موزه شهید بهشتی به بهرهبرداری میرسد
رشد خانه- موزههای مختلف در سالهای اخیر نگاهی متفاوت از مدیریت شهری را نزد مخاطبان فرهنگ پایتخت ارائه کرده است.
به گزارش پارس به نقل از همشهری، در پی رشد این نگاه در شهرداری تهران، در دوره اخیر مدیریت شهری خانه - موزه های بسیاری برای احیای چهره های شهیر شهر ساماندهی و بازسازی شده است. در این زمینه به تازگی خبر رسیده که موزه شهید آیت الله بهشتی نیز آماده بهره برداری شده تا در سالگرد شهادت این شهید افتتاح شود.
پس از خانه پدری پروفسور حسابی که به همت فرزندان آن مرحوم و همکاری شهرداری تهران به خانه-موزه ای در محله شاپور و کوچه کلیسای تهران واقع در منطقه۱۲ تبدیل شد، طرح خانه - موزه در تهران برای خانه دکتر شریعتی نیز اجرا شد. این خانه توسط شهرداری خریداری و به عنوان موزه و مرکز فرهنگی دکتر علی شریعتی ساماندهی شد.
پروژه دیگر نیز متعلق به خانه - موزه شهید مطهری در خیابان دولت بود که در سال۸۶ توسط سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران خریداری، بازسازی و تجهیز شد و محمدباقر قالیباف همزمان با سالگرد شهادت استاد، آن را افتتاح کرد. یکی از اهداف اصلی تغییر کاربری منزل استاد شهید مرتضی مطهری به خانه - موزه، تبدیل شدن آن به مرکزی پژوهشی در حوزه نواندیشی دینی بود که در این زمینه، کار فراهم کردن بانک اطلاعات کتاب ها و مقالات استاد و نیز تحقیقات، پایان نامه ها و کتاب هایی که در مورد اندیشه ایشان نوشته شده است آغاز شد.
در سال گذشته نیز خانه - موزه عزت الله انتظامی افتتاح شد. متولی شروع این اقدام شهرداری تهران و منطقه یک بود تا محل سکونت شخصیت های علمی، هنری و فرهنگی کشورمان را (که در آن عمری از فعالیت خود را سپری کرده اند) تملک کرده و به عنوان میراث فرهنگی و هنری به آن ارج نهد. اما معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران دیروز در بازدید از پروژه مرمت و بازسازی منزل شهید بهشتی گفت: این مکان فرهنگی همزمان با هفتم تیر سالروز شهادت دکتر بهشتی و ۷۲نفر از یاران صدیق انقلاب به بهره برداری خواهد رسید.
سیدمحمدهادی ایازی در بازدید از پروژه مرمت و بازسازی منزل شهید بهشتی ضمن اعلام این خبر افزود: اوایل سال گذشته منزل شهید بهشتی به منظور تبدیل این سرا به موزه، در اختیار شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران قرار گرفت.
وی گفت: پس از انجام مطالعات اولیه و بررسی چندین طرح برای نحوه مرمت و بازسازی، امروز این پروژه مراحل نهایی اجرا را طی می کند و طبق پیش بینی های صورت گرفته هفتم تیر سالروز شهادت دکتر بهشتی و ۷۲نفر از یاران صدیق انقلاب و رهبری به بهره برداری خواهد رسید.
ایازی ادامه داد: حفظ و مرمت سراهای مشاهیر فرهنگی یکی از مهم ترین راهکارهای ترویج الگوی فرهنگ اسلامی و ایرانی همچنین سبک زندگی ایشان به شمار می رود و شهرداری تهران با اهتمام ویژه ای نسبت تحقق این مهم طی سال های گذشته اقدام کرده است. در راستای حفظ و نگهداری از منازل اساتید فرهنگ و هنری که در تهران زیسته اند تاکنون خانه - موزه های دکتر چمران و استاد شهید مرتضی مطهری و دکتر شریعتی در پایتخت افتتاح شده است.
ارسال نظر