تمرکز برکاربردی کردن پژوهشها
معاون نظارت و راهبری مصوبات دبیرخانه شورایعالی انقلاب فرهنگی با تشریح مطالبات حوزه آموزش و پژوهش از دولت یازدهم، گفت: نقشه جامع علمی کشور باید محور توجه مدیریت کلان در حوزه علم و فناوری قرار گیرد.
به گزارش پارس ، به نقل ازفارس، بابک نگاهداری معاون نظارت و راهبری مصوبات دبیرخانه شورایعالی انقلاب فرهنگی در گفت وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس با اشاره به موارد مهمی که ضرورت دارد در دولت آینده مورد توجه قرارگیرد، گفت: با توجه به اینکه تحصیلات تکمیلی موتور محرکه هر کشور است باید بر رشد کمی و کیفی تحصیلات تکمیلی تمرکز ویژه ای داشته باشیم.
نگاهداری اضافه کرد: با توجه به اهمیت بحث آموزش های فنی و حرفه ای باید به این بخش بسیار توجه کنیم، در کشورهای توسعه یافته چند صد رشته مختلف برای آموزش فنی و حرفه ای در نظر گرفته شده است و این رشته ها در سطح کاردانی تدریس می شوند.
به گفته وی در کشور ما هنوز به آموزش های فنی حرفه ای توجه کمتری می شود در صورتی که تمرکز اصلی بر روی مقطع کارشناسی بدون توجه به نیاز جامعه است، در حالی که آموزش های فنی و حرفه ای می تواند نیاز جامعه را تامین کند.
معاون نظارت و راهبری مصوبات دبیرخانه شورایعالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: آموزش های فنی وحرفه ای متناسب با نیازهای جامعه تدریس می شود و به درد جامعه می خورد.
وی با اشاره به اهمیت توجه بیشتر به حوزه پژوهش از سوی وزارت علوم دولت آینده عنوان کرد: باید تمرکز خاصی در کاربردی کردن نتایج پژوهش ها داشته باشیم و پژوهش ها را متناسب با مرزهای دانش و نیازهای جامعه ارتقا دهیم.
نگاهداری افزود: نتایج پژوهش ها در کشور باید طوری باشد که از آنها برای تامین نیازهای جامعه و سوق دادن جامعه به سمت دانایی محور بودن و همچنین مدیریت دانش بنیان بهره گیری کنیم.
معاون نظارت و راهبری مصوبات دبیرخانه شورایعالی انقلاب فرهنگی گفت: پژوهش محور بودن آموزش های دانشگاهی باید از اولویت های دولت آینده باشد.
وی تصریح کرد: نباید دانشگاه تبدیل به مدرسه شود و فقط بحث های آموزشی را در نظر داشته باشیم بلکه باید آموزش ها به سمت پژوهش محور و تولید علم پیش رود.
نگاهداری افزود: در حوزه فناوری نیز وزارت علوم دولت آینده باید تولیدات علمی کشور را به سمتی که رشد جهت دار است، سوق دهد و پژوهش ها باید به پتنت ها و ثبت اختراع تبدیل شود تا ذائقه مردم به حلاوت پیشرفت های علمی شیرین شود.
وی گفت: مردم زمانی پیشرفت ها را حس می کنند که آثار علم را در زندگی خود ببینند و آثار علم زمانی مشخص می شود که به محصول تبدیل شده و وارد عرصه زندگی مردم شود.
نگاهداری اظهار داشت: وزارت علوم باید بتواند حلقه های ساختاری مختلفی مانند فن بازارها، مراکز رشد و پارک ها داشته باشد تا نتایج تولیدات علمی دانشگاه ها به سمت کاربرد سوق داده شود.
ارسال نظر