قالیباف: شهرداریها مردمیترین سازمان و نهاد در کشور هستند
قالیباف با بیان اینکه با بیان اینکه اگر تاریخچه شهرداریها در کشور را مرور کنیم میبینیم قصهای پرغصهای است، گفت: شهرداریها مردمیترین سازمان و نهاد در کشور هستند که از بدو تولد تا بعد از مرگ هر شهروندی با این نهاد سروکار دارد.
شهردار تهران در سومین جشنواره، همایش و نمایشگاه عمران شهری و بیست و چهارمین نشست معاونین فنی کلانشهرها با بیان اینکه در حال حاضر فعالیتهای عمرانی خوبی در کشور در حال انجام است و پروژههای ویژه و خاصی طراحی و اجرا میشود، گفت: این پروژهها در مسابقات و جشنوارههای جهانی دیده میشوند و هر کدام رتبه و امتیازات خوبی به دست میآورند.
وی با اشاره به کنفرانس بینالمللی مهندسی حمل و نقل در شهرداری اظهار امیدواری کرد: همایش عمران شهری همانند مهندسی ترافیک جایگاه جهانی پیدا کند و چهرههای سرشناس دنیا با هزینه شخصی در این جشنواره حاضر میشوند و میتوان گفت کنفرانس مهندسی ترافیک در کشور بینظیر است و امیدواریم طی دورههای آینده این همایش نیز چنین جایگاهی داشته باشد.
قالیباف در ادامه با بیان اینکه اگر تاریخچه شهرداریها در کشور را مرور کنیم میبینیم قصهای پرغصهای است، گفت: شهرداریها مردمیترین سازمان و نهاد در کشور هستند که از بدو تولد تا بعد از مرگ هر شهروندی با این نهاد سروکار دارد.
وی ادامه داد: هفت اصل قانون اساسی مربوط به مدیریت شهری است و سازمان شهرداریها و دهیاریها پلی است میان مجموعه دولت و مردم. اما متأسفانه همین سازمان شهرداریها و دهیاریها اساسنامهاش غیرقانونی است.
شهرداری تهران با اشاره به اصل ۱۰۳ قانون اساسی کشور که بر اساس آن جایگاه شوراها و فرمانداری و استانداری را مشخص میکند، اظهار کرد: اما میبینیم فرمانداریها مصوبات شورا را وتو میکنند.
جایگاه شهرداریها مشخص نیست
قالیباف با بیان اینکه در کشور هر مجموعه جایگاه و سهمی دارد؛ مانند سازمان گردشگری، ورزش و هر نهاد دیگری اما جایگاه شهرداریها که ۷۱ درصد مردم در شهرها زندگی میکنند و مسئولیت آنها از ابتدا تا انتها با این نهاد است، مشخص نیست.
وی با اشاره به بلاتکلیفی لایحه درآمدهای پایدار گفت: سال ۶۳ قرار بود طی مدت شش ماه این لایحه به مجلس برود اما هنوز این لایحه به سرانجام نرسیده است.
وی با تأکید بر اینکه قصه شهرداریهای قصه پرغصهای است، اضافه کرد: بعد از ضعف مدیریت در کشور مهمترین چالش بیتوجهی به نظام اداری و اجرایی در کشور است. متأسفانه بسیاری از عملکردها و رویکردها بر اساس اضطرار است و تصمیمگیریها بر اساس همین اضطرار انجام میشود.
محمدباقر قالیباف با بیان اینکه تلاش ما این بود نه تنها برای فعالیتهای خدماتی و عمرانی خود پیوست فرهنگی و اجتماعی تهیه کنیم، بلکه رویکرد ما در شهر اجتماعمحور و انسان محور باشد، گفت: سعی کردیم در دوره اخیر مدیریت شهری برای ارتقای کیفیت زندگی در بعد مادی و معنوی یک پیوست اجتماعی و فرهنگی داشته باشیم و برای این حرکت یک پیوست عمرانی و زیرساختی داشته باشیم.
وی افزود: روزی که توفیق خدمت در شهرداری تهران را پیدا کردم، به دلیل اینکه غافلگیرانه وارد شورا شدم عرض کردم الان برنامهای ندارم که به شما بدهم. البته از این برنامههایی که شب تا صبح مینویسند میتوانم بدهم اما برنامهای که منطبق بر اجرا و نیاز باشد را ندارم، چرا که برنامه باید منطبق بر دغدغه مردم باشد نه دغدغه شهرداران.
شهردار پایتخت با تأکید بر اینکه محور اصلی رویکرد انسان محوری و نگاه اجتماع محوری این است که دغدغه مردم دغدغه مدیر باشد، اظهارکرد: در آن زمان من از شورای شهر سه ماه وقت گرفتم و در دی ماه در یک برنامه مفصل دو ساعته در شورای شهر این برنامه اجتماع محور را با رویکرد محله محوری و انسان محوری به شورای شهر ارایه کردم. اولین لایحه بودجه را هم بر همین اساس ارایه دادم، از دیگر سو مقدمه برنامه پنج ساله اول را هم فراهم کردیم.
قالیباف خاطرنشان کرد: همیشه این سخن در بین مدیران شهرداری تهران و همکاران من بود که میگفتند به دنبال آن هستیم که شهرداری را از یک سازمان خدماتی به یک نهاد اجتماعی تبدیل کنیم، این ادبیات از سال ۸۴ تا امروز در شهرداری تهران وجود دارد.
وی با بیان اینکه همیشه حرف ما این بود که با سه راس شهر، شهروند و مدیریت شهری کار خود را آغاز کردهایم و محور اصلی در این میان نیز شهروند است، عنوان کرد: معتقدیم مدریت شهری و شهر باید در اختیار شهروند باشد. این نگاه مبنای حرکت ما بوده است و این حرفها را امروز در هفتههای آخر مدیریت نمیزنیم بلکه در ماههای اول فعالیت گفتیم. البته آن روز چنین سالنی در برج میلاد نبود که در آن سخن بگوییم اما همواره در اجتماع شهرداران نواحی و مدیران در حوزههای مختلف این را مطرح کردهایم.
اگر مردم از صحنه تصمیمگیری و کار خارج شوند شهر و کشور پیشرفت نمیکند
شهردار تهران با بیان اینکه ما ابتدا باید آگاهی بخشی کنیم و مردم را با حقوق خود آشنا کنیم تا بعد مردم با وظیفه خودشان آشنا شوند، تصریح کرد: اگر این چنین عمل کنیم مردم به ما اعتماد خواهند کرد. همچنانکه اعتماد بزرگترین سرمایه اجتماعی هر جامعهای است. اگر مردم اعتماد کنند، به دنبال آن مشارکت معنی دار خواهند کرد و این مشارکت به معنی موفقیت و پیروزی شهر و کشور است. اگر امروز شهر و کشوری پیشرفت نمیکند به دلیل آن است که مردم را از صحنه تصمیمگیری و کار خارج کردهاند.
وی با اشاره به رویکردهای مختلف زیر ساختهای شهر بیان کرد: بخشی از زیر ساختهای ما از جنس زیر ساختهای نرم بودهاند. وقتی امروز به هوشمندسازی شهر نگاه میکنید، یک زیرساخت نرم است. تا پیش از این سامانه و سیستمی نبوده است اما ۵ سال متوالی است که شهر تهران در بین همه دستگاههای دولتی و غیردولتی و نهادهای غمومی بر اساس رای دولتها رتبه اول را آورده است. طرح تفصیلی ما نیز کار نرمافزاری بوده است. در حوزه فرهنگی بیش از ۵ میلیون متر مربع فقط در حوزه احداثات کار صورت گرفته است که این رقم با رقم احداث پلها بزرگراهها قابل قیاس نیست. به طوری که هم اکنون ۳۵۴ محله شهر تهران دارای سرای محله با رویکرد ۱۸ فعالیت، هیئت امنا، خانه فرهنگ و فرهنگسرا هستند.
قالیباف با پرداختن به اقدامات فرهنگی صورت گرفته در پایتخت اظهارکرد: این شهر را با ۷۳ کتابخانه تحویل گرفتیم اما امروز این شهر بیش از ۴۰۰ کتابخانه دارد، اوج آن هم باغ کتاب تهران است که دارای سه بخش علم، کتاب و سرگرمیهای علمی است. به طوری که در حال حاضر ۶۵ هزار متر مربع مکان مسقف با بهترین معماری و امکانات و ۶۰ هزار متر مربع فضای باز در باغ کتاب تهران تنها در اختیار موضوع کتاب، کودکان و نوجوانان این شهر است.
ارسال نظر