ارزیابی فیلمهای مستند انتخاباتی
سازنده فیلم انتخاباتی حسن روحانی گفت: فیلم ساز نمیتواند تنها بر اساس سلیقه شخصی خود فیلم را بسازد بلکه تحولات لحظه به لحظه سیاسی میتواند در ساخت فیلم اثرگذار باشد.
به گزارش پارس ، حسین دهباشی در گفت وگو با ایسنا ادامه داد: ممکن است از فیلمساز خواسته شود از تصاویری در فیلم استفاده کند یا نکند و یا حتی گاهی اوقات مستندساز در انتخاب مصاحبه شوندگان و حتی نام فیلم نیز از اختیار کافی برخوردار نباشد، چنین وضعیتی در زمینه همه مستندسازان فیلم های انتخاباتی صدق می کند بنابراین کیفیت انتخاباتی فیلم های انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری در دوره های مختلف چندان مطلوب نبوده است.
دهباشی افزود: گاهی اوقات به قدری میزان تغییرات زیاد است که زمانی فیلم ساز که فیلم خود را دوباره می بیند از خود می پرسد« آیا واقعا من این فیلم را ساخته ام؟ »
سازنده فیلم انتخاباتی حسن روحانی در ارزیابی خود از فیلم های سایر کاندیداها گفت: در مجموع سال ها اخیر که فیلم های انتخاباتی برای نامزدهای ریاست جمهوری ساخته می شود، فیلم های کمی توانستند با کیفیت مطلوب تولید شوند بنابراین در این دوره مستند خوبی ندیدیم.
وی با اشاره به استفاده برخی ازکاندیداهای ریاست جمهوری از فیلمسازان برجسته کشور گفت: بسیاری از کاندیداها تلاش می کنند از نامهای بزرگ سینمای ایران برای ساخت فیلم انتخاباتی خود استفاده کنند این در حالی است که یک فیلمساز داستانی موفق، لزوما نمی تواند مستندساز خوبی باشد. این کار مانند آن است که از یک شاعر غزلسرا بخواهیم برای کودکان شعر بسراید و برعکس.
دهباشی درباره شرایط ساخت فیلم های انتخاباتی حسن روحانی اظهارکرد: در بین ستاد کاندیداهای ریاست جمهوری به احتمال زیاد فیلم های انتخاباتی حسن روحانی در کوتاه ترین زمان ممکن ساخته شد، چرا که بیشتر کاندیداها چون قصد نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری را داشتند ماه ها زودتر مقدمات شروع ساخت فیلم های تبلیغاتی خود را فراهم کرده بودند.
وی در ادامه گفت: من قرار بود فیلم اول آقای هاشمی رفسنجانی را بسازم و پس از آنکه شورای نگهبان صلاحیت او را برای انتخابات ریاست جمهوری احراز نکرد، قرار شد فیلم آقای روحانی بسازم بنابراین برای ساخت هر یک از فیلم های انتخاباتی او کمتر از یک هفته فرصت داشتم.
دهباشی اذعان کرد: عجله در ساخت فیلم های انتخاباتی در هر دو اثر ساخته شده مشهود بود چرا که در مدت زمان کوتاه امکان خلاقیت کاهش می یابد و در این شرایط بیشتر تمرکز ما روی مرحله تدوین بود.
وی درباره تعامل صدا و سیما با سازندگان فیلم های انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری اظهار کرد: کارگردانان این فیلم ها از جمله من به طور مستقیم با سازمان صدا و سیما در ارتباط نبودیم بلکه فیلم های خود را به ستادهای انتخاباتی نامزدها تحویل می دادیم و آنها فیلم ها را به صدا و سیما ارائه می دادند.
دهباشی در پاسخ به این پرسش ایسنا که آیا شما فیلم های انتخاباتی کاندیداهای دیگر را دیده اید، اظهار کرد: من تلاش کردم همه فیلم ها را ببینم با این حال تنها موفق به دیدن فیلم اول محمدباقر قالیباف، سعید جلیلی، غلامعلی حداد عادل و رضایی شدم.
وی در ارزیابی خود از مستندهای انتخاباتی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: مستند اول محمدباقر قالیباف خوب بود اما عالی نبود این در حالی است که به نظر می رسید او از پیش از آغاز ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری قصد کاندیدا شدن در این انتخابات را دارد در این شرایط باید تصاویر بیشتری از او در دسترس بود. این در حالی است که برخی از کاندیداهای ریاست جمهوری در لحظه آخر تصمیم به ثبت نام در این انتخابات را داشتند بنابراین مستندساز، تصاویر کافی برای ساخت مستند در اختیار نداشت و مجبور به استفاده از تصاویر آرشیوی و منابع موجود بود.
سازنده فیلم انتخاباتی روحانی تاکید کرد: با وجود بودجه ای که برای ساخت فیلم محمدباقر قالیباف صرف شده بود، این فیلم چندان بهتر از سایر فیلم های انتخاباتی کاندیداها نبود. فیلم اول غلامعلی حداد عادل نیز بسیار سردستی و بدون اعتنا به ساختار مستندسازی تولید شده و زوایای دوربین اشتباه بود.
دهباشی در پایان در پاسخ به این پرسش ایسنا که آیا ساخت یک مستند انتخاباتی متفاوت از تولید سایر آثار مستند است، گفت: از جهت ساختار، چندان متفاوت نبود اما تعداد پارامترهایی که در ساخت یک مستند انتخاباتی دخالت می کند بسیار متفاوت تر از مستندهای دیگر است چون ممکن است فیلمساز مجبور شود از تصاویر یا گفته هایی در فیلم استفاده کند که با آن موافق نیست.
ارسال نظر