به گزارش پارس ، احسان کرمی در گفت و گو با ایسنا، گفت: « مکث ۹۴» بر اساس بازخوردی که از معاونت صدا گرفتیم، یکی از پرشنونده ترین برنامه های رادیو در ساعات عصر است و با وجود اینکه این برنامه برای رادیو تهران بوده است، به ویژه بعد از آمدن دستگاه های دیجیتالی از سراسر ایران شنونده داشته است، اما مدیریت جدید رادیو تهران معتقدند که این برنامه شنونده ی کلی دارد.

او افزود: « مکث ۹۴» همواره از حمایت شخص معاونت صدا (آقای صوفی) برخوردار بوده و طیف مخاطبی هم که این برنامه را پوشش می داده، بسیار گسترده بوده است و اینکه اکنون آقای ضیاء آذری (مدیر رادیو تهران) معتقدند این برنامه شنونده ی کلی دارد، هیچ ایرادی ندارد؛ به هر حال ایشان مدیر رادیو هستند.

کرمی ادامه داد: نگاهشان این است که « مکث ۹۴» بعد از شش سال و پس از دریافت جایزه در جشنواره بین المللی رادیو، برنامه خوبی نیست و اصلا شنونده ندارد یا بسیار بسیار کم شنونده دارد. همه عوامل این برنامه در جشنواره بین المللی رادیو یا جایزه گرفتند یا کاندید دریافت جایزه شدند.

گوینده ی « مکث ۹۴» به خبرنگار ایسنا گفت: آقای ضیاء آذری به محض حضورشان در رادیو تهران در دو قطعه به ما گفتند که به زودی برنامه تعطیل می شود ما نیز آماده بودیم برنامه تعطیل شود؛ بنابراین هیچ طرح تازه ای برای تغییر « مکث ۹۴» ارائه ندادیم تا زمانی که به ماه رمضان نزدیک شدیم یک مرتبه مدیریت رادیو تهران به ما گفتند کارتان را ادامه دهید و حتی اگر می توانید پنجشنبه ها نیز بعد از رمضان برنامه بگذارید و همچنین از ما خواستند به طور مدام به شنونده ها بگوییم که بعد از عید فطر با یک برنامه ویژه برمی گردیم.

او افزود: دوباره چند روز پیش به من خبر دادند که برنامه را از کنداکتور خارج کردند و این اقدام عملا دور زدن بچه های « مکث۹۴» است. ما بارها به مردم گفته بودیم که برمی گردیم و به خاطر اینکه ما روی آنتن از مردم خداحافظی نکنیم این کار را کردند و برنامه را دور زدند و ما را از کنداکتور حذف کردند.

این گوینده ی رادیو خاطرنشان کرد: همه منتظر بودند ما در عید فطر با یک ویژه برنامه برگردیم و همچنان هم منتظر هستند چون این برنامه شنونده ی فراوانی دارد و حداقل اگر مدیر رادیو تهران اینطور فکر نمی کند ما خودمان این را می دانیم.

وی عنوان کرد: زمانی که من با آقای ضیاء آذری تماس گرفتم، گفتند برنامه ی شما برنامه ی خوبی نبوده و شما نیز جز گفتن چهار تا بداهه هیچ زحمتی برای این برنامه نکشیدید و معتقد بودند که هیچ لزومی هم ندارد که از مردم خداحافظی کنیم.

کرمی ادامه داد: این ماجرا گذشت و من دوباره پس از مدتی تماس گرفتم تا با آقای ضیاء آذری صبحت کنم که منشی شان پیغام رساندند که آقای ضیاء آذری گفتند ۳۰ ثانیه هم برای صحبت کردن با من فرصت ندارند و طبیعتا من برای مدیری که ۳۰ ثانیه هم فرصت ندارد با مجری اش صحبت کند کار نخواهم کرد و تصمیم گرفتم از رادیو تهران و « مکث۹۴» خداحافظی کنم.

گوینده « مکث۹۴» رادیو تهران در بخش دیگری از گفت وگوی خود با خبرنگار ایسنا بیان کرد: یکی از انتظارات عجیب و غریبی که ایشان داشتند این بود که من مثل تلویزیون برنامه ام را اجرا کنم، در صورتی که تنها دلیل استثناء شدن من از قانون، همین بود که من بین اجرای رادیو و تلویزیون تفکیک زیادی قائل شدم.

کرمی اظهار کرد: من حقوق های چند میلیونی تلویزیون را به خاطر « مکث۹۴» کنار گذاشتم و با افتخار هم کنار گذاشتم اما توقع نداشتم که در پایان کار به جای اینکه بگویند این برنامه را نمی خواهیم بگویند کاری برای این برنامه نمی کردی جز اینکه چهار تا بداهه بگویی.

وی درباره ی ضیاء آذری گفت: دیدگاه ایشان به رادیو اصلا دیدگاه هنری نیست و یک دیدگاه بسیار پادگانی دارند. یک مدیر در محیط فرهنگی باید آنقدر کاریزما داشته باشد که هر جمله ای می گوید دیگران بپذیرند.

او تأکید کرد: ایشان قطعا انسان خوبی است ولی به شدت میر ضعیفی هستند. رویکرد ایشان از زمان حضورشان در رادیو تهران نشان می داد که دلشان نمی خواهد من در کنار رادیو تهران باشم، ایشان با زبان طنز و کارکمدی من در رادیو مشکل داشتند و چه بسا اولین هدفشان این بود که من نباشم. البته اولین کسی نیستم که از رادیو تهران می روم بلکه تعدادی از مدیران خوش سابقه ی رادیو تهران به دلایل مختلف از زمان حضورشان کنار گذاشته شدند، ناچار به کناره گیری شدند.

کرمی درباره ی حمایت از هنرمندان عنوان کرد: رادیو تهران تا پایان سال ۹۱ یک رادیوی پیشرو بود و همه به خاطر اینکه مدیرمان آقای جهانی بود، غبطه می خورند چون او این کار را می فهمید و درک می کرد و اهل هنر بود، اما آقای ضیاء آذری نه تنها از عواملش حمایت نمی کند بلکه چند روز بیشتر به برنامه سازان دستور داده که در هیچ برنامه ای رادیو تهران صحبتی از « مکث ۹۴» و عواملش نشود.

گوینده ی « مکث ۹۴» افزود: حمایت یعنی ما پشت نیروی مان بایستیم و حتی اگر اعتقاد داریم کارش به ما نمی خورد، رک و راست بگوییم خداحافظ؛ این حمایت اکنون دیگر به کمترین شکلش وجود دارد و شاید در یکی، دو رادیوی جوان و پیام دیده شود. متاسفانه درباره ی رادیو تهران این حمایت دیگر وجود ندارد.

احسان کرمی
کرمی با اشاره به ضرب المثل « کسی را که خواب است می شود بیدار کرد اما کسی که خودش را به خواب زده نمی توان بیدار کرد» ، گفت: وقتی کسی می گوید « مکث۹۴» مخاطبش بسیار کم است و پرمخاطب بودن این برنامه را که بسیار واضح است، نفی می کند، نمی توانم دیگر به او چیزی بگویم. به ایشان گفته اند که من نباشم یا اینکه خودشان سلیقه ای خوششان نیامده و دوست ندارد که من باشم اما این را به بدترین شکلش دارند اجرا می کنند؛ اینکه به من بگویند چهار تا بداهه می گویی و کاری نمی کنی توهین آمیز است.

وی ادامه داد: نمی خواهم از خودم تعریف کنم اما با توجه به خط قرمزهایی که داریم، گفتن بداهه کار هر مجری ای نیست. گفتن چند بداهه بزرگترین هنر در رادیو است.

کرمی در بخش دیگر از گفت وگوی خود یادآور شد: شایعه ای شنیدم مبنی بر اینکه چون احسان کرمی می خواهد از ایران برود، انتقاد می کند اما من می خواهم بگویم که اینطور نیست و حتی فکر هم نکردم که از ایران بروم.

وی ادامه داد: این فکر را دور بیندازید که هر کس انتقاد می کند قصد رفتن دارد من هر انتقادی می کنم در رسانه ملی انجام می دهم و تا روزی که قرار است در رسانه کار کنم در ایران کار می کنم و برایم حضور در رسانه های دیگر پشیزی ارزش ندارد.

کرمی در پایان گفت: فعلا ترجیح می دهم چند وقتی در رادیو کار نکنم و دو، سه ماهی به خودم استراحت دهم؛ ضمن اینکه عاشق میدان ارگ و رادیو تهران بودیم. روحیه ی پشت میکروفون ندارم و با اتفاقی که افتاده تحت هیچ شرایطی به رادیو تهران باز نخواهم گشت و فعلا به شدت سرگرم تئاتر هستم.

به گزارش خبرنگار ایسنا، برنامه رادیویی « مکث ۹۴» یک مسابقه طنز است که با اجرای احسان کرمی از شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۹ از رادیو تهران به روی آنتن می رفت.