بحران کم آبی و خشکسالی با مدیریت بهینه
«بحران کم آبی وخشکسالی با مدیریت بهینه، رعایت حقوق کودکان در برابر آسیب های اجتماعی و طعم مرگ با قارچ های سمی» از جمله مهمترین موضوعاتی است که در مطبوعات امروز (شنبه) برجسته شده است.
«بحران کم آبی وخشکسالی با مدیریت بهینه، رعایت حقوق کودکان در برابر آسیب های اجتماعی و طعم مرگ با قارچ های سمی» از جمله مهمترین موضوعاتی است که در مطبوعات امروز (شنبه) برجسته شده است.
بحران آب بسیار جدی محسوب می شود. در بیشتر مناطق، سطح آب در سدها و دریاچه ها به شدت کاهش یافته است، مساله ای که به وسیله جامعه شناسان و شهروندان مسوول هر از چندگاهی مطرح می شود. در این زمینه ضرورت دارد تا با عزم جدی و تخصیص اعتبار و بودجه بتوان با روش های ممکن مشکل کم آبی و خشکسالی را با تدبیر برطرف کرد.
روزنامه «ایران» در گزارشی با عنوان «شمارش معکوس تا خشکی کامل دریاچه «نمک» قم» می نویسد: بحران خشکی دریاچه نمک قم که از نیم قرن پیش آغاز شد و روند کندی را دنبال میکرد، از سال 82 همزمان با آغاز خشکسالی، شدت گرفت، به طوری که طی این سال ها، اکثر روستاهای واقع درحد فاصل این دریاچه و «حوض سلطان» خالی از سکنه شده است. در سال های اخیر بهدلیل تغییر شرایط آب و هوایی کشور و دست اندازی به محیط زیست پیرامون این دریاچه از جمله ایجاد سد در مناطق بالادست دریاچه و ساخت جاده و خط آهن در دشت های اطراف آن، میزان آب ورودی به دریاچه نمک تقریباً به صفر رسیده و زمان زیادی تا خشک شدن کامل دریاچه نمانده است.
این مسأله به معنای شکلگیری بحران زیست محیطی در مناطق مرکزی ایران است که میتواند کانونهای جمعیتی در این بخش از کشور را تهدید کند. اما هنوز فرصت حل مسأله و جلوگیری از بحرانی شدن وضعیت دریاچه نمک وجود دارد، چرا که اکنون به گفته مسئولان سطح دریاچه نمناک است و میتوان با تخصیص حقابهها و برخی اقدام های پیشگیرانه از خشک شدن کامل آن جلوگیری کرد.
در ادامه این گزارش می خوانیم: «سید احمد شفیعی»، معاون فنی سازمان حفاظت محیط زیست استان قم نیز در گفتوگو با «ایران» با اشاره به اینکه 200 هزار هکتار پهنه نمکی دریاچه نمک درصورت تخصیص نیافتن حقابهها و استفاده بیرویه از منابع آبی موجود، با انتشار گسترده گرد و غبار، قم را به خوزستانی دیگر تبدیل خواهد کرد، افزود: حوضه آبریز دریاچه نمک بیش از نیم قرن است که بر اساس برخی فعالیتهای انسانی دچار آسیب شده و اگر این روند ادامه یابد با بحران انتشار گرد و غبار ناشی از خشک شدن دریاچه نمک رو به رو خواهیم شد. گرد و خاک ناشی از خشک شدن دریاچه به طور حتم تهران را مورد آسیبهای جدی قرار میدهد، چراکه فاصله آن با پایتخت به اندازهای نیست که گرد و خاک به آنجا نفوذ نکند. دریاچه نمک از رودخانههای «قمرود» و «قرهچای» تغذیه میکرده، اما اکنون با خشک شدن این منابع آبی دراثر پدیدههای طبیعی و دخالت انسانها در محیط زیست، این دریاچه به سمت خشک شدن پیش میرود، اما هنوز تا خشک شدن کامل فاصله دارد و می توان برای رفع بحران آن چارهای اندیشید.
روزنامه «جوان» در گزارشی با عنوان «برون رفت از بحران بیآبی در کشاورزی» نوشت: وجود خشکسالی در اکثر مناطق کشور و کاهش شدید منابع آبی بهشدت میطلبد تا در مصرف آب صرفهجویی شود. در این میان از آنجا که اقتصاد اکثر مردم استانهای کشور بر پایه کشاورزی است لذا سنتی بودن آن سبب شده تا 90 درصد آب تولیدی کشور در این زمینه صرف شود؛ موضوعی که با توجه به شرایط بحرانی کشور در زمینه آب میطلبد تا شیوههای نوین مصرف آب در کشاورزی اعمال شود. مسئلهای که میطلبد تا با توجه به وضعیت بحرانی آب در استانهایی همچون خراسان جنوبی، کرمان، بوشهر و سیستان و بلوچستان بهشدت مورد توجه خاص قرار بگیرد. خشکسالی و کاهش بارندگی ازجمله دلایلی است که سبب شده تا کشاورزی در استانهایی همچون خراسان جنوبی بهشدت تحت تأثیر قرار بگیرد.
حدود 17 سال است که خراسان جنوبی با خشکسالی، قهر طبیعت و خست آسمان روبهرو است، به طوری که سال جاری کاهش شدید بارندگی ها خراسان جنوبی را صدرنشین جدول خشکسالی کرد. خشکسالی آنچنان در ریشه و جان استان نفوذ کرده که درختان، باغها، چشمهها، قناتها، چاههای استان، دام ها و... هم از آسیب آن در امان نمانده است و امروز شاهد روی آوردن کشاورزان به مشاغل کاذب، مهاجرت از روستاها و... هستیم.
در ادامه این گزارش آمده است: اهمیت مدیریت مصرف آب در کشاورزی استانهای مختلف کشور خصوصاً مناطقی که بهشدت از کاهش منابع آبی رنج میبرند موجب شد تا مسئولان به فکر چارهاندیشی در این زمینه شوند. علیمراد اکبری معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی در خصوص اقداماتی که در این زمینه اجرایی شده است، میگوید: «امسال 250 میلیون دلار بودجه به منظور گسترش سیستم آبیاری نوین کشاورزی در کشور اختصاص یافت.»300 میلیون دلار در سال گذشته و 500 میلیون دلار در سال 95 به توسعه سیستم آبیاری نوین در اراضی کشاورزی کشور اختصاص داده شده است.» وی ادامه میدهد: «در صورت تأمین اعتبار، سالانه ظرفیت تجهیز 400 هزار هکتار از اراضی کشاورزی به آبیاری تحت فشار وجود دارد و پیشنهاد شده یک درصد از اعتبارات اجرای سیستم آبیاری نوین به آموزش کشاورزان در این زمینه اختصاص یابد. این در حالی است که در حوزه استقرار سیستم آبیاری نوین، تجهیزات مورد نیاز حدود 500 هزار هکتار از اراضی کشاورزی به این سیستم در داخل کشور تولید میشود.
روزنامه «قانون» در یادداشتی با عنوان «جیرهبندی، بدترین راه حل برای آب» نوشت: اکنون با نزدیک شدن به فصل تابستان و کاهش بارندگیها بحث جیرهبندی آب که به عهده وزارت نیرو و سازمان آبفاست،مطرح میشود که به شخصه با آن مخالفم. اگرچه به ظاهر با جیره بندی مصرف آب کاهش پیدا میکند اما در واقعیت به آن میزانی که قطعی آب وجود دارد درصد مصرف کمتر نخواهد شد. در این میان عدهای آب را جمع میکنند تا زمانی که قطع میشود از آن استفاده کنند، بنابراین تاثیری در کاهش مصرف نخواهد داشت. بنابراین صرفه جویی با جیره بندی اتفاق نمی افتد. با نگاهی به آمار سال 1380 میبینید که روزی 6 ساعت آب در تهران جیرهبندی میشد اما در نهایت کمتر از 5 درصد در میزان مصرف آب صرفهجویی شد. مساله بعدی مربوط به آلودگی آب است؛ مصرف پایین دست، باعث میشود که جریان معکوس (از آبهای نشت شده بیرون لوله به داخل لوله) اتفاق بیفتد و آلودگی به وجود میآید. مورد دیگر اینکه جیرهبندی باعث قطع و وصل آب و ایجاد جریانهای ناپایدار میشود و جریانهای ناپدار باعث شکستگی و آسیب دیدگی شبکه میشود و آمار اتفاقات شبکه افزایش پیدا میکند.
در ادامه این یادداشت که به قلم مجتبی فاضلی استاد دانشگاه شهید بهشتی نگاشته شد، می خوانیم: جیرهبندی باعث قطع و وصل آب و ایجاد جریانهای ناپایدار میشود و جریانهای ناپدار باعث شکستگی و آسیب دیدگی شبکه میشود و آمار اتفاقات شبکه افزایش پیدا میکند. این آسیبها به جا میماند و برای سالهای آینده مشکلاتی را به وجود میآورد. مشکل آبی که اکنون وجود دارد، مربوط به عدم بارشها در پاییز و زمستان است که البته شکل بارشها نیز متفاوت بوده، به این معنا که اگر پاییز و زمستان بارشها به شکل برف بود، برف به تدریج آب می شد و میتوانست آبهای زیرزمینی را تغذیه کند. این بارشها امسال متفاوت بود. اما با نگاهی به بارشهای بهاره میبینیم که نسبت به سالهای دیگر افزایش پیدا کرده است و در واقع کمبودهای موجود را به نوعی جبران میکند. در حوزه دریای خزر و دریاچه ارومیه نسبت به سال گذشته مثبت هستیم. استانهای غربی و شمالی از لحاظ آماری مشکل چندانی نسبت به سالهای قبل ندارند. بیشترین مشکلی که وجود دارد در استان هرمزگان، شمال کرمان و سیستان و بلوچستان است که میزان بارش در ایستگاه بندرعباس 90 درصد کاهش بارندگیها را نسبت به سال گذشته به ثبت رسانده است. احتمال مشکل حاد در این سه استان وجود دارد.
** رعایت حقوق کودکان در برابر آسیب ها
مقوله کودک از موضوع های بسیار مهمی است که خانواده و جامعه باید بدان توجه داشته باشند. این گروه از افراد نیازمند حفاظت در برابر صدمه ها و آزارهای جسمی و روحی هستند. آنان باید همواره از امنیت خانوادگی و اجتماعی کافی و مراقبت و حمایت خاص که شامل توجه ویژه پیش و پس از تولد است، برخوردار باشند.
روزنامه «آرمان» با درج مطلبی با عنوان «ضرورت پردازش به حوزه کودکان» به گفت وگو با حبیب الله مسعودی فرید پرداخت و نوشت: بخش عمده و مهمی که در حوزه آسیب کودکان ممکن است مورد بیتوجهی و غفلت واقع شود، مسائلی چون جنبههای روانی و عاطفی این حوزه است و مواردی مثل نپرداختن به مسائل روانی، عدم اختصاص وقت کافی برای رسیدگی به کودک و بیتوجهی به سلامت کودک را شامل میشود. در برنامه ریزی ها و سیسات گذاری های حوزه کودکان باید به صورت همه جانبه به مسائل نگریست و مواردی که تاکنون مغفول مانده اند را نیز به صورت جدی مورد پیگیری قرار داد.
در ادامه این گفت وگو می خوانیم: بدون تردید ظرفیت های قانونی مثل لایحه حمایت از حقوق کودکان به شرط تصویب، تا حد زیادی می تواند در کنترل و کاهش آسیبهایی که متوجه کودکان میشوند کارگشا و سازنده باشند. ضرورت تصویب نهایی این لایحه در شرایط فعلی به شدت احساس میشود و در کنار تصویب آن باید مسئله پیشکیری از وقوع کودک آزاری را هم مورد توجه قرار دهیم. علاوه بر مداخله در مواقع وقوع کودک آزاری و توجه به کودکانی که مورد کودک آزاری قرار می گیرند، باید نکات خود مراقبتی را به کودکان و همچنین نکات مهم و موثر سبکهای صحیح فرزند پروری را به والدین آموخت.
روزنامه «صبح نو» با درج گزارشی با عنوان «دلایل گوشه گیری در کودکان» نوشت: چه دلیلی برای گوشه گیری در کودکان وجود دارد؟ چرا برخی کودکان احساسات خود را بیان نمیکنند؟ برخی کودکان از احساسات خود حرفی نمیزنند و گاهیاوقات، حالتی دفاعی و پرخاشگر دارند. کم حرفی و گوشه گیری در کودکان بیانکننده چیست؟ سکوت کودک در اغلب موارد، رفتار غریزیِ محافظه کارانهای است که در نتیجه پیشبینی احساسات دردناک ایجاد میشود. زمانی که کودکان احساس خشم میکنند، یا حتی در مواقعی که از انتقاد ترس دارند، ترجیح میدهند که ساکت بمانند؛ این کودکان معتقدند که حرف زدن، تغییری در احساسشان ایجاد نمیکند و یا حتی موجب بدتر شدنش میشود.
در ادامه این گزارش آمده است: کودک تصور میکند که اگر او را به حال خود بگذارید، احساسات بدش از بین خواهند رفت. حتی در مواقعی که هیچ مشکلی ایجاد نشده، تنها یک پرسش ما باعث میشود که کودک، برداشت دیگری از آن داشته باشد. کودک درواقع پیامدها و تأثیرات سؤال را پیشبینی میکند. او مشکوک میشود که بسیاری از پرسشهای ما، درحقیقت پرسشی معمولی نیست. (برای مثال، اگر از او بپرسید که امروز مدرسه چطور بود؟ او با خودش فکر میکند که چرا این را از من پرسید؟)برخی کودکان از احساسات خود حرفی نمیزنند و گاهی اوقات، حالتی دفاعی و پرخاشگر دارند. کم حرفی و گوشه گیری در کودکان بیانکننده چیست؟برای رفع گوشه گیری در کودکان چه میتوان کرد؟
روزنامه «شهروند» در مطلبی با عنوان «دعوت برای آزادی ٣٠ کودک کانون اصلاح و تربیت» به گفت و گو با شهرزاد عاصمی زن جوانی که هرسال ماه رمضان از طریق اینستاگرام کارهای انساندوستانه انجام میدهد پرداخت و نوشت: شاید ماجرای فعالیتهایی از این دست به زمانی برگردد که خواستم صفحهام را عمومی کنم چون تعداد دنبالکنندهها به ٦-٥هزار نفر رسید، تصمیم گرفتم از این ظرفیت بهترین استفاده را کنم. به اعتقاد من این مدیا فرصتی است در اختیار ما تا بتوانیم از آن بهترین بهره را ببریم. اینستاگرام تنها برای این در اختیار ما نیست که در آن به تعریف و تمجید بپردازیم. هرسال ماه رمضان را هدف قرار میدهم برای این که در این فرصت ٣٠روزه کاری انجام دهم و گرهای از کار عدهای باز کنم. چهارسال پیش نخستین ماه رمضانی بود که چنین تصمیمی گرفتم؛ ماه رمضان ٩٣. در آن زمان جمع کوچکتری بودیم؛ تعداد دنبالکنندههایم کمتر بود. در آن ماه رمضان باخبر شدیم که کودک نارسی به دنیا آمده که توانستیم هزینه به دنیا آمدن و درمان او را تامین کنیم و با بقیه پول هم یک سیسمونی تا ٥سالگی کودک تهیه کردیم و در نهایت هم توانستیم اشتغال کوچکی هم برای پدر خانواده دست وپا کنیم؛ دکهای را به مدت دوسال برای پدر این کودک اجاره کردیم. کاری که در زمان خودش بزرگ بود اما در مقایسه با کارهای بعدی کوچک بهنظر میرسد. درواقع این کمپینی است که هرسال ماه رمضان آغاز میشود.
در ادامه این گفت وگو می خوانیم: امسال تصمیم داریم ٣٠نفر از کودکان کانون اصلاح و تربیت تهران را آزاد کنیم. کودکانی که درواقع استحقاق آزادی را دارند. از نخستین شب ماه رمضان کارهای اولیه آن شروع شده است. شما به واسطه صفحه شخصیتان کارهای داوطلبانه و انساندوستانه را شروع کردهاید. در سال های ابتدایی این فعالیت چطور توانستید دنبالکنندگان تان را مجاب کنید تا در این مسیر به شما کمک کنند. در سال های ابتدایی حلقه افرادی که من را دنبال میکردند، حلقه کوچکتری بود، البته بیش تر آنها از نزدیک من را میشناختند. یعنی دوستان، همکلاسیهای قدیمی، فامیل و همکارانم بودند. آنها اطمینان بیشتری به من داشتند. همیشه من جملهای را در این باره میگفتم«شما اگر میخواهید کمکی به شخص شهرزاد عاصمی کنید به این فکر کنید که به خود شهرزاد کمک میکنید. اصلا به این فکر نکنید که شهرزاد میخواهد با این پول چهکار کند. دلتان را این گونه صاف کنید که به خود شهرزاد کمک میکنیم.»
** طعم مرگ با قارچ های سمی
قارچ ها در طبیعت فراوان و انواع مختلفی دارند که بعضی از آنها خوراکی و برخی دیگر سمی هستند و ممکن است افراد هنگام گشت وگذار در مناطق جنگلی و طبیعت، با یکسری گیاهان وحشی و خود رو ازجمله قارچ ها روبرو شوند و تصور شود مصرف این گونه گیاهان نه تنها مضر نیست، بلکه دارای خواص بسیاری است اما باید دانست تمام این قارچ ها و گیاهان خوردنی نیستند و تعدادی از آن ها سمی محسوب می شوند. از نیمه اردیبهشت ماه جاری و به دنبال شدت یافتن بارندگیها در غرب و شمالغرب کشور، 682 تن از افراد ساکن در استانهای نواحی غرب و شمالغرب کشور با مصرف قارچهای خودرو و کوهی دچار مسمومیت شدند و شدت مسمومیت 50 تن از مسمومشدگان بدحال به میزانی بود که تاکنون هشت تن فوت کردهاند.
روزنامه «ایران» با درج مطلبی با عنوان «قارچ «آمانیتا»سمی و کشنده» به گفت وگو با مجتبی خالدی؛ سخنگوی مرکز فوریتهای پزشکی کشور(اورژانس) پرداخت و نوشت: علائم اولیه شامل تب، استفراغ، درد شکم، سرگیجه، تاری دید، ضعف عضلانی و زردی است ولی با پیشرفت اثر سم و تخریب آنزیمهای کبدی علائم نارسایی کبد و سپس تشنج، کما و مرگ اتفاق میافتد. نوع سمی و غیرسمی قارچهای کلاهدار از لحاظ ظاهری قابل تشخیص از هم نیستند، قبلاً نوع غیرسمی قارچهای خوراکی در طبیعت استان کرمانشاه زیاد بوده اما امسال بهخاطر بارندگیهای خیلی زیاد و رطوبت و دمای مناسب محیط موجب رشد زیاد نوعی قارچ سمی به نام «آمانتیا» شده است. 33 نفر از تعداد مسمومشدگان با قارچهای کوهی برای دریافت درمانهای تخصصی، به مراکز درمانی استان های تهران و شیراز اعزام شدهاند، کوچکترین مورد مسمومیت مربوط به دختر بچه 9 ماهه و بزرگترین فرد مسموم شده نیز خانم 63 ساله است.
در ادامه این گفت وگو می خوانیم: این قارچ سم بسیار مهلکی به نام «آماتوکسین» و «فلوتوکسین» ترشح میکند که بسیار قوی و خطرناک است به طوری که گل قارچ برای کشتن 4 نفر کافی است. به همین خاطر 170 مورد از مسمومشدگان استان کرمانشاه که زود به مرکز درمانی مراجعه کردهاند پس از بهبودی از بیمارستان ترخیص شدهاند و 7 نفر دیگر بهخاطر نارسایی کبدی و تشنج فوت کردهاند. علائم یک تا دو روز بعد از بهبودی نسبی بهصورت نکروز سلولهای کبدی تشدید میشود و تنها راه نجات پیوند کبد است. متأسفانه تعداد موارد مراجعه مسمومشدگان روز به روز بیشتر میشود اما احتمال میدهیم در روزهای آتی با آفتابی شدن هوا قارچهای سمی رشد پیدا نکنند البته با اطلاع رسانیهایی که از سوی صداوسیما، نصب بنر و شبکههای بهداشتی انجام شده امیدواریم مردم از مصرف قارچهای خودرو در طبیعت خودداری کنند. یکی از قارچهای سمی مرگبار که اشتباه گرفته شدن آنها با قارچهای خوراکی رایج است و علت موارد بسیاری از مسمومیتها هستند شامل گونه «آمانیتا فالوئیدس» یا همان کلاهک مرگ است که از گونههای قارچ های کلاهکدار بوده و شباهت بسیار ظاهری به قارچهای خوراکی دارد. ماده سمی قارچ «کلاهک مرگ» آنزیمهای کبدی را از بین برده و کبد و کلیه را از کار میاندازد.
روزنامه «ابتکار» با انتخاب گزارشی با عنوان «دوست داشتنی ِخطرناک» نوشت: نام زیبایی دارد. مانند بسیاری از مقوله های انسانی خوب و بد هم دارد. گاهی خوردن آن به مرگ منجر میشود و گاهی بسیار هم برای بدن مفید است. براساس آخرین آمارهای ارائه شده در حال حاضر 9 استان کشور با مسمومیت با قارچها روبه رو هستند و هر روزه مورد به مورد به تعداد مسمومها اضافه می شود. به طوری که تعداد مسمومها ناشی از مصرف قارچ در کشور تا ظهر روز گذشته به حدود 700 نفر رسیده بود. این در حالی است که 8 نفر نیز در اثر مسمومیت قارچ جان خود را از دست دادند. گفتنی است بیشتر کشته ها به استان کرمانشاه مربوط می شود، استانی که 6 ماه پیش با پدیده طبیعی زلزله مواجه شد. این در حالی است که این قارچ ها که به قارچ های کوهی معروف است این روزها در بازارهای محلی ارزان تر از سال های گذشته به فروش می رسد.
در ادامه این گزارش می خوانیم: حتما در خانه خود سیبزمینی مانده دیده اید یا حتی گوجه فرنگی که استفاده نشده است. این گیاهان دارای بخش های سبزی هستند که سمی بوده و در صورت مصرف انسان دچار مسمومیت می شود. این نوع مسمومیت با مسمومیت های قارچی متفاوت است، در این نوع مسمومیت در همان ابتدا قابل کنترل بوده و می توان با درمان اولیه میزان مسمومیت را کاهش داد. حال به سراغ قارچ ها می رویم. در کره زمین انواع قارچ ها وجود دارد، با رنگ ها و شکل های متفاوت اما در قالبی مشخص. نام قارچ با محیطی به نام جنگل عجین شده است. در پوشش های گیاهی مختلف قارچها رشد می کنند که برخی سمی و برخی نیز غیر سمی هستند. مصرف بسیاری از قارچ ها برای بدن انسان مفید است اما نباید فراموش کرد که بسیاری از آن ها نیز می تواند انسان از پا در آورد. علائم مسمومیت با قارچ سمی به هم خوردن سیستم گوارش بدن است. تهوع، استفراغ، اسهال و دل پیچه از بارزترین علائم مسمومیت با قارچ است. همچنین گفتنی است تعرق نیز در کنار علائم مغزی نظیر توهم، خواب آلودگی و تشنج علائم دیگری است که به مسمومیت قارچ مربوط می شود. مسمومیت با قارچ بسیار خطرناک است. به طوری که علائم دیررسی شامل مسمومیت کبدی، کلیوی یا آسیب های مغزی امکان دارد در روزها یا هفته های بعد از مصرف قارچ سمی ظاهر شود. برای تشخیص قارچ سمی از قارچ خوراکی، به هیچ وجه نباید آن را با گذاشتن در دهان امتحان کرد، اگر با کودکان به دامان طبیعت می روید، باید به آن ها درباره گیاهان و قارچ های سمی اطلاعات داده شود و از مصرف هر نوع قارچ وحشی منع شوند.
روزنامه «شهروند» در گزارشی با عنوان «هموطن هر قارچی را نباید خورد» نوشت: قارچهای سمی همچنان قربانی میگیرد. شمار کشته شدگان و مسمومیتهای ناشی از مصرف قارچ های وحشی رو به افزایش است. برخی قارچ های وحشی عوارض شدیدی در کودکان ایجاد می کنند و حتی منجر به مرگشان می شود. قارچ های سمی، بسیار شبیه قارچ های خوراکی هستند و اشتباه در تشخیص آنها از هم به قیمت مسموم شدن و حتی مرگ افراد تمام می شود، بنابراین هنگام چیدن و مصرف قارچ های وحشی، خیلی باید دقت کرد و در صورتی که مطمئن نیستید قارچی سمی است یا نه هرگز آن را نخورید. ماجرای قارچهای سمی از استان کرمانشاه شروع شد. در روزهای نخست اردیبهشت ماه سال جاری بود که چند مورد مشکوک مسمومیت به بیمارستان امام خمینی(ره) کرمانشاه منتقل شدند و در بررسیهای بعدی مشخص شد همگی آنها از قارچهای خودرو استفاده کردهاند. رفتهرفته بر تعداد مسمومشدگان افزوده شد و موارد حادی از مسمومیت هم بین مصرفکنندگان دیده شد.
در ادامه این گزارش آمده است: ابراهیم شکیبا، معاون بهداشت دانشگاه علومپزشکی کرمانشاه با اعلام افزایش قربانیان مصرف قارچهای سمی به ٧ نفر در این استان غربی در گفت وگو با «شهروند» می گوید: با وجود هشدارهای مکرر درخصوص خودداری از مصرف قارچهای خودروی موجود در طبیعت، باز هم مسمومیت افراد رخ داده است، حتی مصرف قارچهای خودروی غیرسمی هم چندان توصیه نمیشود، چراکه میزان جذب فلزات سنگین در این قارچها زیاد است و در بلندمدت اثرات بسیار مخربی روی سلامتی فرد مصرفکننده به جای میگذارد. هوای گرم 21 تا 27درجه سانتیگراد و رطوبت ناشی از بارش باران بهاری امسال زمینهای مناسب برای رویش قارچهای خودرو بوده که عمده آنها قارچ های سمی هستند.
پژوهشم**9117**2002**9131
ارسال نظر