استفاده از هزار و ۱۷۵ خودروی برف روبی در پایتخت
معاون خدمات شهری شهرداری تهران با اشاره به استفاده از هزار و ۱۷۵خودروی برف روبی که ۵۲در صد از آن ها مکانیزه هستند، گفت: برای کاهش یخبندان ۱۹ هزار و ۶۸۳ تن ماسه در سطح شهر جانمایی می شود.
مجتبی یزدانی در نشست اقدامات پیشگیرانه و مدیریت بارش باران و برف در سال ۹۷ با اشاره به اینکه از اول اردیبهشت ماه امسال طرح لایروبی در سطح مناطق ۲۲ گانه آغاز شد، اظهار کرد: به هنگام بارش برف و باران مسیل ها، رودخانه ها و به تیع آن کانال و جوی های مختلف باید لایروبی شوند. این اقدامات انجام شده و ارزیابی های لازم با همراهی بازرسی شهرداری تهران در حال انجام است.
وی با بیان اینکه در این بخش جلسات هماهنگی مختلفی با معاونت عمرانی شهرداری تهران انجام شده است و آن ها پیمانکاران و مشاورانی را به ما معرفی کرده اند، گفت: برای شناسایی هر چه بهتر مناطقی که دچار آب گرفتگی می شدند از پیامک های سامانه ۱۳۷، ۱۸۸۸ و دوربین های کنترل ترافیک سطح شهر کمک گرفتیم و در بازدیدهای میدانی نیز سازمان آتش نشانی ما را همراهی کرد.
معاون خدمات شهری شهرداری تهران با اشاره به اینکه نیروهای آتش نشانی نیز برای روزهای بارانی پایتخت به تجهیزات فردی مجهز شده اند، عنوان کرد: همچنین تعاملاتی با سازمان هواشناسی صورت گرفته است و مناطق مربوطه به صورت آنلاین اطلاعات سازمان هواشناسی را دریافت می کنند تا با هماهنگی هایی که لازم است بتوانند به موقع اقدامات لازم را انجام دهند.
یزدانی همچنین به تعامل بین شهرداری و نیروی انتظامی در این راستا اشاره کرد و گفت: نیروی انتظامی و پلیس راهور در این باره جلساتی را با شهرداری داشتند و سردار مهماندار، رئیس پلیس راهور تهران بزرگ خواسته هایی را در این زمینه مطرح کرده و ما نیز خواسته های خود را به ایشان گفته ایم. همین طور جلسات هماهنگی نیز در شهرداری های مناطق با حضور معاونان و پلیس راهور برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه پیمانکاران در این زمینه دستورالعمل های لازم را دریافت کرده اند، گفت: اشکالات گذشته احصاء شده و امروز هر منطقه برای خود یک ستاد مخصوص دارد تا اگر مشکلی به وجود آمد مشخص باشد چه کسی باید آن مشکل را مرتفع کند.
معاون شهردار تهران با بیان اینکه شبکه ها ی آب های سطحی در تهران کامل نیست، تصریح کرد: اما لایروبی به موقع می تواند موثر باشد. در همین راستا رودخانه های فصلی را مد نظر قرار دادیم و با سازمان های پسماند مناطق هم همکاری های لازم را خواهیم داشت زیرا بر اساس اعلام سازمان هواشناسی پس از چندین سال خشکسالی امسال سالی پر از بارش برف و باران را خواهیم داشت.
یزدانی با اشاره به تشکیل ستاد برف روبی به ریاست شهردار تهران عنوان کرد: همچنین در مناطق نیز ستادهایی برای برف روبی تشکیل شده و کارگاه های آموزش نیروهای متخصص هم در نظر گرفته شده است.
به گفته وی استفاده از ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته و همچنین استفاده از نیروهای انسانی زیرنظر پیمانکاران خدمات شهری در قالب سایت های برف روبی در زمان نزولات آسمانی صورت خواهد گرفت و به همین منظور ۴۲ ایستگاه برف تکانی راه اندازی و تجهیز شده است.
معاون شهردار تهران کنترل و نظات دقیق بر برف روبی و جلوگیری از یخ بندان معابر عمومی را از جمله اولویت های شهرداری عنوان کرد و گفت: محل های حساس همانند پل ها، میادین، تقاطع ها و ایستگاه های اتوبوس و همچنین ایستگاه های مترو اماکنی هستند که باید از وقوع یخ بندان در آن ها جلوگیری شود.
یزدانی با اشاره به فعالیت ۱۴۷ سایت اصلی و فرعی برف روبی در مناطق تهران تصریح کرد: این سایت ها وظیفه پاکسازی و لایروبی انهار و کانال های روباز قبل از بارش، حین بارش و پس از بارش و در نهایت اعلام شرایط فوق العاده را بر عهده دارند.
وی با تاکید بر فرهنگ سازی و برنامه ریزی در خصوص تقویت مشارکت عمومی و استفاده از ظرفیت تشکل های مردم نهاد و راه های محلی به هنگام بارش برف از هرس به موقع درختان توسط مناطق ۲۲ گانه خبر داد.
معاون خدمات شری شهرداری تهران با اشاره به بودجه در نظر گرفته شده برای برف روبی در مناطق پایتخت گفت: به ترتیب مناطق ۱، ۲ و ۴ بیشترین بودجه را دارند و مناطق ۳، ۵، ۶، ۲۱ و ۲۲ در رده های بعدی قرار می گیرند.
یزدانی با بیان اینکه در مجموع هزار و ۱۷۵ خودرو برای برف روبی در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: ۵۲ درصد این خودروها مکانیزه هستند و ۵۶۶ دستگاه از آن ها سال قبل توسط شهرداری تهران خریداری شد و در اختیار پیمانکاران قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه مخازن شن و ماسه از ابتدای آذرماه جانمایی خواهند شد، گفت: به همین منظور ۱۹ هزار و ۶۸۳ تن نمک و شن در نظر گرفته شده است و برای برف روبی نیز مسلماً مسیرهای اصلی در اولویت هستند اما پس از آن بیان این نکته حائز اهمیت است که امسال در کنار نیروهای پیمانکار، کارگران خدمات شهری نیز به جای جارو کردن به هنگام برف کار پارو کردن را انجام خواهند داد.
وی در پاسخ به این سوال که به نظر می رسد کارگران خدمات شهری مثل گذشته فعالیت نمی کنند و شهر آن گونه که باید تمیز نیست، گفت: همچین موردی نیست اگرچه به نظر می رسد تعداد کارگرها کم شده، اما ما به جای آن خودروهایی را جانمایی کردیم که وظیفه پاکسازی اتوبان ها را برعهده دارند زیرا در گذشته حضور نیروهای پاکبان در سطح اتوبان حوادثی را به وجود آورده بود.
ارسال نظر