به گزارش پارس به نقل از آنلاین: فردی از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم پرسید: اگر شب قدر را دریابم از پروردگارم چه چیزى را بخواهم؟ فرمود: « عافیت را» (متن: ان انا ادرکت لیلة القدر فما اسأل ربى؟ قال (ص) : « العافیة‏ » نک: المعجم الأوسط: ج ۳ ص ۶۶ ح ۲۵۰۰ ؛ مستدرک الوسائل: ج ۷ ص ۴۵۸ ح ۸۶۵۴) . نکته ای در این مورد را از استاد فاطمی نیا با پیوستی نقدیم می کنم. خدایا به حقیقت شب قدر قسمت می دهیم: عافیت جسم و جان و روح و اخلاق و دین و دنیا و آخرت را نصیب همه ما بگردان.

آیت الله فاطمی نیا در توضیح این حدیث فرمودند: بیماری ضد عافیته، داشتن فرزند نا صالح ضد عافیته، داشتن قرض و گرفتاری ضد عافیته، بی آبرویی ضد عافیته، همسایه بد ضد عافیته، هر چیز بدی ضد عافیته، پس در عافیت خواستن همه چیز هست. " (نقل به مضمون)

پس بهترین دعا برای خود و دیگران در شب های قدر خواستن عافیت است.

همچنین ایشون درباره عافیت خواستن می فرمودند" همه چیز و همه دعا ها را به همراه عافیت بخواهید. "

همچنین می فرمودند" این دعا را اول صبح به فارسی یا عربی بگویید: اللهم عافنا فی جمیع الامور / خدایا در همه کارها به ما عافیت بده. "

عافیت چیست؟

عافیت به عنوان نقطه ی مقابل ابتلا و گرفتاری است و به معنای سلامت از هر نوع آفت و ناگواری جسمی و روحی، ظاهری و باطنی، دنیوی و احروی است.

نعمت عافیت بعد از نعمت یقین، از نعمت های بزرگ خداوند است، چنان که حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند:
سلوا الله العافیة، فما اعطی افضل من العافیة الا الیقین
از خداوند عافیت مسئلت کنید چرا که برتر از عافیت به بنده چیزی اعطا نشده مگر یقین.
منظور از نعمت یقین هم عافیت قلب از آفت جهل و شک است که از عافیت بدن به مراتب بالاتر است.

اقسام عافیت:
عافیت بدن:
عبارتست از تندرستی و سلامتی از بیماری ها و حوادث و نقص عضو و… . که غالباَ مردم از شکر این نعمت عافیت بدن غافلند. لذا گفته اند: النعمة مجهولة ما دامت محصولة فاذا فقد عرفت.
نعمت مادام که حاصل است مجهول است زمانی که مفقود شد شناخته می شود.

عافیت دین:
عافیت در دین که اهمیتش از عافیت بدن بیشتر است و فضیلت محسوب می شود. .