتابهای درسی را از منطقه دیگر یا شهر دیگری خریداری کنند آمار ما دستخوش تغییر می شود.
**مشهد و مشکل کمبود کتاب های درسی
مدیر کل نظارت بر نشر و توزیع مواد آموزشی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: در برخی از استان های مسافر پذیر مانند مشهد اکثر سال ها گزارش هایی را در خصوص کمبود کتاب های درسی دریافت می کنیم در حالی که ما به تعداد دانش آموزان این شهر کتاب های درسی را ارسال کرده ایم اما از آنجایی که این شهر مسافرپذیر است برخی از خانواده ها کتاب درسی دانش آموزانشان را از این شهر تهیه می کنند بنابراین این موضوع باعث می شود که ما گزارش های متعددی را در رابطه با کمبود کتاب درسی در این شهر داشته باشیم و مجبور می شویم تا در چند مرحله کتاب درسی را برای آنها ارسال کنیم.
حسینی ادامه داد: اگر خانواده ها کتاب های درسی فرزندان خود را از منطقه محل زندگیشان تهیه کنند دیگر با مشکل کمبود کتاب درسی مواجه نخواهیم شد.
** مشکل دوم؛ فروش اجباری لوازم التحریر
علاوه بر مشکل کمبود کتاب درسی موضوع دیگری که موجب شکایت برخی از خانواده ها در ایام توزیع کتب شده است فروش لوازم التحریر به همراه کتاب های درسی از سوی برخی از فروشگاه هاست در حالی که طبق اعلام وزارت آموزش و پرورش فروش اجباری لوازم التحریر به خانواده ها همزمان با ارائه کتاب های درسی تخلف محسوب می شود.
** فروش اجباری لوازم التحریر را گزارش دهید
خانواده ها هنگام برخورد با چنین تخلفی از سوی کتاب فروشی ها چاره ای جز خرید اجباری لوازم التحریر ندارند اما مسئولان وزارت آموزش و پرورش از خانواده ها درخواست می کنند تا در هنگام مواجه با چنین تخلفی از سوی کتاب فروشی ها موضوع را برای پیگیری به شماره تماس ۸۸۸۲۷۷۷۸ اطلاع دهند. اما با اعلام شکایت خانواده ها تا چه اندازه به آن رسیدگی شده و با کتاب فروشی های متخلف برخورد می شود.
** لوح های فشرده؛ تاثیرگذار یا بی فایده
موضوع دیگری که مطرح است ارائه لوح فشرده همراه با کتاب درسی به دانش آموزان است امسال برای ۶۸ عنوان کتاب درسی لوح فشرده ارائه می شود و دانش آموزان این لوح ها را به همراه کتاب درسی خریداری می کنند. اما کارایی این لوح های فشرده در افزایش میزان درک دانش آموزان از دروس و تقویت پایه تحصیلی آنها موضوعی است که جای تردید دارد؟ آیا دانش آموزان در کنار کتاب های درسی از لوح های فشرده ای که در اختیارشان قرار می گیرد، استفاده لازم را انجام می دهند؟
ارسال نظر