گزارش وزارت بهداشت از وضعیت بهداشتی مناطق سیلزده
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ضمن تشریح اقدامات بهداشتی انجام شده در استانهای سیلزده به منظور جلوگیری از بروز بیماریها در این مناطق، گفت: با وجود تمام اقدامات انجام شده، اما بروز موارد مالاریا در این مناطق طی ۲۰ روز آینده دور از انتظار نیست.
به گزارش پارس ، دکتر محمدمهدی گویا در گفت وگو با ایسنا، به جاری شدن سیل در استان های سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان و آبگرفتگی معابر در بخش های مربوطه در این استان ها اشاره کرد و گفت: اقدام های جدی در بحث موارد بهداشتی در این استان ها انجام شده است. آموزش های بهداشتی نه تنها درباره بیماری های گوارشی ازجمله وبا بلکه درباره بیماری مالاریا نیز به سیل زدگان ارایه شده است.
به گفته وی، به منظور جلوگیری از بروز موارد مالاریا پشه بندهای آغشته به مواد حشره کش میان ساکنان مناطق سیل زده توزیع و جهت تامین آب آشامیدنی سالم برای سیل زدگان تلاش شده است. در مناطقی که از سلامت آب آشامیدنی اطمینان نبوده، " کلر مادر" در اختیار افراد قرار گرفته تا آب سالم مصرف کنند.
رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: هرچند خوشبختانه تا کنون بیماری های اسهالی در هیچ کدام از استان های سیل زده گزارش نشده است اما به دقت موارد و مسایل بهداشتی را در این استان ها مراقبت می کنیم.
وی به جاری شدن سیل در پاکستان اشاره کرد و گفت: در مناطق سیل زده پاکستان نیز هزاران نفر مجبور به ترک خانه های خود شدند. در مجموع وزارت بهداشت به لحاظ مسایل بهداشتی و جلوگیری از شیوع بیماری های مربوطه مسایل را به دقت رصد می کند.
رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت همچنین درباره برخی اخبار مبنی بر شیوع نوعی عفونت « شبه وبا» در شمال شرق افغانستان گفت: سازمان جهانی بهداشت هنوز گزارشی در این زمینه منتشر نکرده است بنابراین تا زمانی که WHO این موضوع را اعلام نکرده، بهتر است با احتیاط با آن برخورد کنیم.
وی تاکید کرد: تا این لحظه از سال همه گیری از وبا در کشور نداشته ایم. البته هنوز برای قضاوت در این باره زود است؛ چرا که امکان شیوع بیماری های گوارشی تا پایان آبان ماه وجود دارد.
ارسال نظر