تأثیرات ایام محرم بر عزاداران
یک روانشناس اجتماعی با اشاره به تأثیرات ایام محرم بر عزاداران حسینی، گفت: امام حسین (ع) مظهر ایمان، صداقت و بزرگواری بوده و فرهنگ عاشورا در جهت اشاعه این شاخصهاست.
محمدرضا ایمانی، در ارتباط با ابعاد روانشناسی ایام محرم به ویژه تاسوعا و عاشورای حسینی اظهار داشت: برگزاری چنین مناسکی کارکرد مؤثر زیادی بر زندگی اجتماعی افراد دارد و فرهنگ، زندگی و هویت مردم را تحت تأثیر قرار میدهد.
وی با اشاره به اینکه مهمترین تأثیرگذاری ایام محرم، معرفی الگوی باارزشی همچون امام حسین(ع) است که مظهر ایمان و صداقت را دارد، گفت: عاشورا درس بزرگی برای همه ما میتواند باشد.
این روانشناس اجتماعی بیان داشت: همه ما در طول زندگی با مسائل فراوانی مواجه میشویم که ما را ناراحت و متأثر میکند و شرکت در چنین مراسم مذهبی از لحاظ روانشناسی میتواند فرصتی برای بروز این ناراحتیها و زدودن غم از بدن باشد.
ایمانی گفت: اشک ریختن برای ائمه اطهار(ع) و خانوادههای آنها بسیار با ارزش است و از طرفی نیز سبب تخلیه روانی افراد میشود که غمهای خود را همسو با مصیبت واقعه عاشورا قرار دهند.
وی تصریح کرد: همچنین از دیگر کارکردهای مؤثر این مناسک مذهبی حضور گسترده مردم در اجتماع یکپارچه و جهت سوگواری و عزاداری است و این مسئله در واقع نوعی الگوی همپیمانی به شمار میرود و در جهت اتحاد و یکپارچگی مردم اهمیت دارد.
این روانشناس اجتماعی خاطرنشان کرد: همچنین در دهه محرم طبق بررسیهای به عمل آمده تحت تأثیر عزاداریها و نتایج مؤثر آن بر صیقل روح و روان افراد، میزان بزههای اجتماعی کاهش مییابد.
ارسال نظر