ابلاغیه جدیدی درباره تغییر نرخ ارز دارو نداشتهایم
با وجود اعلام وزارت بهداشت مبنی بر دستور حسن روحانی مبنی بر آزادسازی داروهای مانده در گمرک بر اساس ارز ۱۲۲۶ تومانی، رئیس سازمان غذا و دارو میگوید: هیچ دستور العمل جدیدی نداریم. این داروها با تسهیلات بانکی و با نرخ ارز قبلی ترخیص میشوند. ما به التفاوت آن تا ارز ۲۴۷۷ تومانی بدهی شرکتها تلقی می شود. قیمتگذاری دارو نیز بر اساس نرخ این ارز انجام شده است.
به گزارش پارس ، عباس حاجی آخوندی، رئیس سازمان غذا و دارو در گفت و گو با فارس، افزود: تا کنون ابلاغیه جدیدی مبنی بر تغییر نرخ ارز برای آزاد سازی داروهای مانده در گمرک نداشته ایم، همچنان ملاک ترخیص داروهای مانده در گمرک ارز ۲۴۷۷ تومانی است البته از مدتی پیش با هماهنگی بانک مرکزی، گمرک و وزارت بهداشت داروهایی که در گذشته بر مبنای ارز ۱۲۲۶ تومانی وارد گمرک شده اند، با همین ارز ترخیص می شود اما ما به التفاوت قیمت آنها تا ارز ۲۴۷۷ تومانی به عنوان بدهی شرکتهای دارویی در نظر گرفته می شود.
وی ادامه داد: در واقع شرکتهای دارویی از تسهیلات دولتی برخوردار می شوند تا داروهای خود را که بعضاً از سال گذشته بر مبنای ارز مرجع ۱۲۲۶ تومانی سریع ترخیص کنند اما متعهد می شوند در اولین فرصت بدهی خود را به بانکها برگردانند.
وی گفت: این تسهیلات برای این است که شرکتهای دارویی به علت کمبود نقدینگی دچار مشکل نشوند و توان آزادسازی داروهای خود را از گمرک داشته باشند.
رئیس سازمان غذا و دارو اضافه کرد: با توجه به این تسهیلات دولتی تاکنون ۷۰ درصد داروهای مانده در گمرک ترخیص شدند.
وی گفت: با توجه به این دستورالعمل ترخیص دارو، قیمت گذاری تمام دارو ها بر اساس نرخ ارز ۲۴۷۷ تومانی انجام شده است که موجب رشد میانگین ۴۰ درصدی داروهای تولید داخل و حدود ۹۰ درصدی داروهای وارداتی شده است. بنابراین هیچ دستورالعمل جدیدی برای تغییر نرخ ارز دارو و قیمت گذاری دارو نداشته ایم.
حاجی آخوندی افزود: مهمترین اولویت سازمان غذا و دارو در زمان حاضر رفع فوری کمبودهای دارویی است و توانستهایم طی ماههای گذشته تعداد اقلام کمبود دارویی را که اوایل سال بحرانی شده بود، به حدود ۳۰ درصد برسانیم و رفته رفته به سمت شرایط عادی حرکت می کنیم.
وی گفت: اولویت دیگر سازمان غذا و دارو حمایت از صنایع داروسازی کشور است که اجرای راهبردهای ملی را در این مسیر شروع کرده ایم.
ارسال نظر