چرا مرگومیر بیماران کرونایی در ایران افزایش یافت؟!
معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با بیان اینکه در حال حاضر کرونا ۳۰ درصد از ظرفیت قابل بستری در بخشهای مختلف را به خود اختصاص داده است، درباره چرایی بالا بودن مرگومیر ناشی از کرونا در سطح کشورمان توضیح داد.
دکتر نادر توکلی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا با بیان اینکه شرایط کرونا در تهران مناسب نیست، اظهار کرد: در استان تهران از 175 بیمارستان، حدود 100 بیمارستان در سطح شهرستانهای استان تهران و 65 بیمارستان در شهر تهران، بهطور مستقیم با درمان بیماران کووید19 درگیرند و بقیه بیمارستانها نیز به طور غیرمستقیم با این بیماری درگیر هستند.
وی با ارائه مثالی ادامه داد: بیماری که در یک مرکز تکتخصصی با مشکل قلبی مراجعه میکند، ممکن است همزمان به کووید۱۹ نیز آلوده باشد یا فردی که تصادف میکند ممکن است همزمان به کرونا نیز آلوده باشد بنابراین تعدادی بیمار آلوده به کرونا نیز به دلیل بیماریهای دیگر به بیمارستانها مراجعه میکنند و این امر، سایر بیمارستانها را نیز بهصورت غیرمستقیم، درگیر کرونا میکند.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
توکلی درباره آمار بستری کرونا در تهران تصریح کرد: بالغ بر 5500 نفر در تهران بستری هستند که این تعداد، 30 درصد از ظرفیت قابل بستری در بخشهای مختلف را به خود اختصاص داده است.
معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با بیان اینکه وضعیت بیمارستانها بهصورت روزانه مدیریت میشود، متذکر شد: با همکاری اورژانس تهران، بر اساس نواحی مختلف جغرافیایی شهر، بیماران را در شرق، غرب، شمال، جنوب و مرکز تهران، توزیع میکنیم و با عدم پذیرش بیمار، مواجه نیستیم اما وقتی بیمار وارد بخش اورژانس بیمارستان میشود، متخصصین اورژانس بیمار را ویزیت میکنند و ممکن است در بخش بستری تخت خالی موجود نباشد و بیمار در اورژانس میماند تا بنا به صلاحدید، تختهای جدیدی به کرونا اختصاص یابد یا بخشهای غیرکووید به بخشهای کووید تبدیل شوند.
وی با بیان اینکه تعداد بستریها بالاست، خاطرنشان کرد: اینکه عنوان میشود مرگ و میر کرونا بالاست؛ به این دلیل است که تعداد افراد آلوده بالاست اما از همه افراد آلوده، تست پیسیآر گرفته نمیشود و بیشتر از افرادی تست گرفته میشود که علامتدار یا دارای علائم شدید بیماری هستند و بنابراین نسبت مرگ ومیر به تعداد افراد مبتلا، بالا به نظر میرسد.
توکلی تأکید کرد: یکی از مشکلاتی که در بیماری کرونا وجود دارد، این است که علائم تدریجی شروع میشود و افراد، بسیاری از علائم مانند سردرد ، خستگی، کوفتگی و تهوع را ناشی از خستگی و فشار کاری روزانه تلقی میکنند و از بیماری غافل میشوند بنابراین آنچه اهمیت دارد این است که افراد بدانند در صورت مشاهده هرگونه علائم مانند سردرد، تهوع، بیاشتهایی، کوفتگی و نه لزوماً تنگی نفس، شک به ابتلا به کووید19 بسیار بالاست.
معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران گفت: افراد دارای علائم باید در وهله اول به کلینیکهای سرپایی، درمانگاهها و مراکز سرپایی کرونا مراجعه کنند و نباید در نخستین مرحله به بیمارستانها مراجعه کنند البته در صورتی که افراد به تنگی نفس مبتلا شوند باید به بیمارستان مراجعه کنند.
توکلی یادآور شد: بدحال شدن بیماران کرونایی، عمدتاً در هفته دوم بیماری رخ میدهد و در هفته اول، ممکن است سیر بیماری آرام باشد و در هفته دوم، افراد دچار عارضه شوند؛ مشکلی که در این زمینه وجود دارد این است که افراد، عموماً در هفته اول متوجه ابتلای خود به بیماری نمیشوند و به سرکار میروند؛ استرس و فشار کاری و استراحت نکردن، میتواند باعث افزایش وخامت بیماری شود و بنابراین افرادی که حتی علائم خفیف دارند باید حتماً خواب خوب، استراحت کافی و تغذیه مناسب داشته باشند.
ارسال نظر