پارس بررسی میکند:
ریشه های کشف حجاب خیابان انقلاب
از آن تاریخ؛ جمهوری اسلامی هر کاری که می توانست درباره حجاب و مقابله با بی حجابی انجام دهد را انجام داد. از برخورد سخت و انتظامی تا آگاهی بخشی، زیبانمایی، تسهیل زیر ساخت ها، سالم سازی محیط و حتی یک نظام جرم انگاری پیچیده و بسیار جزیی در سال 69 با امضای عبدالله نوری! که حتی دکمه لباس ها را هم در بر می گرفت.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- سینا کلهر-اشتباه راهبردی جمهوری اسلامی در سیاست های ترویج حجاب و ممنوعیت بی حجابی، این بوده است که امکانی برای انتخاب حجاب از سوی خود فرد را به طور کامل در سیاست ها نادیده گرفته است.
نتیجه طبیعی چنین سیاستی این است که انتخاب حجاب به جای آن که مبتنی بر آگاهی فردی، رشد و شناخت عقلانی و گزینش فردی باشد، تحت تاثیر فضای اجتماعی و هنجارهای بیرونی است. در نتیجه با تغییر فضای اجتماعی و جهت گیری فشارهای اجتماعی به آسانی حجاب فرد از دست می رود.
تمام آن چیزی که جمهوری اسلامی در ابتدای انقلاب درباره حجاب می خواست، ممنوعیت حضور زنان بی حجاب و یا به تعبیر امام زنان لختی! در ادارات دولتی بود. چند روز بعد از سخنرانی امام، در خیابان های تهران! میان مردم و زنان بی حجاب درگیری ایجاد شد.! امام با شدت تمام نسبت به این رفتارها واکنش نشان داد اما با فشار افکار عمومی سرانجام در سال 60، قانون ممنوعیت عمومی بی حجابی در مجلس! به تصویب رسید.
دیکتاتوری اکثریت و ضرورت همراهی با نظر مردم ! مهم ترین عامل این تصمیم توسط نمایندگان ملت بود.!
از آن تاریخ؛ جمهوری اسلامی هر کاری که می توانست درباره حجاب و مقابله با بی حجابی انجام دهد را انجام داد. از برخورد سخت و انتظامی تا آگاهی بخشی، زیبانمایی، تسهیل زیر ساخت ها، سالم سازی محیط و حتی یک نظام جرم انگاری پیچیده و بسیار جزیی در سال 69 با امضای عبدالله نوری! که حتی دکمه لباس ها را هم در بر می گرفت.
حاصل همه این تلاش ها، تقریبا هیچ بوده است! بن بست سیاستی توصیفی که برای چنین وضعیت های به کار می رود. نه راه پس وجود دارد و نه راه پیش!
آچمز شدن سیاست ها، امکان هر گونه کنشی را از نیروهای موثر بر موضوع می گیرد و وضعیت به صورت کج دار و مریض ادامه پیدا می کند. سیاست تغافل به کار گرفته می شود تا شاید از این ستون به آن ستون فرجی شود. در چنین شرایطی تنها حضور یک نیرو و متغیر بیرونی است که می تواند صحنه را به نفع یکی از نیروهای حاضر در میدان تغییر دهد.
در مساله حجاب در حال حاضر سه نیروی اصلی در جامعه وجود دارد. نیروی اول محجبه ها هستند که جمعیت آن ها 35 تا 45 درصد در جامعه تخمین زده می شود. مهم ترین ویژگی این گروه در حال حاضر مقاومت آگاهانه و انتخاب آزادانه حجاب در بخش عمده آنهاست که ظرفیت فعالیت مردمی قابل توجه و با انگیزه ای در این زمینه محسوب می شوند هر چند حضور بسیار اندک رسانه ای و حتی حضور در خیابان، موجب می شود آنها را بیشتر شبیه به یک اقلیت خاموش کرده است.
نیروی دوم، محجبه های عرفی! یا بدحجاب های معتدل هستند که در حال حاضر اکثریت عددی را در جامعه دارند و در برآوردهای مختلف 45 تا 55 درصد تخمین زده می شوند. مهم ترین ویژگی این گروه غیر گفتمانی و غیر سیاسی بودن رفتارهای پوششی آنها و به اصطلاح خاکستری بودن آنهاست که باعث شده است دو نیروی دیگر تلاش کنند از آنها برای گفتارهای خود، یار گیری کنند.
نیروی سوم جمعیت بدحجاب های افراطی و یا بی حجاب های پنهان هستند که جمعیت آنها 5 تا 15 درصد تخمین زده می شود. مهم ترین ویژگی این گروه حضور بسیار فعال رسانه ای، حمایت شدن از سوی سلبریتی ها و جریان رسانه ای بین المللی است. علی رغم جمعیت اندک، صدایشان بسیار بلند است و دسترسی های زیادی نیز به بخشی از بدنه سیاسی کشور دارند. نا امیدی و پشیمانی بسیاری از چهره های سیاسی در مساله حجاب نیز کاملا به سود آن هاست. اقلیت 1 تا 3 در صدی آنها در سال های دهه 60 به اقلیت 5 تا 15 درصدی در دهه 90 رسیده و یک گروه 50 درصدی بدحجابی معتدل نیز در کنار آنها ایجاد شده است.
روندها نشان می دهند در مساله حجاب، جریان تحولات به نفع نیروی سوم پیش می رود و تغییرات نگرشی نسل های پیشین به همراه تغییرات نسلی نیز به تحولات روند پرشتاب تری داده است.
همین مساله باعث دشوار شدن تغییر سیاست ها و راهبردها شده و موقعیت تدافعی و واکنشی را در سیاست های حجاب تشدید کرده است که این نوع واکنش ها خود به صورت مضاعفی باعث یارگیری هر چه بیشتر نیروی سوم از طیف خاکستری و تضعیف جریان محجبه ها می شود.
پرهیز از شوک درمانی و ایجاد تحول سیاستی خاموش و پنهان در بازه زمانی میان مدت، شاید بتواند راهی برای عبور سالم از این مخمصه سیاستی باشد.
اگر واقعاً به این تقسیم بندی معتقدید لطفاً حجاب را برای یک هفته آزاد کنید تا با وجود ترس مردم به درصدهای واقعی نزدیک گردید. بنظرم بیش از 90 درصد زنان جامعه هیچگونه اعتقادی به حجاب اجباری ندارند.
حرف مفت نزن همتون رو هم 15 درصد جامعه ایران هم نمیشید
کاملا تحلیل واقع بینانه
خوب اگه اینجوری که شما میگین آزاد کنند
ناشناس ساعت 11 چه ادبيات قشنگي داري!!!!
اصلا یعنی چی که زن بگه من ابتدایی ترین حق خودم یعنی انتخاب نوع پوشش را میخوام!!! یقینا این زنان نیروهای آل سعود و امریکا و اسرائیل هستند!!!
تو اول برو واسه فکر مریضت درمانی پیدا کن. که فکر میکنی مردم بابد خفه بشن تا یه چیزی بخوان اونا رو نوکر امریکا.....میدونید. از ترس و بزدلی به توهم افتادین
ناشناس عزیز این دوستمون تیکه انداخته.
در کشورهای لاایک در مراکز دولتی حجاب ممنوع است ،این خلاف آزادی نیست،اما ما که در کشور و حکوت اسلامی زندگی می کنیم و حجاب جزو واجبات دین است ،خلاف آزادی است. مشکل شما با حجاب نیست،مشکل شما با اصل نظام است،برید دنبال یه کار دیگر ، این بحثها فایده ای برایتان ندارد،نزدیک 40 سال از این حرفها می زنید،برید خودتان را اصلاح کنید تا نمردید.
ریشه اصلی این حرکت های ناهنجار گونه در جامعه مدنی ایران، بیشتر بازتاب شکست مطلق سیاست های حاکمیتی ج ا است که نتوانسته در دل اغلب مردم جا باز کند، ضمن آنکه جمعیت زیادی از افرادی که به عنوان بسیج شناخته شده اند نیز در حال ریزش و مخالفت با سیاست های داخلی ج ا است، این در حالی است که صدا و سیما نیز نتوانسته در یک دو دهه اخیر مخاطب بسیاری جذب کند و بعنوان یک رسانه میلی در جامعه از آن یاد می شود
در هر حال ج ا در مخمصه ای عظیم گرفتار شده و یا باید با اتخاذ سیاست های نرم در مقام مردم خود، کوتاه بیاید و دست از دشمن تراشی بردارد و یا باید ...
این کشف حجاب نیست ، این اعتراض مدنیه
این بچه های همان جگر سوختگان سیستم شما هستند که در صورت نادیده گرفتن با اتهام گزائی و ائدیولوژیک پوسیده شما به جگرخواران تبدیل خواهند شد.
غلط کرده اعتراض مدنیه . یه مشت دختر پتیاره اند اینا
اون خونواده ای که واقعا متدین بوده چه قبل از انقلاب چه بعد از انقلاب چه الان که وضع اینجور شده اون خونواده همیشه پایبند به اعتقادات و عقایدش بوده.دین رو از سیاسیون نگرفته که با هرچرخش آقایون و اجتماع اونا هم بچرخند. اینا هم که عوض شدن و کشف حجاب میکنن اینا در حقیقت همینجوری بودن اما تو مهمونیا و بصورت پنهان. الان دارن خودشونو نشون میدن. سربسته بگم مطءنن تاوان این ولنگاری ها رو هم میدن. الانم کم تاوان نمیدیم....
در تعریف “جنبش های مدنی” آمده است: جنبشهای مدنی بیخشونت، به جنبشهایی گفته میشود که بدون استفاده از ابراز قهرآمیز و اقدام فیزیکی، اعتراض و درخواستهای اجتماعی-سیاسی و حقوقی را در فضایی مسالمت آمیز اعلام میکند؛ در این نوع از مبارزات، معترضان بصورت غیرخشن و بدون دست یازی به اسلحه و موارد دیگر خشونت زا، در تجمعات و راهپیماییها حاضر میشوند. معمولا اینگونه از مبارزات را، اعترضات مدنی هم میگویند.
کجدار و مریز درستشه نه کجدار و مریض
حجاب باید آزاد ولی هارج از عرف جامعه نباشد یعنی به گونه ایی نباشد که خیلی تحریک کننده باشد . از طرفی آگاهی دادن به مردم وازطرف دیگر حق انتخاب نه اجبار مثل لبنان و دیگر کشورها متاسفانه در کشور ما بر اثر فشار خیلی از مردم لجاجت به خرج دادند و برای دهن کجی به سیاستهای نظام بدحجابی را پیش گرفتند در حالیکه میل باطنیشان بد حجابی نبوده
حالا یکی خواست تحریک کند کسی میتونه جلوشو بگیرد.این مسیر تا خوابیدن زن و مرد در خیابان ادامه خواهد یافت سپس دوباره موج حجابخواهی راه خواهد افتاد
سلام تو تمام دنیا همه جور آدمی دیده میشود بیاید در تاریخ نگاه کنیم زمانیکه کوروش بزرگ بابل را فتح میکند بردها راآزاد تمامی معابد ویران شده را آباد ودین را آزاد میکند دو هزار وپانصد سال پیش 000از اینکه دشنام به دیگران میدهید معلوم است
که میترسید وگفته خود را باور ندارید بیش از نیمی از دنیا مردم در خیابان نیمه لخت ساعت چهار صبح در خیانان هستند و کسی به آنها کاری ندارد000کار باید اصولی حل شود من یک آدم مذهبی هستم ولی به این اعتقاد دارم که دین شخصی است ودر کتاب قانون قرآن کریم هم آمده لا اکراه فی الدین یعنی در دین هیچ اجبار ی نیست چرا بعضی ها خودشان را از کتاب الله فهیمتر میدانن؟
پس ماشالا به کورهشی که با گل و بلبل سرزمین ها رو فتح میکرد. وقتی توهم میزنی بپا که پیناکیو نشی /
ولی عجب رویی دارین /
بنظرم ریشه ی این ناهنجاری نشات گرفته از رفتارها و عملکردهای دوگانه و بد مسئولین ج اا بوده که بصور ت درست و اصولی در زمینه ترویج حجاب عمل نکردند و فقط در طول 4 دهه انقلاب بفکر چپاول و ثروتهای این مملکت و باندبازی سیاسی بودن تا سهم بیشتری از این ثروت عظیم مردم را به جیب بزنن و باید عرض کنم که عده ای بسیارزیادی از مسئولین موافق اینجور کارها در جامعه هستند تا فکر مردم سر اینجور چیزها مشغول باشه و دنبال این نباشن که تو مملکت در سطح کلان چی میگذره .............
واقعاً که درست میگی
اخه دوست عزیز فکر میکنید اینکه بعضی حرکات وسکنات زنان ومردان جامعه را به اعتراض مدنی نسبت بدهیم تفکر درستی است ?!شاید تعدادی از افراد به قصد اعتراض به حاکمیت چنین کاری را انجام بدهند ولی باید قبول کرد خیلی از افرادی که با پوششهای غیرمتعارف وبعضا چندش اوری در سطح جامعه ظاهر میشوند اصولا افراد صاحب اندیشه ای نیستند که بخواهند عنوان معترض برانهاگذاشت !ومتاسفانه کار از بیخ وبن خراب شده ما نسل قبل از انقلاب میبینیم که زنان جامعه ایرانی با شتاب زیاد بسوی حذف تمام ارزشهای انسانی وایرانی ودر اخراسلامی پیش میرود !یک نگاه ساده به وضعیت فروپاشی ساختار خانواده های ایرانی ومیزان طلاق ومتاسفانه خیانت در سطح جامعه کافیست تا بدانیم این چیزی بیش از اعتراض به حاکمیت است!این در حقیقت فروپاشی یک ملت است!!!وبه گفته یک جامعه شناس مطرح حال مردم ایران خوب نیست!
به نظر شما چي و كي باعث اين ويراني شده؟
فکر نون کن خربزه ابه . بجای بحث حجاب مشکلات مردم بدبختو بی نوا رو حل کنید . مشکل تورمو گرونیو بیکاری جوان در مانده رو حل کنید. تا کی بشینیم به یه سری اصولی که تا فر هنگسازی نشه حل نمیشه وقت تلف کنیم.
به نظرم اگه نظام توان ایجاد شغل، رفاه عمومی، آزادی اجتماعی و سیاسی و عدالت در همه زمینه ها رو داشت خیلی از کسانی که بد حجاب می دونیم امروز شاید پوشش اسلامی بهتری داشتند. نظام نباید فراموش کند وقتی که دختر و پسر جوانی که فارق تحصیل شده و چند ساله که بی کاره، از جمهوری اسلامی بخاطر بی کار بودنش متنفر میشه و رفتارایی رو از خودش نشون میده که باب میل مسئولین نیست. به نظرم نظام باید انگشت اتهام رو به طرف خودش بگیره نه مردمی که هرجوره پای نظام بودن...
حجاب مسئله ای شخصی است و بدولت هیچ ارتباطی ندارد . کما اینکه نماز و روزه و ............سایر فرائض مذهبی اموری شخصی هستند و کسی را نمیتوان بزور بنماز خواندن وادار کرد بهمین صورت بزورنمیتوان کسی را محجب کرد.
سلامت اجتماعی جامعه به حکومت ربط مستقیم داره. وقتی دل شوهرت رو یه بی حجاب ببره و بهت خیانت کنه اون وقت حالت دیدن داره
حجاب غیر از این است که شما می فرمایید مگر انکه فردی تک و تنها در بیابان زندگی کند. انجا که شما هستید،کجاست؟
بقرآن در سایر کشورهای اسلامی و غیر اسلامی که حکومت کاری به کار حجاب مردم ندارد فساد، ریا، دروغ و دغل، اختلاس و غیره خیلی کمتر از ایرانه. این سیاست باعث ترویج دورنگی و دوروئی بین آحاد مردم شده و هرکسی در مجالس رسمی و دولتی حاضر میشه همانی نیست که در منزل و بین اطرافیانش بوده. تقریبا هیچ یک از کارمندان زن با عشق و علاقه حجاب را انتخاب نکرده اند فقط بخاطر اینکه از نون خوردن نیافتند سرکار که میرن رنگ عوض میکنن و بازار که با آنها برخورد میکنی نمشناسی. همین حالت در لباس روحانیون نیز حاکمه . البته بعضی از روحانی ها وقتی در مقام وعظ مردم که هستند لباس رسمی دارند وقتی با خانواده و اطرافیان خود هستند آستین کوتاه و شلوار لی میپوشند. آنها را هم نمیشه بشناسی. این ها همه سوق دادن مردم به سوی نیرنگ و فریب و ریا هست. ایشالا روزی برسه که ریش و یقه سفید و چادر مشکی ملاک شخصیت نباشد بلکه انسانیت انسانها ملاک باشه و بس حتی دینشان هم نباید ملاک باشه که باز موجب ریا میشه.مانند امثال خاوری که سالها مردم را فریب داد.
این کشور ها حکومتشون اسلامی نیست بلکه حکومت مسلمان هاست . این دو با هم فرق می کنه
اقای باشعور حجاب چه ربطی به اختلاس دارد
ننگ به بی حجابی. ننگی به کسانی که درک نمی کنند اینا مقدمه بی بند و باری جامعه است
ساراجان حال مردم ایران را کی خراب کرد بگو
سلام
به نظرم تمام این مطالبی که در مورد حق و آزادی، ممنوعیت و ... بیان میشه همه حجمه ای بیش نیست.
انتخاب حجاب باید با بصیرت باشه و نه اجبار اما یادتون باشه ملتی رو که نتونن با جنگ از بین ببرن از درون با مشکلات مدنی بهش ضربه میزنن مثل همین اتفاق.
تو منطقه ما جنگ نیابتی راه انداختن و تو تمام این جنگ ها نتونستن به اهدافشون برسن(داعش، یمن و ...)
همین چند وقت پیش بود از اعتراض به وضعیت معیشتی مردم به نقطه ای رسیدن که مخالفت با حکومت شروع شد و باز با عدم توفیق جریان مبارزه با حجاب رو شروع کردن.
این سیاست مکر و حیله دشمن است که الان تو همین صفحه مردم رو به جون هم انداخته، هموطنان لطفا با بصیرت به مسائل نگاه کنید چه زمانی داره چه اتفاق هایی انجام میشه، این بی دلیل نیست مگه 38 سال نیست انقلاب شده مگه 36 سال نیست که حجاب اجباری شده حالا تو این شرایط مملکت یهو یکی یادش می افته که آره باید اعتراض کرد.
من نمیگم مملکت مشکل نداره اما زود احساسی نشید، لطفا یکم با بصیرت به موضوع نگاه کنید و به همدیگر توهین نکنید.
به امید مملکتی که تو صلح و آرامش باشه
کسانی که خون شهیدان راپایمال می کنند کسانی که دل امام زمان وحضرت زهرا س را به درد می اورند اشدمجازات را برایشو ن طبق قانون براشون خواستاریم چون ضد انقلاب هستند تا درسی برای دیگران شود
ایران یک خیابان آزادی نیست و آن زنی که شرافتش را روی یک چوب گذاشته نماینده زنان ایران نیست.دزدی آن قدر بد است که اگر در یک کوچه ،یک دزد زندگی کند،مردم اسم آن کوچ را کوچه دزدها می نامند.ما میلیونها زن با حجاب و عفیف داریم ، ولی همیشه بدها هستند که به چشم می ایند.راهپیمایهای میلیونی را ملاک قرار دهید ، اینها هم ایرانی هستند.
عاقبت اينا خيلي بده! خوارى و بي آبرويي و حقارت تا كجا؟
عروسك هاي خيمه شب بازى دست « ظالمان و تبهكاران » نماينده ظلمند نه زنان بدبخت!
حاصل کمک های میلیاردی شهرداری تهران به هیئت های مذهبی
متن خدا یا عاقبت به خیر کن ما را کی مردم به علم خدشان می رسند
مطالعاتی که انجام گرفته نشان می دهد 45 درصد زنان چادری و نزدیک 20 درصد هم مانتویی محجبه هستند. منبعش هم مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران هست.