معاون دانشجویی وزارت بهداشت
طرح پایش سوءمصرف موادمخدروالکل دربین دانشجویان
معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت از اجرای طرح پایش سوءمصرف موادمخدر و الکل در میان تمام دانشجویان کشور خبر داد و گفت: این طرح در دانشگاههای وزارت علوم، آزاد و وزارت بهداشت در حال انجام است و طی چند ماه آینده به اتمام میرسد.
به گزارش پارس ، محمدحسین آیتی در گفت وگو بافارس در مورد میزان دسترسی دانشجویان علوم پزشکی به مواد مخدر گفت: در معاونت دانشجویی اداره ای با عنوان اداره مرکزی مشاوره دانشجویی وجود دارد که این اداره در تمام ۵۰ دانشگاه علوم پزشکی کشور به دانشجویان مشاوره می دهد.
وی ادامه داد: بر اساس عملکرد این اداره های مشاوره، تمام دانشجویان جدیدالورود در دانشگاه های علوم پزشکی پس از ثبت نام باید به این اداره مراجعه کنند و آزمایش های بین المللی سلامت روان را پاسخ دهند.
آیتی گفت: این آزمایش ها کاملاً استانداردهای روانپزشکی را دارا است و در آن سوء مصرف مواد مخدر و الکل را نشان می دهد.
معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت با بیان اینکه افراد دچار سوء مصرف مواد مخدر و الکل، پیش زمینه های اختلالات اعصاب و روان دارند، ادامه داد: بنابراین چنانچه دانشجویان سوء مصرف مواد مخدر و الکل داشته باشند. نمره ای از حد معمول پایین تر می گیرند و این دانشجویان با عنوان دانشجویان آسیب پذیر یا در معرض خطر شناسایی می شوند.
وی گفت: پس از شناسایی این دانشجویان چنانچه در بین این دانشجویان سوء مصرف مواد مخدر در آنها دیده شود یا در معرض خطر باشند با رعایت تمام ضوابط، حفظ حرمت آنها و همچنین محرمانه بودن این اطلاعات، تحت مشاوره های تخصصی قرار می گیرند.
آیتی با اشاره به اینکه حدود ۴ مشاور و متخصص در این حوزه در هر دانشگاه وجود دارد، گفت: این مشاوران در زمینه مسائل خانوادگی، تحصیلی و شخصی مشاوره را با دانشجویان در معرض آسیب آغاز می کنند و طبق گزارش های ارسالی از سوی دفاتر مشاوره، اثر مثبتی داشته است.
وی با بیان اینکه تمام این آمار که از سوی دفاتر مشاوره ارسال شده، محرمانه است و ارائه میزان سوء مصرف مواد مخدر و الکل در دانشجویان ممکن نیست گفت: طبق گزارش های ارسالی، دانشجویی که در معرض خطر باشد با انجام مشاوره به دانشجوی موفق تغییر وضعیت داده و در طرحی با عنوان طرح پشگیری از افت تحصیلی که در حال اجرا است این ارتقاء را شاهد بوده ایم.
معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت افزود: سوء مصرف مواد مخدر و الکل در دانشجویان علوم پزشکی واقعیتی است که وجود دارد اما همیشه در پرده ای از مسائل محرمانه باقیمانده است.
آیتی تصریح کرد: برخی ها معتقدند سوء مصرف مواد مخدر و الکل در میان دانشجویان بالا است و نسبت به آن ابراز نگرانی می کنند از سوی دیگر گروه هایی که مستقیم با دانشجویان در تماس هستند مانند معاونان دانشجویی و مشاوران، آمار بالایی را ارائه نمی دهند.
طرح پایش سوءمصرف موادمخدر و الکل در دانشجویان کشور
وی ادامه داد: با این وجود سوء مصرف مواد مخدر و الکل واقعیتی است که باید آن را پذیرفت. به همین دلیل پژوهشی مشترک میان وزارتخانه های علوم و بهداشت با ستاد مبارزه با مواد مخدر در حال انجام است که سفارش دهنده این پژوهش ستاد مبارزه با مواد مخدر بوده و از سال گذشته هزینه اجرای آن را تأمین کرده است.
آیتی گفت: اطلاعات لازم با اجرای این پژوهش از سوی دانشگاهها آماده شده، این طرح یک طرح ملی است و شیوه نمونه برداری آن در سطح دانشجویان به صورت کاملاً علمی اجرا می شود. نتایج این طرح به مرور از دانشگاه ها در حال دریافت است و آنها را به ستاد مبارزه با مواد مخدر می دهیم و تا چند ماه آینده نتایج تکمیل می شود.
تصویری از وضعیت سوء مصرف مواد مخدر و الکل به تفکیک دانشگاه
معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت اظهار کرد: با اتمام این پژوهش، تصویری از سوء مصرف مواد مخدر و الکل در بین دانشجویان تمام کشور به دست می آید و در آن زمان به تفکیک آمارها در دست است و میزان سوء مصرف را در میان دانشجویان وزارتخانه علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد به تفکیک نشان می دهد و در آن زمان به راحتی می توانیم در مورد اعداد و ارقام صحبت کنیم.
آیتی گفت: مراکز مشاوره دانشجویی در هر سال دانشجویان جدید الورود را پایش می کند. در کنار این مراکز، طرح بررسی سلامت جسم دانشجویان نیز در حال اجرا است اما حدود ۵ سال است که در بحث سلامت روان اقداماتی انجام می شود.
ارسال نظر