بسیاری از کسانی که قصد دارند از چاقی و اضافه‌وزن خلاص شوند و بر همین اساس به رژیم‌های غذایی کاهش وزن روی می‌آورند، برخی غذاها را از تغذیه خود حذف می‌کنند؛ محققان می‌گویند چطور خوردن در کاهش یا افزایش اندازه دور کمر مهمتر از چه خوردن و چه نخوردن است.

طبق تحقیقات اولیه محققانی که نتایج یافته‌هایشان را در نشست علمی انجمن قلب امریکا در سال 2017 ارائه کرده‌اند، کسانی که آهسته غذا می‌خورند کمتر احتمال دارد که دچار چاقی یا ابتلا به نشانگان سوخت‌وساز ( سندروم متابولیک )، و دسته‌ای از عوامل موثر در بروز سکته، دیابت و بیماریهای قلبی شوند.

به گفته محققان ژاپنی، سندروم متابولیک زمانی رخ می‌دهد که کسی هر یک از عوامل خطر چاقی، قند خون زیاد، فشار خون بالا ، تری‌گلیسیرین بالا (و یا کلسترول HDL کم) را داشته باشد.

این محققان 642 مرد و 441 زن به طور متوسط 51 ساله را مورد بررسی قرار دادند که در سال 2008 هیچ نشانه‌ای از سندروم متابولیک نداشتند. آنها این شرکت‌کنندگان در تحقیق را بسته به سرعت معمول غذاخوردنشان به سه گروه تقسیم کردند: آنها که آهسته می‌خورند، آنها که با سرعتی معمول غذا می‌خورند، و آنها که غذایشان را سریع می‌خورند.

پس از 5 سال، محققان دریافتند کسانی که سریعتر غذا می‌خورند (۱۱/۶ درصد) نسبت به آنها که با سرعت معمولی غذا می‌خورند (۶/۵ درصد)، و در مقایسه با آنها که آهسته می‌خورند (۲/۳ درصد) زمینهٔ بیشتری برای ابتلا به سندروم سوخت‌وساز دارند. همچنین سریع خوردن با افزایش وزن ، بالا رفتن قند خون و ازدیاد دور کمر همراه بود.

به گفته تاکایوکی یاماجی، نویسنده اصلی این تحقیق از دانشگاه هیروشیما، آرام غذا خوردن ممکن است تغییری موثر در سبک زندگی برای پیشگیری از نشانگان سوخت‌وساز باشد: «وقتی سریع غذا می‌خورید احساس کاملی از آن نخواهید داشت و احتمالا بیش از حد غذا می‌خورید. علاوه بر این، نوسانات گلوکز در بدنتان هم زیاد می‌شود که در نتیجه، مقاومت به انسولین را در پی خواهد آورد».