به گزارش پارس به نقل از همشهری، این موضوع در بین خانواده هایی که فرزند پایه اول و سال اولی دارند نمود بیشتری دارد. پدران و مادران نوآموزان پایه اول دبستان، دانش آموزان سال های اول راهنمایی و دبیرستانی دغدغه خاصی دارند. برخی مدارس هم کارنامه دانش آموزان را « گرو» برداشته اند تا خانواده ها کمک های داوطلبانه! خود را به مدارس بپردازند، البته این کار از نظر مسئولان آموزش و پرورش چون با هماهنگی انجمن اولیا و مربیان است،

مانعی ندارد و صد البته اجباری هم نیست و مسئولان هرگز غمی از این بابت نداشته باشند. مادر یکی از دانش آموزان یک مدرسه راهنمایی گفت: مسئولان مدرسه اعلام کرده اند که باید مبلغ… ریال به حساب مدرسه واریز کنم تا کارنامه فرزندم را بدهند و من توان پرداخت این ملبغ را ندارم. او افزود: مسئولان آموزش و پرورش هم شماره تلفنی برای اعلام شکایت داده اند ولی هر وقت زنگ می زنم، کسی پاسخگو نیست. در طول سال هم چندبار زنگ زدم به آموزش و پرورش اما رسیدگی نشد و الان هم می دانم کسی به این مسائل رسیدگی نمی کند.

در محدوده نیست!

یکی از شهروندان منطقه ۱۰تهران نیز گفت: برای ثبت نام پسرم به دبستان نزدیک خانه ام مراجعه کردم که گفتند خانه شما در محدوده مدرسه ما نیست و برای ثبت نام به دبستان دیگری ارجاع دادند و آنجا هم اظهار کردند که آدرس شما به ما نمی خورد!
مادر یک دانش آموز پایه چهارم نیز با انتقاد از جداسازی دبستان ها اظهار کرد: فرزند من امسال به پایه چهارم دبستان می رود و مسئولان مدرسه گفته اند که براساس دستور وزیر آموزش و پرورش دوره ابتدایی به ۲دوره ۳ساله تقسیم شده و بیایید پرونده فرزندتان را بگیرید و در دبستانی که پایه های چهارم، پنجم و ششم ابتدایی دارد، ثبت نام کنید.

او افزود: دبستانی که پایه چهارم در آن تشکیل می شود با خانه ما فاصله نسبتا زیادی دارد و این موضوع برای ما مشکل ایجاد کرده و بهتر است پس از ایجاد زیر ساخت ها چنین طرح هایی اجرا شود تا برای خانواده ها مشکل آفرین نباشد. یکی از شهروندان در شرق تهران گفت: سال آینده ۲فرزندم به مدرسه می روند؛ یکی از آنها به پایه اول دبستان و دیگری به پایه چهارم که با توجه به جداسازی دبستان ها، محل تحصیل فرزندانم جدا شده و باید فاصله زیادی بین ۲دبستان را در ۲نوبت طی کنیم تا آنها را به مدرسه برسانیم.

مشکل سال اولی ها

خانواده هایی که امسال فرزندان آنها به سال اول راهنمایی و دبیرستان می روند نیز دغدغه پیدا کردن مدرسه خوب برای تحصیل فرزندانشان را دارند. این مشکل اکنون با توجه به تغییر مدارس دولتی عادی به مدارس خاص و شهریه بگیر و دارای آزمون ورودی استعدادهای درخشان، نمونه دولتی، هیأت امنایی و شاهد بیشتر نمایان شده است.

پدر یک دانش آموز در این باره گفت: فرزندم را باید در سال اول دبیرستان ثبت نام کنم. تعداد مدارس دولتی عادی کاهش یافته و چون از این پس سوابق تحصیلی نیز در ورود به آموزش عالی تأثیر خواهد داشت، نگران آینده تحصیلی فرزندم هستم. او با بیان اینکه به چند دبیرستان غیردولتی هم مراجعه کرده ام، اظهار کرد: یک دبیرستان اعلام کرده ۱۲میلیون و دبیرستان دیگری گفته ۸میلیون که من در طول سال این میزان دریافتی ندارم و کسی هم به این وضعیت توجهی ندارد. البته مدیران برخی مدارس دولتی از خانواده ها برای ثبت نام پول یا تعهد می گیرند و خانواده ها به علت اطمینان نداشتن از رسیدگی به شکایتشان آن را بدون اعتراض پرداخت می کنند.

ما هم سرانه نگرفته ایم

مدیر یک مدرسه دولتی عادی تهران در واکنش به انتقادها و گله پدران و مادران دانش آموزان گفت: به مدارس دولتی عادی از سال گذشته سرانه نداده اند و ما هم ناچار هستیم برای گذران امور مدرسه دست به دامان خانواده ها شویم.