به گزارش پارس نیوز، 

 مسعود اصغری نوسری متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات در رابطه با شایع ترین بیماری ستون فقرات گفت: یکی از شایع‌ترین بیماری‌های ستون فقرات بحث کمر درد ناشی از تخریب یا جابجایی دیسک است که شیوه درمانی خاص خود را دارد، اما به طور کلی کمر درد علت‌های متفاوتی می‌تواند داشته باشد.

 

مهمترین علت کمردرد چیست؟

وی با بیان اینکه سلامت سیستم اسکلتی، عضلانی و عصبی مسئله مهمی در سلامتی افراد است، اظهار کرد: بیماری‌های نخاعی مربوط به دیسک کمر، تنگی کانال، انحراف ستون فقرات و جابه جایی مهره‌هاست و در این میان برخی از کمردردها مربوط به بیماری ارتوپدی، مفصل لگن و دردهای عضلانی مربوط به اسپاسم عضلات ستون فقرات هستند.

وی با بیان اینکه اغلب پزشک می‌تواند با یک آزمایش یا عکس از کمر، علت درد کمر را تشخیص دهد، افزود: اگر دیسک کمر دچار بیرون زدگی شده باشد پزشک متخصص یکسری بررسی‌های تکمیلی را انجام می‌دهد و در صورتی که ستون فقرات منحرف یا جا به جایی مهره‌ها روی داده باشد با یک رادیو گرافی ساده پزشک می‌توان علت درد را در ناحیه ستون فقرات و کمر متوجه شود.

اصغری نوسری ضمن اشاره به اینکه ام آرای یک ابزار تشخیصی است و می‌تواند فتق دیسک یا مشکلات استخوانی، ماهیچه ها و بافت  را به وضوح نشان دهد بر ضرورت پیگیری دردهای ناحیه کمر به خصوص در سنین بالا تاکید کرد.

استرس و اضطراب کمردرد را به جانتان می اندازد

اصغری نوسری با اشاره به نقش استرس و اضطراب در بروز کمردرد گفت: معمولا افراد عصبی و افراد دارای مشاغل سنگین بیشتر معرض ابتلا به کمردرد قرار دارند. اختلالات روحی روانی و مسائلی که سبب عصبی شدن افراد می‌شود باعث اسپاسم عضلات و در نتیجه بروز کمردرد خواهد شد.

وی بیان کرد: کمردرد با افزایش سن مخصوصا حدود ۳۰ یا ۴۰ سالگی شایع‌تر می‌شود و اضافه وزن بیش از حد و استرس فشار اضافی بر روی کمر قرار می‌دهند.

بهترین درمان غیر دارویی کمر درد

به گفته وی استراحت، آب درمانی، استخر و انجام حرکت‌های ساده ورزشی نه تنها در بهبود دردهای ناحیه کمر مؤثر هستند بلکه از آسیب‌های بعدی در این منطقه هم جلوگیری می‌کنند.

وی افزود: پزشک به بیماری که مبتلا به دردهای ناحیه کمر است هیچ گاه استراحت مطلق تجویز نمی‌کند و تنها توصیه می‌کند که از جابجایی بار سنگین خودداری و از انجام ورزش‌های سنگین جلوگیری کند.

کمر درد سراغ چه کسانی می‌آید؟

اصغری نوسری ادامه داد: متاسفانه بعد از زایمان زنان ۱۵ تا ۲۰ کیلو افزایش وزن پیدا می‌کنند و همین مسئله باعث ایجاد فشار بر روی کمر و ستون فقرات می‌شود.

این متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات با بیان اینکه انجام فعالیت‌های نامناسب مانند بلند کردن نادرست اجسام سنگین نیز در بروز کمردرد موثر هستند، اظهار کرد: متأسفانه کمردردهای ناشی از اختلالات دیسک به علت زندگی شهرنشینی و کم تحرکی، بالارفتن سن و رانندگی‌های طولانی مدت رو به افزایش است.