به گزارش پارس به نقل از تسنیم، جمعی از خبرنگاران و اصحاب رسانه صبح امروز چهارشنبه ۲۰ شهریورماه با حضور در ساری از کارخانه صنایع چوب و کاغذ مازندران بزرگترین تولیدکننده انواع کاغذ در ایران بازدید کرده و از نزدیک با روند تولید کاغذ در این کارخانه آشنا شدند. همچنین در این بازدید مسائل و مشکلات تولید کاغذ در ایران بررسی شد.

شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران بزرگترین تولیدکننده انواع کاغذ در ایران دارای ظرفیت تولید اسمی ۱۷۵ هزار تن کاغذ در سال شامل ۹۰۰۰۰ تن کاغذ روزنامه، چاپ و تحریر و ۸۵۰۰۰ کاغذ فلوتینگ می باشد.

میزان کل سرمایه گذاری برای احداث و راه اندازی این کارخانه ۵۳۰/۵ میلیون دلار آمریکا و ۵۵۳/۵۹۵ میلیون ریال می باشد. بانک ملی ایران، صندوق بازنشستگی کشوری و شرکت سرمایه گذاری صنایع پتروشیمی و شیمیایی از جمله سهامداران شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران به شمار می روند. این کارخانه در مازندران کیلومتر ۱۲ جاده ساری به کیاسر در سال ۷۶ راه اندازی شده است.

در جریان بازدید خبرنگاران و اصحاب رسانه از این کارخانه ابوالفضل روغنی گلپایگانی مدیرعامل کارخانه صنایع چوب و کاغذ مازندران در سخنانی هدف فعالیت این کارخانه را حفظ و احیا و بهره برداری اصولی از جنگل های استان مازندران، کاهش وابستگی کشور به واردات کاغذ و جلوگیری خروج ارز، ایجاد اشتغال و کمک به رونق اقتصادی منطقه و غیره عنوان کرد و گفت: در سند چشم انداز ۱۴۰۴ ما به دنبال تبدیل شدن به قطب تولید کاغذ در خاورمیانه هستیم، اکنون ۱۸ تا ۲۰ درصد سهم تولید داخلی در کشور متعلق به کارخانه کاغذ مازندران است و در تلاش هستیم این میزان را افزایش دهیم.

وی از حرکت به سمت تولید افزونتر در سالهای اخیر خبر داد و گفت: در ارتباط با نوع نیاز بازار و نوع ماشین آلات موردنیاز و میزان مصرف در حال تحقیق و پژوهش هستیم و در نظر داریم در دولت یازدهم فعالیت جدی تری داشته باشیم.

روغنی همچنین از ارائه گزارشی به نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت خبر داد و گفت: این کارخانه در زمان ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی و وزارت نعمت زاده افتتاح شد بنابراین این کارخانه درمعرض توجه نعمت زاده قرار دارد که در پی احساس نگرانی وزیر از گزارشی که به اشتباه درباره وضعیت این کارخانه ارائه شده بود ما گزارشی از چگونگی فعالیت و ظرفیت ها به ایشان ارائه کردیم و اکنون این موضوع با حساسیت در حال پیگیری است.

نمایندگان استان مازندران در مجلس شورای اسلامی نیز در تلاش هستند تا ما بتوانیم از طریق دولت وام دریافت کنیم تا بتوانیم ظرفیت تولید را از ۱۷۰ هزار تن فعلی به ۴۰۰ هزار تن افزایش دهیم.

روغنی در پایان گفت: نیاز کشور در وضعیت فعلی ۲ میلیون تن کاغذ در سال است که اکنون در کشور ۷۰۰ هزار تن تولید می شود اما ظرفیت تولید یک میلیون تن وجود دارد. کاغذ کالایی حیاتی است و از منظر فرهنگی و توسعه یافتگی قابل تامل است.