واریز ۹۰۰ هزار تومان به حساب زائران تمتع
نماینده ولی فقیه در بعثه مقام معظم رهبری از واریز ۹۰۰ هزار تومان حساب زائرانی که امسال به حج تمتع عازم می شوند خبر داد و گفت: بر اساس صرفه جویی های که انجام شده این مبلغ فردا به حساب زائران واریز می شود و همچنین قرار است در هفته جاری یک میلیون و صد هزار تومان از سوی بانک ملی به زائران پرداخت شود.
به گزارش پارس به نقل از مهر، حجت الاسلام قاضی عسگر در نشست خبری که عصر یکشنبه در سازمان حج و زیارت برگزار شد افزود: با توجه به اینکه مبلغ حج تمتع امسال برای بسیاری از زائران زیاد بود و به آنها شوک وارد کرد و همچنین باعث شد تعداد زیادی از افراد که قصد تشرف داشتند انصراف دهند. بر همین اساس کمیته ای به منظور بازنگری قیمتهای حج تمتع تشکیل شد و در نهایت بر اساس صرفه جویی های انجام شده مبلغ ۹۰۰ هزار تومان به حساب زائران واریز می شود.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه سود سپرده ای که به زائران پرداخت می شود عادلانه نیست و این افراد باید هنگام اعزام مبلغ قابل توجهی را به عنوان ما به تفاوت واریز کنند به همین دلیل با بانک ملی مذاکره کرده و موفق شدیم آنها را موظف به بازگرداندن یک میلیون و صد هزار تومان به زائران نماییم که دیوان محاسبات نیز موافق این امر بود.
به گفته قاضی عسگر قرار است بانک ملی این هفته یک میلیون و صد هزار تومان به حساب زائران واریز کند که در مجموع ۲ میلیون تومان به آنها باز گردانده خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در خصوص بلیط هواپیما نیز ۷۰ دلار تخفیف گرفته شده است گفت: تمام اینها باعث شد که صرفه جویی خوبی در خصوص هزینه ها انجام شود به طوری که بتوانیم به نفع زائران اقدام نماییم.
وی همچنین در مورد واقعی کردن سود سپرده های متقاضیان سفر تمتع و عمره نیز گفت: با اینکه فیشهای حج تمتع در فرا بورس به عرضه گذاشته شود موافق نیستیم چون این امر باعث می شود قیمت حج افزایش پیدا کند بر همین اساس به سمت واقعی کردن سود سرمایه گذاری مردم حرکت کنیم. به طوری که این پول را در تولید، سرمایه گذاری نماییم.
به گفته وی سازمان حج و زیارت برای جمع کردن نقدینگی در جامعه وظیفه ای بر عهده ندارد و برای پول رسانی به بانکها نیز تعهدی نداریم و وظیفه ما سود رسانی به زائران است.
وی در خصوص نقل و انتقال فیشهای تمتع و عمره نیز گفت: چنانکه که زائران ۲۰ سال در نوبت اعزام به تمتع قرار نمی گرفتند به طور حتم با نقل و انتقال فیشها مخالفت می کردیم. و با نقل و انتقال بیشتر دلالان سود می برند که با این امر مخالف هستیم از سال گذشته با توجه به اینکه سهمیه ها تمتع ما کم شود و فقط ۶۱ هزار نفر اعزام شدند به همین دلیل تعداد زیادی از افراد پشت نوبت اعزام باقی ماندند و همین امر موجب شد تا کمیته ای تشکل داده و در خصوص نقل و انتقالات و خرید و فروش فیشها تصمیم گیری کنیم که به زودی سیاست گذاری در این خصوص انجام می شود.
نماینده بعثه مقام معظم رهبری در سازمان حج و زیارت گفت: متاسفانه سال گذشته تصمیم نادرستی اتخاذ شد و باعث شد که با آزاد شدن خرید و فروش فیشها دلالان سود ببرند که البته با تشکیل کمیته سیاستهای نقل و انتقال فیشهای عمره و تمتع انجام می شود تا مردم دچار مشکل نشوند.
قاضی عسگر با اشاره به صحبتهای انجام شده با بانک ملت گفت: مدیرعامل بانک ملت از طرح ما مبنی بر اینکه پولهای مردم در مسیر سرمایه گذاری قرار گیرد موافقت کرد؛ قرار است فردا رئیس سازمان حج و زیارت با مدیرعامل بانک ملی صحبت کند و چنانچه هماهنگی حاصل شد در جهت سود بیشتر زائران اقدام می کنیم و اگر نشد در جهت دفاع از حقوق زائران تصمیم گیری خواهیم کرد.
قاضی عسگر در مورد اعزام غیر قانونی زائران نیز گفت: چنانچه زائران می توانند از طریق قانون ویزای عربستان را بگیرند اما با کاروانهای سازمان اعزام نشوند در این صورت وظیفه داریم آنها را تحریم کنیم. همچنین چند سالی است که کاروان هایی را ویژه ایرانیان خارج از کشور راه اندازی کرده ایم و به آنها سهمیه داده ایم که بتوانند به خانه خدا اعزام شوند.
وی تاکید کرد: اگر فردی از طریق غیر صحیح و رشوه ویزا گرفته و قصد سفر به عربستان را داشته باشد به طور حتم برخورد خواهیم کرد که البته عربستان هم اجازه ورود به آنها را نخواهد داد.
قاضی عسگر در مورد سهمیه تمتع و عمره نیز گفت: در دولتهای نهم و دهم براساس شورای عالی حج مصوب شده بود سهمیه که بین ۱۰ تا ۱۲ درصد از زائران عمره را در اختیار مراکز و سازمانها قرار دهند که سال گذشته با توجه به اینکه تعداد سهمیه ها کم شد و تعدادی زیادی از افراد مجبور شدند پشت نوبت بمانند کمیته ای برای هدفمندی سهمیه ها تشکیل داده و پیشنهاد دادیم که فقط خانواده معظم شهدا، جانبازان، دانشجویان زوجهای جوان و همچنین مخترعین و المپیادها با سهمیه به عمره بروند و دیگر ارگان و سازمانی سهمیه نداشته باشند که این موضوع در شورای عالی حج مصوب شد.
نماینده بعثه مقام معظم رهبری گفت: در عمره سال جاری ۵۳۰ هزار نفر اعزام شدند که البته قصد داریم سال آینده این تعداد را افزایش دهیم.
وی در مورد راه اندازی بانک حج گفت: بانک حج مشکلی از ما و زائران حل نمی کند بنابراین ما به دنبال این هستیم که برای افزایش سود زائران فکری بکنیم.
وی همچنین در خصوص افزایش تعداد اعزام زائران به عمره نیز گفت: عربستان قول داده بعد از تغییرات در مسجد الحرام و اطراف آن کاهش سهمیه زائران را جبران کند و امیدواریم که بعد از دو سال این کاهش سهمیه را جبران کنیم.
ارسال نظر