دهنمکی:
با خالیوود نمیشود بهجنگ هالیوود رفت
بعد از ظهر روز شنبه در دانشگاه صنعتی شهر اصفهان مسعود دهنمکی در جمع دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز که برای اردو به اصفهان آمده بودند سخنرانی کرد.
به گزارش پارس به نقل از بانی فیلم، ده نمکی در این جلسه که با حضور پُر شمار دانشجویان برگزار شده بود در خصوص سینمای انقلاب و کارکردهای رسانه در حوزه مطالبات انقلاب سخنرانی کرد و چالش های پیش روی نیروهایی که با انگیزه تحول در سینما و تولید آثاری با رویکرد انقلابی و ارزشی را دارند مورد بحث و بررسی قرار داد.
او گفت: تحول در سینما باید در سه بعد نیروی انسانی یعنی تربیت نیروهای کارآمد و با استعداد و متعهد به باورهای انقلابی همراه باشد. نمی شود به صرف مومن بودن افراد با برگزاری دوره های آموزشی آنها را وارد سینما کرد و توقع تحول در سینما را داشت. کما اینکه در طول انقلاب، افراد متعهد به انقلاب زیادی بودند که علی رغم طی دوره های آموزشی متأسفانه به جهت نداشتن استعداد و ذوق فیلمسازی میلیاردها بودجه بیت المال را به هدر دادند و آخر هم کار درخور توجهی از آنها ارائه نشد. البته این امر به معنی نفی سرمایه گذاری برای نیروهای تازه نیست.
ده نمکی افزود: در بعد نرم افزاری نیز تجدید نظر در متون آموزشی سینما لازم و ضروری است که راه ورود برخی متون در خصوص حکمت سینما، حکمت هنر و آسیب های پیش روی سینماگران، تدوین، تالیف و جزو متون آموزشی به دانشگاه ها باز شود.
در بعد دیگر تحول نرم افزاری در سینما باید حلقه زنجیر های بین ادبیات داستانی، فیلمنامه نویسی و ایده پردازی به هم متصل شود تا در خصوص نگارش فیلمنامه های مناسب کاری اساسی صورت بگیرد.
ده نمکی ادامه داد: در بعد سخت افزاری نیز باید توقع نظام و علاقه مندان انقلاب از سینما متناسب با امکانات موجود باشد. برای مقابله با ناتوی فرهنگی و هالیوود نمی شود با خالیوود به جنگ هالیوود رفت. برای تقابل با ناتوی فرهنگی باید ژنرال های فرهنگی در این حوزه مدیریت تصمیم ساز باشند نه سرجوخه هایی که مدعی هستند اما سینما را درست نمی شناسند و توانمند در این حوزه نیستند و یا کسانی که فاقد اندیشه انقلابی و در نهایت تقلید گر از سینمای غرب هستند.
مهندس فرهنگی و هنری در حوزه سینمای ما باید توسط کسانی صورت پذیرد که این مدیوم را می شناسند و با اقتضائات آن آشنا هستند چند پارگی در حوزه تصمیم گیری سینما این رسانه و اهالی آن را با چالش و سردرگمی همراه می کند. سینمای فعلی با امکانات و مخاطب موجود خود به خود رو به نابودی می رود و سینمای بدون مخاطب یعنی مرگ سینما. حال می خواهد فیلمسازان آن انقلابی باشند یا روشنفکر مدیران آن می خواهند چپ باشند یا راست. با شعار و سمینار که نمی شود سینما را از این وضعیت نجات داد باید به علت و معلول توامان پرداخت کسانیکه نیروهای جوان بدون پشتوانه تئوریک و تربیت دامنه دار را وارد سینما می کنند در حقیقت مشکل روی مشکل می افزایند و آنها را به میدان مین می فرستند.
الان رقابت نقد کردن فیلم و سینما و سینماگر گرچه لازم است اما کافی برای اصلاح وضع موجود نیست باید به جای حرف زدن کار کرد. رسانه هایی مانند سینما و تلویزیون با رقبای خارجی آن بسیار مشکل است. برای نگه داشتن مخاطب باید جنگید. هنر این است که اول گوش برای شنیدن حرف پیدا کرد. ما داریم این گوش ها و چشم ها را معطوف به خارج می کنیم.
نیروهای انقلاب در حوزه نقد رسانه ها بیشتر درگیر خودزنی هستند تا تولید کار و اندیشه. برخی دوستانی که داعیه دار تحول در سینمای انقلاب هستند حتی حرف های شهید آوینی را هم نفهمیده اند. گرچه حرف های شهید آوینی همه حکمت سینما نیست.
ده نمکی افزود: برای جذب مخاطب داخلی امکانات موجود سینما متناسب با توقع ها نیست، از سالن ها گرفته تا ابزار های فنی ساخت فیلم. این در حالی است که باید برای جذب مخاطب جهانی با انحصار رسانه غرب جنگید که آن هم به زودی با پرتاب ماهواره ای بومی میسر خواهد شد، اما در تولید محتوا همچنان فقر وجود دارد.
در پایان جلسه دانشجویان درخصوص فیلم های مسعود ده نمکی و راه های ورود نیروهای بسیجی انقلابی به سینما از ده نمکی سوال پرسیدند
ارسال نظر