خطر انزوای ایران در صورت عدم الحاق به توافقنامه پاریس
مشاور رییس سازمان حفاظت محیط زیست در امور کنوانسیونهای بینالمللی تاکید کرد: نپیوستن کشور ما به معاهدات بینالمللی مثل توافقنامه تغییرات اقلیمی پاریس منجر به انزوای ایران میشود.
به گزارش پارس نیوز، ناصر مقدسی در میزگرد بررسی توافقنامه پاریس که در دانشگاه تهران برگزار شد در بخش پرسش و پاسخ در مورد همگامی توافقنامه پاریس با منافع ملی کشور اظهار کرد: موافقتنامه تغییرات اقلیمی پاریس هیچ مغایرتی با اهداف ملی ما ندارد حتی میتوانیم از مزایا و مواهب این موافقتنامه به نفع کشور خود استفاده کنیم.
مشاور رییس سازمان حفاظت محیط زیست در امور کنوانسیونهای بینالمللی گفت: غیبت ما در معاهدات بینالمللی مثل توافقنامه پاریس ممکن است باعث انزوای ایران به دست خود ما شود. باید دقت کنیم که ایران رییس گروه هماهنگکننده کشورهای آسیایی در جریان مذاکرات مربوط به توافقنامه پاریس است و در این گروه کشورهای بزرگ مثل هند و چین حضور دارند و کشور ما مسئولیت این گروه را برعهده دارد بنابراین غیبت ما در مسائل مرتبط با کنوانسیون تغییرات اقلیمی و توافقنامه پاریس هیچ مسالهای را حل نمیکند.
وی در ادامه با اشاره به تاثیر تحریمهای آمریکا بر جریان مالی تصریح کرد: معاهده پاریس سه هدف کاهش انتشار گازهای گلخانهای، سازگاری با تغییر اقلیم و انتقال جریان منابع مالی را مدنظر دارد. بهطور قطع تحریمهای ظالمانه و غیرعادلانه آمریکا روی موضوع انتقال جریان منابع مالی تاثیر میگذارد و سرمایهگذاریهای لازم برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای و سازوگاری با تغییر اقلیم را دچار مشکل میکند.
مقدسی در ادامه اظهار کرد: باید به این سوال پاسخ بدهیم که آیا به عنوان جزیی از جامعه جهانی قائل به این هستیم که مساله انتشار گازهای گلخانه قبح است یا حسن؟ به نظر من اگر بگوییم گازهای گلخانهای مساله اصلی کشور ما نیست در نهایت کشورهای استعمارگر را تبرئه کردهایم چون ما قربانی تغییر اقلیم و گرمایش جهانی هستیم و همه میدانند که امنیت غذایی و تمدن ما به دلیل مسائل مربوط به بحران آب و خشکسالی در حال تهدید است بنابراین نمیتوانیم بگوییم تغییر اقلیم مساله ما نیست.
مشاور رییس سازمان حفاظت محیط زیست در امور کنوانسیونهای بینالمللی با تاکید بر اینکه تغییر اقلیم آسیبها و مشکلات متعددی برای مناطق مختلف دنیا از جمله کشور ما ایجاد کرده است، گفت: نباید فراموش کنیم که کشورهای توسعه یافته و صنعتی دارای مسئولیت تاریخی در زمینه کاهش انتشار گازهای گلخانهای هستند و باید به وظایف خود عمل کنند. کشور ما هم باید در عرصه جهانی در این حوزه فعال باشد.
وی همچنین با تاکید بر اینکه کنوانسیونهای زیست محیطی تعهدآور هستند اما از نوع قوانین نرم بهشمار میآیند، اظهارکرد: از سال ۱۳۷۵ عضو کنوانسیون تغییرات اقلیمی هستیم، اما هیچ اقدامی در راستای کاهش انتشار گازهای گلخانهای انجام ندادهایم اما آیا تنبیهی شامل حال کشور ما شده است؟ بنابراین شرایط نشان میدهد مکانیسم این کنوانسیونها تنبیهی نیست.
این مقام مسئول در سازمان محیط زیست با اشاره به ضرورت سرمایهگذاری برای توسعه انرژیهای نو و کاهش مصرف سوختهای فسیلی گفت: براساس برنامه مشارکت ملی ایران برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای پیشبینی شده که ۵۰ میلیارد دلار لازم است تا سرمایه گذاریهای مورد نیاز در این زمینه صورت گیرد. عجیب است که برخی این عدد را بالا میبینند اما به برگشت این سرمایه فکر نمیکنند، قطعا این میزان مبلغ برگشت مالی بسیار بالایی برای کشور خواهد داشت.
ارسال نظر