به گزارش بی بی سی، پزشکان در لستر انگلستان از معالجه مرد 34 ساله‏ای خبر دادند که در حالیکه سعی کرده جلوی یک عطسه شدید را بگیرد، گلویش پاره شده بود.

آنها می‌گویند که همه باید از چنین خطری آگاه باشند؛ با وجودی که این اتفاقی غیرمعمول بندرت ممکن است پیش آید اما فشار شدید عطسه وقتی راهی برای خروج نداشته باشد به بافت نرم گلو صدمه می‏زند.

بر اساس این هشدار که در نشریه پزشکی بریتانیا (BMJ) منتشر شده، حبس کردن عطسه همچنین ممکن است به گوش‌ها صدمه بزند یا حتی در مواردی باعث آنوریسم مغز شود.

این مرد می‌گوید که ناگهان احساس کرده که چیزی در گلویش "ترکیده" و بلافاصله دچار درد شدید و دشواری در تکلم و بلع شده است.

وقتی پزشکان او را معاینه کردند متوجه تورم شدید و درد در ناحیه گردن و گلوی او شدند.

فلش سیاه رنگ محلی که هوا وارد بافت گلو شده است را نشان می‌دهد

پاره شدن گلوی مردی که جلوی عطسه خود را گرفت

عکس‌برداری با اشعه ایکس نشان داد که در اثر پارگی ایجاد شده هوا از نای این فرد وارد بافت گلو می‌شود.

بیمار مجبور شد هفت روز از طریق لوله تغذیه کند تا بافت آسیب دیده در این مدت ترمیم شود.

پارگی گلوی بیمار پس از یک هفته بستری شدن در بیمارستان، بهبود پیدا کرد.

پزشکان بخش گوش و حلق و بینی بیمارستان "رویال" شهر لستر، محل بستری این مرد، می‌گویند: "متوقف کردن عطسه با بستن راه بینی و دهان کار خطرناکی است و باید از آن پرهیز کرد."

"عطسه می‏تواند بیماری‏های مختلف را پخش کند و با این که نباید جلوی آن را بگیریم اما هنگام عطسه کردن باید حتما جلوی دهانمان را با دستمال بپوشانیم."

توصیه پزشکان برای این فصل که انواع سرماخوردگی شایع است: بچه ها و بزرگسالان هنگام سرفه و عطسه باید با دستمال کاغذی جلوی بینی و دهان خود را بپوشانند و سپس دستمال آلوده را داخل سطل زباله بیاندازند و قبل از پخش آلودگی، دست‌هایشان را با صابون بشورند.