به گزارش پارس به نقل از ایسنا، محمدشریف ملک زاده امروز در هم اندیشی فعالان گردشگری و سرمایه گذاری که در هتل همای تهران برگزار شد، در دفاع از تصمیم اش برای واگذاری تصدی گری برخی امور به بخش خصوصی با توجه به مصوبه ای که از هیأت دولت گرفته است، اظهار کرد: متأسفانه چیزی که جمهوری اسلامی را تهدید می کند، بروکراسی است. ما مدام این را می گوییم، ولی بعضی متوجه نمی شوند و می گویند آخر دولت این کار را انجام می دهیم. هر کار اجرایی، عملی و تخصصی در هر زمانی که انجام شود، درست است؛ اول، آخر یا وسط دولت ندارد.

او با بیان این که فعلا واگذاری امور تصدی گری در بخش گردشگری است نه در میراث فرهنگی، ادامه داد: در حوزه ی گردشگری باید اختیارات یک جا و کامل به بخش خصوصی واگذار شوند. این چه وضعیتی است که بعضی ها غیرحقوقی و غیرکارشناسی نظر می دهند و این واگذاری ها را از نوع حاکمیتی می دانند. آیا تصدی گری با حاکمیتی یکی است؟

معاون رییس جمهور بیان کرد: این کار کارشناسی شده و ماه ها وقت برده است و از حقوق دانان درجه ی یک کشور نظرخواهی کردیم و گفتند این کار انجام شود. ما یک تکلیف داشیم و برای انجام آن از رییس جمهور نظر خواستیم، او هم برای رسیدگی به این موضوع ما را به آقای رحیمی - معاون اول رییس جمهور - ارجاع داد. موضوع در هیأت دولت مطرح شد و تمام وزرا تأیید کردند که این، یک پیشنهاد کاملا حقوقی است. آقایان می توانستند موافقت نکنند، ولی چون کار کاملا تصدی گری بود، تأیید گرفت.

او در عین حال یادآوری کرد: این واگذاری ها به معنای آن نیست که کار کاملا واگذار شود، چون اگر بخش خصوصی به تکالیف خود درست عمل نکند، این امتیاز و تفیض از آن ها گرفته می شود. بنابراین سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نظارت عالیه و تخصصی خود را دارد.

ملک زاده گفت: اتفاق مبارکی افتاده است و ما دیگر سرمایه گذاران را دچار بروکراسی نمی کنیم. باید دست کسی را که می خواهد سرمایه گذاری کند ببوسیم. باید چشم بسته به سرمایه گذاران مجوز داد. ساده نیست، کسی پول و سرمایه اش را در کشور هزینه کند و ما به او « نخیر» بگوییم. این چه وضعیتی است که به یک سرمایه گذار به خاطر نداشتن اولویت ها و امتیازها، اجازه ندهیم کار کند.

وی ادامه داد: اکنون یک سرمایه گذار در جمع ما هست که ۳۵۸میلیارد تومان هزینه کرده و سازمان فقط ۱۵میلیارد تومان به او تسهیلات داده است. حالا باید این شخص به خاطر یک نامه در معاونت های ما معطل بماند. چرا حالا که قرار است اوضاع درست شود، برخی اظهار نظر بی خود می کنند؟ !

او سپس با اشاره به کتابچه ای که درباره ی این مصوبه ی جدید و همچنین مشوق ها و حمایت ها از سرمایه گذاران منتشر و بین حاضران توزیع شده بود، گفت: حتما این کتاب را مطالعه کنید و نگویید ملک زاده « شو» اجرا می کند. « شو» در جای دیگری اجرا می شود. من با کسی تعارف ندارم. به کار خودم اعتقاد دارم و باید محقق شود. چرا باید به جایی برسیم که سرمایه گذار پشت درهای اتاق ما، ماه ها برای گرفتن یک نامه علاف شود. این نمی شود و نخواهد شد.

ملک زاده اظهار کرد: انتظار داریم حقوق دان هایی که به کار ما انتقاد دارند، این کتابچه را بخوانند و نظرات خود را بدهند تا مصوبه و آیین نامه ها را بهتر کنیم؛ ولی بدانید که این مصوبه غیرقابل لغو است.

رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری همچنین خطاب به مدیران کل ۳۱ استان، گفت: شما باید در مقابل این موافق نامه، جنبه ی نظارتی و حمایتی برای بخش خصوصی داشته باشید و از دخالت در صنوف گردشگری و صدور مجوز ها پرهیز کنید.

وی سپس به مراسمی که فردا با حضور مدیران دفاتر خدمات مسافرتی به منظور ابلاغ این موافقت نامه به آن ها برگزار می شود، اشاره و بیان کرد: آژانس ها مشکلات خاص خود را دارند. چرا باید در مقابل شان سد بگذاریم؟ ! من حتی معتقدم مجوز بند الف (فعالیت های هواپیمایی) و بند ب (فعالیت های گردشگری) باید در یکدیگر تجمیع شوند تا کسی که می خواهد در گردشگری داخلی و بین المللی فعالیت کند، همه ی امتیازهای لازم را بگیرد.

به گفته ی او، در سومین روز از این هفته، معاون صنایع دستی مجوزهای مربوط به صدور پروانه و کارگاه های تولید را به اتحادیه ی صنایع دستی واگذار می کند.

معاون رییس جمهور در ادامه ی سخنانش خطاب به رسانه ها گفت: رسانه های عزیز به هرچه دل تان می خواهد قسم می خورم، لطفا در حمایت از بخش خصوصی و این طرح ها بنویسید. چند روز پیش، خبرنگاری با من تماس گرفت و به زور درباره ی این موضوع از من اظهار نظر می خواست. او از من می پرسید اگر این اختیار به بخش خصوصی داده شود، رییس بعدی چه کار کند؟ ما که هنوز تا یک ماه دیگر هستیم. رییس بعدی سازمان هر کسی که باشد جزو همین صنف و متخصص است. این که القا کنند این واگذاری ها غیرقانونی است که نمی شود. از بخش خصوصی هم خاضعانه و برادرانه می خواهم که حامی باشد.

ملک زاده اضافه کرد: اگر قول داده ایم طبق سند چشم انداز، ۲۰میلیون گردشگر به کشور وارد کنیم با شرایط کنونی که نمی شود. سرمایه گذاری که بیش از ۳۰۰میلیارد تومان هزینه کرده است، با این شرایط، دنبال این کار نمی رود.

در پایان سخنان رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، مستقیمی - رییس اتحادیه ی هتل داران استان قم - با مطرح کردن مطالبه اش، گفت: وقتی شما معاون گردشگری سازمان بودید، آیین نامه ی فعالیت تشکل های تأسیسات گردشگری تصویب شد؛ ولی بعد از شما، ما پشت درهای بسته بودیم و شناخته نمی شدیم. لطفا دوباره آن آیین نامه را به اجرا بگذارید.