به گزارش پارس به نقل از ایسنا، امروزه بیشتر خطای فردی یا اشتباه لفظی یک مقام رسمی در سطح جامعه و یا در مقیاس دیپلماتیک را گاف می گویند. اما چندی است که در فضای توسعه ی رسانه یی، گاف رسانه یی هم افزون شده است و این عبارت، بیشتر به گوش می رسد. اساسا بررسی اسناد تاریخ معاصر نشان می دهد که همزمان با تجدد، اشتباه های معمول هم از طریق رسانه ها در سطح جامعه توسعه یافته اند. در سال های اخیر و با تعدد رسانه یی، تعداد گاف کردن های رسانه یی بیش از پیش شده است و تقریبا به عنوان یک رفتار عادی تلقی می شود.

 

 

 

نکته ای که باید به آن توجه کرد، این است که گاف کردن توسط رسانه هایی اتفاق می افتد که به عنوان منابع موثق از آن ها یاد می شود. در روزهای اخیر، احکام معاونان وزیران برای افراد مختلف صادر شد، افرادی که برخی از آن ها شناخته شده اند و برخی از آن ها ناشناس، یا حتی برخی از آن ها با افرادی که سابقا در مسند فعالیت های دولتی بودند، تشابه اسمی دارند.

 

 

 

همین تشابه اسمی امروز موجب شد، که بعضی از خبرگزاری ها گاف کنند. « سعید اوحدی» با حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان معاون وزیر و رئیس سازمان حج و زیارت منصوب شد اما خبرگزاری ها بدون توجه به سابقه او فقط برای این که از خبر جا نمانند، به اشتباه بیوگرافی و عکس سعید اوحدی دیگری را منتشر کردند. خطای فاحشی که بعید نیست فردا توسط روزنامه ها هم تکرار و درواقع بازنشر داده شود.

 

 

 

این اشتباه فاحش در حالی اتفاق افتاد که سایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و پایگاه اطلاع رسانی بعثه مقام معظم رهبری خبر را با عکس سعید اوحدی اصلی منتشر کردند. هرچند سایت سازمان حج و زیارت با آن که مرتکب این گاف نشد اما تا لخظه مخابره این گزارش هنوز تصویری برای خبر خود پیوست نکرده است. حال سوال مطرح اینجاست، چرا با وجود عکس یک شخص بر روی حکم صادره برای او، باز هم خبر به اشتباه منتشر می شود؟ آیا سرعت در فضای رسانه یی ما بیش از دقت اهمیت پیدا کرده است؟

 

 

 

در عکس پیوست شده به این گزارش، در سمت راست، تصویر سعید اوحدی منصوب شده و در سمت چپ، تصویر سعید اوحدی اشتباه گرفته شده قابل مشاهده است.