پایگاه تحلیلی خبری «پارس» - تقریبا یک سال پیش وزارت راه و شهرسازی بیانیه ای با امضای شخص آقای عباس آخوندی منتشر نمود که در آن از یک دستاور بزرگ ملی پرده بر می داشت.

در این بیانه اشاره شده بود که قرارداد نهایی خرید 100 فروند هواپیمای میان‌برد و دوربرد با شرکت ایرباس به صورت اجاره به شرط تملیک منعقد گردیده است. همچنین در ادامه آمده بود: "بی‌گمان این قراردادها ظرفیت اثرگذاری جدی بر صنعت حمل و نقل هوایی، گردشگری، توسعه ملی و بهبود جایگاه ایران در سطح اقتصاد جهانی دارند. فزون‌تر آن‌که، این تدبیر گامی مؤثر در توسعه و پایداری امنیت ایران، هم‌چنین منطقه و جهان است."

این خبر در آن مقطع می توانست امیدهای بسیاری را برای بهبود سفرهای هوایی به ارمغان آورد، گرچه امروز و با اوضاع پر ابهام برجام بعید به نظر می رسد منتشرکنندگان آن نیز چندان امیدی به سرانجامش داشته باشند. اما خبری که در این روزها در پی بارندگی پیش بینی شده ی اخیر منتشر شد، ارتباط روند بهبود سفرهای هوایی با دیگر عرصه های وزارت راه و شهرسازی را بیشتر آشکار نمود.

در پی بارندگی های روزهای گذشته، یکی از اصلی ترین مسیرهای مواصلاتی کشور یعنی آزادراه قم-تهران مسدود شد. و به این واسطه بسیاری از مسافران فرودگاه بین المللی امام خمینی سرگردان شدند. اصولا شنیدن چنین خبری می توانست به یک شوخی تلخ شبیه باشد. مگر می شود مهمترین مسیر کشور که اکثر استان های مرکزی و جنوبی را به پایتخت ایران متصل می کند به واسطه ی یک بارش از قبل پیش بینی شده دچار انسداد گردد و در پی آن مسیر دسترسی به اصلی ترین فرودگاه کشور دچار اختلال شود؟

این وقایع که قطعا خسارت های اقتصادی آن به مراتب بیشتر از مسدود شدن برخی شبکه های مجازی است، می تواند تمام هزینه های سیاسی و اقتصادی ما را در جهت بازسازی ناوگان هوایی کشورمان کاملا بی اثر نماید. هنگامی که یک بارش پیش بینی شده، مهمترین فرودگاه کشور را از دسترس خارج می سازد، بازسازی ناوگان هوایی هیچ کمکی در جهت بهبود سفرهای هوایی نخواهد کرد، حتی اگر تمامی آن 100 فروند هواپیمای خریداری شده نیز به ما تحویل داده شود.

یکی از اصلی ترین دفاعیات رئیس جمهور محترم از وزیر راه در جلسه رای اعتماد به وزرای دولت دوازدهم، توانایی آقای آخوندی در تامین سرمایه ی لازم جهت بازسازی ناوگان هوایی کشور بود. لکن این وقایع یادآور شد که یک وزارت خانه مانند وزارت راه و شهرسازی، عرصه های بسیار وسیع و به هم پیوسته ای دارد که غفلت از هر بخش می تواند تلاش های صورت گرفته در بخش های دیگر را نیز به چالش بکشاند.

امید است تلاش های روزافزون دولت، خاطرات تلخ حوادث ریلی و جاده ای را از خاطر داغ دیدگان و در راه ماندگان بزداید و هزینه های فروان ثبت قرار داد هوایی را هر چند ناقص به ثمر بنشاند.