«خانهی سیمین و جلال» در یک فیلم مستند
مستند «خانهی سیمین و جلال» ساخته شد؛ در این فیلم مستند به ماجرهای خانهی این دو نویسندهی فقید پرداخته میشود.
به گزارش پارس ، پریسا عشقی - کارگردان این مستند - در گفت وگو باایسنا، عنوان کرد: در مستند « خانه ی سیمین و جلال» به مسائلی پرداخته شده که از آغاز ساخت خانه ی جلال و سیمین در سال ۱۳۳۱ تا زمان مرگ سیمین دانشور بر این خانه گذشته است. در این مستند که ۸۴ دقیقه است، به جای جلال آل احمد، ایوب آقاخانی و به جای سیمین دانشور، افسانه ماهیان نریشن می گویند.
او در ادامه افزود: در مستند سعی کرده ام به سرنوشت این خانه و آینده ی آن به عنوان یک گنجینه ی ادبی، اجتماعی و سیاسی ایران بپردازم، چون این خانه در طول ۶۰ سال محل رفت و آمد افراد برجسته ای در عرصه های سیاسی، ادبی و اجتماعی بوده است.
عشقی همچنین گفت: در این مستند افرادی همچون عبدالله انوار، انور خامه ای، جواد مجابی، علی دهباشی، محمدحسین دانایی و… جزییاتی درباره ی سیمین و جلال و خانه ی آن ها بیان می کنند. همچنین در آن از هرچیزی که مربوط به خانه ی سیمین و جلال است، استفاده شده، شامل عکس ها، فیلم های آرشیوی، سخنرانی های جلال، صدای سیمین دانشور و… .
او با اشاره به اهمیت این خانه و روشن نبودن تکلیف آن، ادامه داد: در مستند « خانه ی سیمین و جلال» ما وارد دعوای وراث نشده ایم و بحت مان این است که با توجه به اهمیت خانه وظیفه ی شهرداری و یا نهادهای مشابه است که خانه را بخرند و آن را حفظ کنند. ما در این مستند به ارائه ی راه حل هایی در این زمینه پرداخته ایم. همچنین با توجه به این که خانه ی سیمین و جلال در همسایگی خانه ی نیما قرار دارد، به موضوع خانه ی نیما نیز پرداخته شده است.
به گفته ی عشقی، مستند « خانه ی سیمین و جلال» به سفارش شبکه ی مستند سیما ساخته شده و قرار است به زودی از این شبکه پخش شود.
پریسا عشقی که پیش تر هم مستند « جلال آل احمد» را ساخته، علاوه بر کارگردانی مستند « خانه ی سیمین و جلال» ، تهیه کننده گی و نویسندگی آن را هم بر عهده داشته است.
به گزارش ایسنا، پس از درگذشت سیمین دانشور، بحث مالکیت این خانه بین بازماندگان دانشور مسائلی را به وجود آورده است.
ارسال نظر