چگونگی دستیابی به استقلال در زمینه فضای مجازی و حوزه سایبری
نباید فراموش کنیم برای رسیدن به این مقصود یعنی فرمایشات مقام معظم رهبری نه تنها تخصصهای لازم را در اختیار داریم بلکه فضای دانشگاهی کشورمان و مؤسسات فناورانه نیز کاملا آمادگی برای ورود به این حیطه را داشته و میتوانند در راستای ایجاد فضایی ایمن متناسب با امنیت ملی و منافع ملی کشور گام بردارند.
عضو شورای عالی فضای مجازی گفت: امروز بسیاری از فناوریهای پایه در زمینه فناوری اطلاعات و حوزه سایبری اعم از زیرساختها و مدیریت آنها بخصوص در زمینه کارهای ریشهای مثل سیستمهای عامل و سختافزارها در اختیار آمریکاست که قطعا این تسلط اتفاقی نیست و نباید به این نکته بیتوجه بود.
دکتر رضا تقیپور عضو شورای عالی فضای مجازی در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «پارس» اظهار داشت: آمریکا براساس استراتژی امنیت ملی خود که در بند اول آن تاکید بر تسلط کامل در این زمینه شده است همواره در تلاش بوده بخشهای عمده فضای مجازی و فناوری اطلاعات را در تسلط کامل خود داشته باشد تا با استفاده از اشراف کاملی که بر اطلاعات دارد سیاستهای خصمانه یا سلطهگرانه خود در جهان را عملی کند.
وی افزود: این درحالی است که آمریکا حتی برای تحت پوشش قرار دادن این سیاست سلطه طلبانه خود برخی از شرکتهای مربوط را ظاهراً در اختیار سازمان ملل قرار داده درحالی که ماهیت اصلی آنها همچنان انتقال اطلاعات به دولت آمریکاست به صورتی که حتی اروپا یا دیگر کشورهای توسعه یافته در این زمینه نیز اجازه ورود به دست نیاوردهاند.
وی اضافه کرد: به هرحال این تسلط در دنیای امروزی ما که بسیار وابسته به صفر و یکهای مجازی نیز شده، وجود دارد و به نوعی میتوان گفت مرزهای فیزیکی از میان رفته و تقریبا دولتها و حکومتها مفهوم عامی را که در ذهن اغلب ما شکل گرفته از دست داده و شرکتها و موسساتی که در این زمینه فعالیت میکنند تقریبا همانند دولتها مشغول به کار شدهاند که مثال ساده آن فیسبوک یا دیگر شبکههای مجازی است.
عضو شورای عالی فضای مجازی در پاسخ به این سوال که در مقابل این سلطه و زیاده خواهی، ایران و کشورهایی که به دنبال دستیابی به استقلال در این حیطه هستند چه راهکاری در مقابل دارند؟ گفت: پاسخ این سوال در فرمایشات مقام معظم رهبری در تشکیل شورای عالی فضای مجازی است به این ترتیب که ایشان شش سال پیش با بینشی دقیق و دیدی گسترده به مسئولان دستور دادند لازم است در این راستا یعنی استقلال کشور از حیطه سلطهگرانه آمریکا گام برداشته شود.
تقیپور افزود: این درحالی است که نباید فراموش کنیم برای رسیدن به این مقصود یعنی فرمایشات مقام معظم رهبری نه تنها تخصصهای لازم را در اختیار داریم بلکه فضای دانشگاهی کشورمان و مؤسسات فناورانه نیز کاملا آمادگی برای ورود به این حیطه را داشته و میتوانند در راستای ایجاد فضایی ایمن متناسب با امنیت ملی و منافع ملی کشور گام بردارند.
وی اضافه کرد: شاهد مثال آن هم حضور دانشمندان ایرانی و متخصصان کشورمان در اغلب شرکتهای مطرح فناوری در سطوح بین المللی بخصوص آمریکاست.
عضو شورای عالی فضای مجازی تاکید کرد: لازم است با تدوین نقشه راهی دقیق و متناسب با نیازهای روز کشورمان و استفاده از متخصصان داخلی و دانش فنی بومی ایران در کنار ارادهای ملی همانند کشورهایی همچون روسیه و چین که توانستهاند تسلط اطلاعاتی آمریکا را بر منافع ملی خود به حداقل برسانند، گام برداشته و هرچه زودتر مرزبندیهای مشخصی حتی در دنیای مجازی که ظاهرا خبری از مرزهای معمول در آن نیست، ایجاد کنیم.
تقیپور افزود: البته نکته اینجاست که اجرای این شیوه دقیقا اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی که بازهم مورد تاکید مقام معظم رهبری است، خواهد بود چون به این وسیله امنیت اطلاعات تجاری و اقتصادی کشورمان را نیز محافظت کرده و میتوانیم رونق اقتصادی قابل توجهی نیز در راستای آن ایجاد کنیم.
فاطمه زارعی
ارسال نظر